Pandemia, analfabetismu' şi "eşperții" de mahala

      Analfabetismul funcțional e cel mai recent pai de rumegat prin mass-media. Un fenomen chipurile îngrijorător care o să explodeze mai ceva ca big-bang-ul că stau elevii departe de băncile școlii în pandemie. Daaa, fix acu' e pericolu' maxim. Iar imbecilii isterici dar și IPOCRIȚI, și-au găsit motiv de protest la început de an ca să forțeze autoritățile să redeschidă școlile. Sunt imbecili pentru că sunt manipulați într-un mod ordinar pe rețelele sociale, isterici pentru că protestează ca niște chivuțe de uliță și ipocriți pentru că majoritatea nu-și mai suportă plozii acasă 24 din 24. Pericolul e însă unul absolut FALS! De ce? Păi iată ce spun niște statistici de acu niște ani buni de zile:

     "Un raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învățământul din UE arăta că 40% dintre români au dificultăți atunci când scriu și citesc și au mari probleme atunci când vine vorba de socotit. Conform statisticilor europene, la acel moment, mai prost decât românii stăteau doar bulgarii, deoarece 41% dintre ei scriau și citeau cu dificultate. Raportul Comisiei Europene mai indica și faptul că rata abandonului școlar în România era în anul 2009 de 16,6%, față de media de 14,4% la nivelul Uniunii Europene. Un studiu mai recent, privind educația în statele membre, publicat de Comisia Europeană, arată că în România, în 2006 față de 2000, procentul de elevi în vârstă de 15 ani care sunt analfabeți funcțional a crescut de la 41,3% la 53,5%"

      Pai ce-ai făcut mă nene mă? De mai bine de zece ani școala românească scoate analfabeți funcțional pe bandă rulantă? Absolut DA. Păi...a fost pandemie, ceva? NU. E și mai comic că analfabetismul ăsta funcțional e perfect observabil pe rețelele sociale la oameni trecuți de mult prin școală și prin viață, ca să nu mai vorbim de lucruri care la fel lipsesc masiv și grav din creierul obosit al multora precum gramatica de bază, logica și competențele conversaționale minime. 

      Intr-un an de zile nu crește analfabetismul funcțional la niște copii și mai ales la niște adolescenți născuți cu nasul îngropat în net. Reveniți-vă dracu' dă nebuni. Mai analfabeți funtional ca cei deja trecuți de 30, 40, 50 de ani care comentează pă net de parcă ar fi experți NASA, n-or să fie niciodată ăia mici. Majoritatea dintre ei înțeleg mai mult decât înțelegeți voi din orice. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @