4
Apr

Cum instalam Whatsapp pe PC

     A existat o metoda extrem de greoaie pe care am folosit-o si eu si care am inteles ca de fapt e pentru app developers. Un simulator de Android unde iti puteai alege ce tip de telefon sau de tableta sa simulezi insa aplicatia nu doar ocupa loc foarte mult insa pornea extrem de greu. 

     Intre timp am descoperit Bluestacks. Aplicatia asta imita o tableta cu Android, foarte usor de instalat si de folosit si care nu are probleme majore in viteza de procesare. Pentru a folosi deci Whatsapp pe PC, va trebuie aceasta aplicatie Bluestacks pe care o descarcati de aici.

     O data instalata aplicatia veti vedea pe ecran un buton de search cu ajutorul caruia veti cauta Whatsapp in Android market. Va trebui desigur sa aveti un cont pe google cu care sa intrati in app store asa ca bluestacks va va cere sa va si logati. 

     Dupa ce ati gasit si ati instalat Whatsapp va trebui sa confirmati numarul pe tableta virtuala. Codul pentru activare il veti primi desigur tot pe telefonul mobil printr-un sms. 

     Dupa ce intrati in aplicatie veti descoperi ca n-aveti contacte. Logic toate contactele sunt pe sim sau in memoria telefonului. Intrati in meniul telefonului la contacte si dati un export pe SD card. Fisierul salvat va avea extensia vcf si este un Vcard. Conectati apoi telefonul mobil prin cablul de date la calculator si copiati acest Vcard in Shared folder din folderul User Data al programului Blue Stacks. In windows 7 acesta se gaseste in Program Data nu in Program files. 

     Apoi din aplicatia Bluestacks faceti un import de contacte in felul urmator. Deschideti Whatsapp, dati click pe meniu, ultima iconita din dreapta sus si dati click pe Contacts. In fereastra nou deschisa dati click pe acelasi meniu si alegeti Import/Export selectand optiunea Import from storage. Asta e tot acum aveti contactele copiate si puteti folosi Whatsapp.

     Atentie, pentru a da share unei imagini sau video acestea vor trebui sa se regaseasca tot in folderul User data - Shared folder al Bluestacks. Acesta practic imita SD-card-ul telefonului mobil iar Whatsapp nu va fi capabil sa preia fisiere din alte locatii de pe hard disk.


free b2evolution skin
25
Sep

Cum vezi imaginile GIF in windows7

     Se pare ca microsoft s-a sucarit pe GIF-uri, animatia acestor fisiere nemaifiind disponibila in wind0ws 7. Am descarcat si Photo Gallery si situatia e aceeasi, GIF-urile aparand ca niste imagini statice. Cum microsoft nu ofera nici un fel de solutie tip hotfix doritorilor, am cautat pe net un viewer cat mai simplu si am descoperit Gif view by zullord. Da, stiu cum suna numai ca e o solutie foarte eficienta care poate fi descarcata de aici

     Daca vreti o solutie putin mai complexa care permite si salvarea cu o alta extensie aveti gif viewer pe care-l puteti descarca de pe softpedia.

     Partea proasta a ambelor programe e ca nu puteti vizualiza decat gif-uri si nu puteti da zoom. O data facuta asocierea fisierelor cu oricare din cele doua programe, gifurile se vor deschide cu acel program si vor rula doar la dimensiunea  originala si nici un alt tip de fisier nu va intra in vizualizare. 

     Partea buna e ca exista un program care ruleaza nu doar gif-urile oferind si posibilitatea sa dati zoom dar si celelalte tipuri de fisiere foto. Se numeste windows 7 gif viewer dar de fapt arata si se comporta exact ca Windows picture and fax viewer din windows xp avand in bara de jos toate butoanele cu care v-ati obisnuit deja. Dupa instalarea programului care apare sub forma rundll32 exe, dati click dreapta pe el si la compatibility alegeti run in compatibility with windows xp. Mergeti apoi pe orice gif si faceti asocierea cu acest program si totul va merge struna. Asocierea se face ca de obicei, alegand click dreapta, open with si selectati apoi cu browse din C sau din Program files programul nou instalat. 

     Windows 7 gif viewer il puteti descarca de aici


free b2evolution skin
20
Oct

Windows pe stick USB

     Ce faci daca ai un laptop caruia i se strica unitatea optica tocmai cand ti-e lumea mai draga? Programele si transferul de date se fac usor cu ajutorul unui flash drive sau stick. Cum procedezi insa cand e vorba de instalarea windowsului? Tot cu ajutorul unui stick rezolvi problema. E o solutie care se poate aplica, bineinteles, si in cazul desktopurilor, inclusiv pentru instalarea Vista.

     Important e sa stiti ce tip de windows vreti sa instalati, sa aveti kitul (CD/DVD) la indemana, si apoi sa alegeti un stick potrivit, pe care sa incapa acest kit. Daca e vorba de un XP, un stick de 1Gb e arhisuficient. In cazul Vista, e posibil sa fie necesar un stick de 8Gb, depinde cat ocupa kitul de Vista pe DVD-ul initial.

     Pentru a putea instala windows-ul de pe stick, acesta trebuie intai sa suporte o formatare speciala, si mai apoi sa copiem pe el kitul dorit. Exista doua programe care realizeaza formatarea si copierea fara mari batai de cap, fiind necesar un minim de efort din partea voastra. Iata si pasii care trebuiesc urmati.

1. Faceti rost de un stick de capacitate potrivita si introduceti-l in oricare port USB

2. Descarcati de aici programele cu care se formateaza stickul si se copiaza imaginea windowsului.

3. Dezarhivati fisierul descarcat (flash drive prep.zip) si veti descoperi doua foldere usb_prep8 si bootsect.

4. Intrati in folderul usb_prep8 si dati dublu clic pe fisierul usb_prep8.cmd. Se va deschide o fereastra cmd in care apare scris "Press any key to continue". Apasati orice tasta si va porni aplicatia PeToUSB. In partea de sus a ferestrei lasati selectata optiunea USB removable si apoi imediat dedesubt alegeti stickul usb pe care il doriti formatat.

 

 

 

5. O data stickul selectat, dati start pentru a-l formata. Dupa formatare dati OK, dar nu inchideti nici una din cele doua ferestre (PeToUSB sau fereastra cmd).

6. Luati folderul bootsect si copiati-l pe discul C. El va fi gasit mai usor prin comenzile msdos din pasul urmator.

7. Deschideti o noua consola scriind "cmd" in comanda Run din meniul Start.

8. In fereastra cmd, scrieti: cd C:\bootsect. 

 

 

9. Scrieti apoi "bootsect.exe /nt52 F:". In cazul meu, F este litera atribuita stickului, voi o veti schimba cu litera corespunzatoare. In fereastra cmd va aparea mesajul "Bootcode was succesfully updated on all target volumes", ceea ce inseamna ca operatiunea s-a incheiat cu succes. Inchideti aceasta fereastra cmd.

10. Acum puteti inchide si aplicatia PeToUSB, apasand butonul Close, ramanand deschisa doar consola initiala. In consola ramasa veti observa ca au aparut mai multe optiuni.

 

 

     Programul creeaza un drive virtual unde va copia intreg kitul de Windows de pe cd sau dvd, dupa care va transfera toate aceste date pe stick. Asta inseamna ca in consola veti vedea doua operatiuni de copiere care vor dura in functie de dimensiunea Windowsului.

11. Scrieti in consola "1" si apasati Enter pentru a selecta unitatea optica in care se afla Windowsul. Va aparea o fereastra "Browse for folder", selectati cu mousul drive-ul si dati OK.

12. Scrieti "2", dati enter si alegeti un drive-letter la intamplare, in afara celor deja existente. Aceea va fi unitatea optica virtuala unde se vor copia initial fisierele windowsului. Sa zicem T.

13. Scrieti "3", dati enter si apoi scrieti litera atribuita stickului pe care se va instala kitul de Windows. In cazul meu este  F

14. Optiunea 4 porneste procesul de creare a unitatii virtuale care va fi mai intai formatata. Astfel, in consola va trebui sa scrieti Y de la Yes pentru procesul de formatare si sa dati enter. Dupa formatare va apare "Press any key to continue". Apasati orice tasta si va incepe copierea datelor pe unitatea virtuala. Cand apare mesajul "Making of LocalSource folder...Ready", apasati orice tasta pentru a continua.

     In fereastra de mai jos dati "Yes" si datele de pe unitatea virtuala vor fi transferate pe stick in aproximativ 15-20 minute, functie de windows si de rapiditatea porturilor usb. Dati yes la orice apare pe parcursul copierii, iar la final va apare de doua ori in fereastra cmd "press any key to continue". Stickul este acum bootabil si pregatit pentru a putea instala windows-ul.

 

 

     Pentru ca sistemul sa buteze acest stick, vor trebui schimbate cateva optiuni in BIOS. First boot device va trebui sa fie "USB drive". Fiecare BIOS e diferit, dar aceste optiuni se gasesc relativ usor in meniul Boot sau, dupa caz, in orice alt meniu unde se afla "boot order". In unele cazuri va trebui sa intrati la hard drives si sa selectati stickul ca first device, si abia apoi sa stabiliti ordinea de butare. La laptopuri si chiar in cazul desktopurilor, problema se rezolva rapid cu ajutorul meniului "quick boot" apasand in general F11 sau F12 sau F8 la unele desktop-uri.

     Dupa salvarea setarilor si repornire, ar trebui sa va apara pe ecran doua optiuni. Selectati-o pe a doua si instalarea va porni exact asa cum v-ati obisnuit pana acum. 

 

 

 

 


free b2evolution skin
3
Feb

Vista Magic Pack 5.0

Am descoperit un pack net superior Vistamizerului, pentru simplul fapt ca aplicatiile incluse in acest pack sunt mult imbunatatite fata de versiunile din Vistamizer. Ma refer in primul rand la True Transparency, la WinFlip, Visual Tooltip si Vista Orb.

Vreau sa precizez de la inceput ca Vista Magic Pack este in principiu conceput pentru XP Professional SP2, putand exista unele probleme pe Home edition.

True Transparency este principalul modul upgradat si care functioneaza fara a mai bloca windows explorer. Nu este ceva extrem de functional, insa da un aspect deosebit ferestrelor. In cazul aplicatiei Y!Messenger, bordura transparenta se suprapune celei native ale aplicatiei, in loc sa o substituie. Pentru cei mai pretentiosi, acesta poate fi considerat un inconvenient vizual, singurul de altfel.

Winflip este mult imbunatatit. Atat timp cat taskbarul nu este transparent, acesta va fi vizibil in momentul lansarii winflip.

Visual Tooltip se apropie cel mai mult de aplicatia similara din Vista, cu mult mai mult decat o facea versiunea inclusa in Vistamizer. La mouse-over, pentru orice aplicatie sau fereastra minimizata in taskbar apare un thumbnail, cu dimensiune reglabila, si eventual insotit de titlul ferestrei ( optiune care ocupa spatiu si am dezactivat-o din optiuni ). Thumbnails-urile pot fi mutate cu mouse-ul si, eventual, grupate pe un dockbar propriu aplicatiei, intocmai ca in Vista.

Vista Orb se integreaza in sfarsit in taskbar, recreand in totalitate aspectul taskbarului din Vista. Personal il consider la fel de inutil, neavand decat un rol estetic.

Pack-ul mai contine un Rocket-dock similar dock-bar-urilor pe care le-am amintit in celelalte articole, dar care nu cuprinde un modul weather ca in cazul ObjectDock. Aveti insa la dispozitie o multitudine de skinuri intre care puteti alege, in functie de gustul fiecarui utilizator.

Ca o alternativa la Vista sidebar, in acest pack este inclus Rainbar-ul ( Vista Rainmeter Sidebar ), pe care il utilizez si eu. De asemenea contine modului Vista Drive Status si screensaver-ul cu logo-ul de Vista.

Styler-ul este si el imbunatatit in ceea ce priveste functionalitatea. Cu el puteti aplica diversele skinuri de windows disponibile.

Y’zShadow aplica umbre ferestrelor. Daca alegeti o culoare pentru umbra, veti obtine efect tip neon-glow. Marimea si directia umbrei poate fi modificata si puteti seta diferente intre umbra unei ferestre active si a uneia inactive. Nu recomand aplicatia pe calculatoarele cu placi video slabe si cu putina memorie RAM.

Cum puteti observa in primele screen-shot-uri, Vista Magic Pack are un mod de instalare extrem de simplu. Spre deosebire de Vistamizer el nu porneste in mod automat nici una din aplicatiile incluse, plasand in schimb toate shortcut-urile necesare pe desktop. Aplicatiile pe care recomand sa le utilizati sunt cele specificate mai sus, aveti la dispozitie si cateva visual-styles, dar si o aplicatie cu totul noua pe care va las s-o descoperiti singuri. In momentul in care stabiliti aplicatiile care vor rula o data cu pornirea windows-ului, si care nu au optiune speciala “run at start-up”, mutati shortcut-urile respective in folderul Start-up din Documents and Settings/Programs. Daca nu am precizat pana acum, e bine sa mutati toata pleiada de iconite de pe desktop intr-un folder separat, asezat tot pe desktop.

Vista Magic Pack contine un patcher special care inlocuieste un dll al windows-ului (uxTheme.dll). Utilizarea patcherului este foarte simpla si este necesara pentru a aplica skinul de Vista. Originalul acestui dll il gasiti in Windows/system32. Tot acolo se va afla un back-up al fisierului in cazul in care experimentul nu reuseste si windows-ul da eroare. Pentru a-l restaura, stergeti uxtheme.dll si redenumiti uxtheme.backup schimband “backup” in “dll”. Din acest motiv nu recomand instalarea acestui pack pe un XP Home edition. In principiu, in XP Professional, aplicarea modulului ViStart decurge fara probleme si fara a fi nevoie de patcher. In caz contrar, recomand instalarea initiala a aplicatiei StyleXP, sau a unui alt modul UxTheme Patcher.

Vista Magic Pack nu schimba cursoarele si iconitele existente, si nici logon-ul sau bootscreen-ul. Pentru a modifica si aceste elemente, lansati instalarea Vistamizer-ului si lasati debifata complet casuta din dreptul Apps. Enjoy!


free b2evolution skin
31
Jan

"Cum imi fac si eu un blog?"

     E o intrebare care are in prezent un raspuns extrem de facil. De ce? Pentru ca siturile de hosting pun la dispozitia utilizatorului renumitul Cpanel cu care totul se face cu usurinta cu care iti faci un ID de messenger. Dupa cate v-ati dat seama vreau sa ma refer la cazurile in care vreti sa va faceti un blog pe un host platit si nu pe siturile de blogging binecunoscute.

     Ca sa fac si putina reclama pe merit hostului propriu, IPV vine cu solutia ideala pentru cei carora plata prin card le este imposibila iar cea prin ordin de plata le vine peste mana. IPV ofera servicii de hosting si de alegere domeniu cu plata prin SMS. Ce poate fi mai simplu? Dai un sms, primesti un cod de validare si achizitia este completa urmand ca suma sa vina pe factura de Vodafone sau de Orange ( inca nu au o colaborare cu Cosmote ). Un alt avantaj il consta pretul care mie mi s-a parut convenabil. Mai multe insa puteti afla pe www.IPV.ro la sectiunea Gazduire SMS.

     Avantajul major al unui host platit il consta, dupa cum spuneam, in punerea la dispozitie a Cpanelului care vine dotat cu 3 scripturi de blogging si inca multe alte scripturi pentru situri, e-commerce, forumuri, perl modules si altele. In Cpanel se gaseste un modul de instalare special numit Fantastico, cu ajutorul caruia instalarea oricarui script devine extrem de usoara. 

     Chiar daca domeniul si hostul nu sunt oferite de acelasi provider, situl care va ofera hosting va va comunica doua adrese speciale numite nameservere, numarul si forma lor diferind de la un site la altul, pe care va trebui sa le introduceti in control panelul special oferit de situl unde ati inregistrat domeniul. Operatiunea se face extrem de simplu, sunt insa necesare, functie de site, intre cateva minute si 24 de ore pana cand schimbarea sa aiba efect. In principiu are loc imediat.

     Ati cumparat domeniu si host? Bun, inseamna ca hostul v-a comunicat 3 conturi distincte cu care veti accesa 1. viitorul site prin intermediul Cpanel, 2. adresa FTP sau pe romaneste spatiul pe disc pe care l-ati cumparat si 3. control panelul care va da posibilitatea sa administrati nameserverele, optiunile de securitate, datele personale, optiuni legate de domeniu, plata produsului etc, functie de fiecare site in parte.

     Pentru a incepe va trebui sa accesati Cpanelul. In general se acceseaza scriind in browser www.numedomeniu.extensie/cpanel ( extensia poate fi com, info, net si altele ), sau exact adresa oferita de provider. Username-ul si parola pentru Cpanel sunt identice cu cele pentru accesarea FTP-ului pentru ca ele acceseaza acelasi target. Parola este singura care se poate schimba, acest lucru facandu-se foarte simplu din Cpanel. Schimband parola evident ca se schimba si parola pentru acces FTP.

     Instalarea Wordpress-ului sau altui script de blogging se face accesand scriptul Fantastico, dand click pe scriptul dorit si install. Scriptul creaza automat o baza de date MySQL cu tot cu un username. Altfel spus cam asta e toata instalarea. Va va cere evident sa setati un user si o parola cu care sa accesati sectiunea admin a blogului. 

     Daca nu aveti Fantastico nu e absolut nici o problema. Atat Wordpress-ul cat si B2evolution se instaleaza suficient de usor. Wordpressul se descarca de pe internet si se dezarhiveaza dupa instructiuni. Va trebui sa accesati FTP-ul si sa creati un folder public_html. Va recomand cel mai eficient client de FTP - Filezilla. Conectarea se face simplu introducand adresa, nickul si parola in cele trei campuri de sus. Dupa ce ati creat folderul, uploadati in el folderul de instalare al wordpress. Cum Filezilla seamana perfect cu un Total Commander, uploadul se face din stanga in dreapta cu click dreapta Upload. 

     In continuare va trebui sa accesati www.numedomeniu.extensie/wp-admin/install.php din browser. Acolo va va cere database name si user mysql create anterior. Totul e gata.

     In imaginile urmatoare veti vedea cum arata Cpanel fiind foarte clar unde gasiti tot ceea ce va trebuie pentru a accesa Fantastico, MySQL, PhpMyAdmin sau Backup-ul. In Cpanel aveti sectiunea Backup si Backup wizard care va vor ajuta sa va faceti un backup al bazei de date sau chiar a intregului site pentru cazul in care s-ar pierde ceva. Daca backup-ul bazei de date ( MySQL backup ) se poate descarca pe pc direct din cpanel, backupul intregului site va fi plasat in FTP sub forma unei arhive pe care o puteti descarca prin Filezilla

 

     Author: Alexander

     Tehnical support: Nullbyte

     References: IPV hosting , Wordpress instalation , B2evolution


free b2evolution skin

::