Sergiu Floroaia are umorul unui burete ud

     Mi-a facut placere sa apas butonul follow pe twitter si facebook in cazul lui Floroaia vazand la un moment dat cateva fraze ironice sau amuzante, poate chiar critice care mi-au placut si m-au amuzat. La un moment dat, urmarind Comedy Central am vazut ca Floroaia face stand-up comedy. Alaturi de alte personaje pe care le cunosc mai putin. Am urmarit vreo 3 sau 4 momente printre care si cel al lui Sergiu si-am ramas profund dezamagit. Glumele erau de-a dreptul penibile iar unele erau puerile si fumate de foarte multa vreme. 

     Floroaia nu intelege ca la stand-up comedy conteaza si tonul si limbajul trupului. Daca arunci cu acelasi ton uitandu-te de o mie de ori in podea niste glume rasuflate, efectul e zero. Ca intotdeauna se gasesc destui care rad si cand le arati un deget si faptul ca pe Comedy Central s-au difuzat momentele astea fiindca putem face verzi si uscate cu postul atat timp cat noi il retransmitem ciuntit, e irelevant. 

     Mai nou Floroaia a aparut intr-o reclama la chipsuri in care are fix umorul unui cartof. In fine....

     Cu parere de rau, nu suntem un caz singular. Am urmarit niste momente de stand-up unguresti si poloneze si alte cateva. Situatia e absolut similara. Ceea ce n-au inteles oamenii astia e ca pentru a face stand-up de calitate trebuie sa ai o viata palpitanta, interesanta, in care sa intalnesti niste situatii realmente hilare. Hai sa fim seriosi, multi dintre cei care fac stand-up ajung sa contracteze alte persoane care sa le scrie cel putin partial momentele. Ramai la un moment dat fara lucruri de spus si atunci combini ideile unui om inexpresiv cu talentul tau comic. 

     La noi ce sa experimentezi? Viata in Bucuresti? Momente comice la mare? Unde?

     Am doua exemple edificatoare. Uitati-va la oamenii care se perinda la noi prin supermarketuri si uitati-va pe net la sutele de poze cu oameni mai mult decat bizari care populeaza supermarketurile de prin SUA. Apoi comparati momentele amuzante de la show-urile de talente de la noi cu sutele de momente absolut demente si hilare petrecute de-a lungul anilor la show-urile din SUA si UK. Nu exista comparatie. Adica, doamne fereste, sper sa nu apara si pe la noi prin supermarket femei super obeze cu crapatura fundului la vedere, barbati cu paiete si sutien samd. Sper totusi sa nu ajungem intr-atat de dementi insa ideea e ca de-acolo ai ce povesti, ai material cum se spune. 

     E si cam greu sa-l egalezi spre exemplu pe Doru Octavian Dumitru. Desi nu e tocmai stand-up clasic, DOD ramane singurul care a facut un stand-up de calitate autohton. Restul sunt de-a dreptul jenanti. Nu stiu, oi fi singurul nebun caruia glumele celor ca Floroaia i se par rasuflate si puerile? Sau in lipsa de altceva...

     Si pentru ca am pomenit de Doru Octavian Dumitru, urmariti clipul de mai jos si radeti cu un adevarat talent. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @