Cladirile istorice nu mor de foame. Oamenii mor de foame.

     Am dat peste o postare pe facebook despre o batrana care are pensie de urmas de doar 3 lei. O alta batrana a sunat zilele trecute la 112 fiindca nu mai avea ce sa manance. Multi, foarte multi oameni mor de foame cu pensii de mizerie desi statul a cheltuit si va mai cheltui bani pe nimicuri sau va aloca tone de bani de-aiurea doar ca sa aiba unii ce sa fure. 

     Si mi-am amintit o stire de acum cateva zile cu o asa zisa cladire istorica care se deterioreaza pe zi ce trece si care, culmea mai adaposteste si niste documente destul de importante. Cel care se ocupa de cladire spunea ca se foloseste de ligheane si alte lucruri pentru a preveni ca apa din tavan sa se infiltreze in documente. A mai spus ca suma pentru renovarea cladirii ar fi de 700 de mii de euro si ca a primit doar o mica parte din ea care s-a dus toata pe....birocratie, adica pe documentele necesare renovarii. Vreo 50 de mii de euro din ce-mi amintesc. 

     Daca ne-ar auzi vreun strain ca vrem sa tinem documente importante in depozitul cu rafturi mizere al unei cladiri vechi s-ar cruci. Documentele se tin in camere speciale cu conditii speciale de temperatura si umiditate pentru ca pana si intr-o cladire renovata se vor deteriora in timp datorita uzurii naturale. Cladirea aia pe care tot se chinuie s-o renoveze nu e oricum o mare gaselnita si stateam sa ma gandesc cum ii doare in cot pe parlamentari de pensiile astea mizere ale unor batrani, in schimb mai devreme sau mai tarziu, bani de tot felul de renovari costisitoare si inutile se gasesc. 

     De ar fi o cladire atat de importanta, ar putea intra in patrimoniul european si renovarea s-ar face cu bani europeni, dar din ce-am inteles nu e nici pe departe cazul. Si-atunci mi se pare de-a dreptul obscen sa faci o astfel de stire la televizor. Mi se pare obscen sa te revolti ca jurnalist ca nu se gasesc bani pentru o cladire ce sta sa cada cand unii batrani nu au paine. Dar se pare ca pentru unii din tara asta altele sunt prioritatile.

     Mai lasati dracului cladirile istorice si renovati spitalele, scolile si gradinitele. Renovati casele de plasament si ocupati-va de batrani. Nu de pensii speciale c-ati stat si-ati dormit in Parlament. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @