Radu Moraru si imbecilismul mediatic

      Am primit un comentariu, nici nu m-am uitat exact când, la un articol publicat demult prin 2016, articol care începea așa:

     "Radu Moraru are o "televiziune" de câteva studiouri unde a copiat fix rețeta fostului OTV. Când domnul Radu Moraru  nu se hlizește cu fostul președinte Băsescu la masă și-i dă cadou pantofi marca Nasu, așa zisa televiziune dă fiori oricărui om de bun simț și minimă educație cu niște prezentatori care dacă nu frizează ridicolul prin aparență, frizează bunul simț, logica și exprimarea coerentă. Mai mult decât atât, tot pe rețeta OTV, domnul Radu Moraru vinde din disperare timpul de emisie unei SECTE religioase care plătește bani buni dar manipulează mizerabil."

      Comentariul virulent era, cum m-am și obișnuit, pe lângă faptul că era scris puternic agramat, în sensul de a mă acuza că-s un votant "pe-se-de" care nu susține televiziunile libere. E inutil să mai vorbesc despre faptul că nu mai votez PSD de când a venit Dragnea la conducere și că nu sunt sub nici o formă nici un votant PNL sau USR, pentru că ideea că cineva e și anti-psd și anti-pnl/usr produce o explozie nervoasă puternică în creierele celor mulți dar reduși la minte care populează internetul. Dar aș vrea să vă scriu câteva cuvinte despre "televiziunile libere"

      1. Eu nu am absolut nimic împotriva existenței vreunei televiziuni atât timp cât ea nu instigă la nerespectarea legii și la violență. Simplu. Problema principală e că în contextul politic actual o televiziune liberă presupune un echilibru. Atât timp cât și în PSD și în PNL și în celelalte partide există niște scursuri abjecte iar o televiziune, oricare ar fi ea, este vizibil partizană uneia sau alteia din părți, cum anume mai e aia o televiziune liberă? 

      2. Televiziunile astea așa zis "libere", în special cele care emit online și atunci chiar își permit orice, exploatează la maxim lipsa de educație a multora dintre cetățeni și pretinzând că se exprimă "pe înțelesul gloatei" întrețin această incultură și un limbaj aproape de limita suburbanului. Chiar dacă o televiziune se pretinde sau poate chiar este liberă și vrea să prezinte faptele pe înțelesul tuturor, aceasta nu e o scuză pentru exprimările ca la colț de bloc sau uneori chiar golănești. Multe dintre ele par a voi înadins să ne țină proști, vulgari și nervoși. 

   Radu Moraru, dacă tot l-am pomenit, a albit și și-a pus niște ochelari de Matrix și, cu tot respectul, pare deja scăpat de la școala de conspirații globale. De altfel primeste constant amenzi pentru declaratii demente pe post Individul ăla, Lazarus, emite online unde își permite absolut orice, difuzând isteriile interminabile ale coanei Sosoaca și ale altor indivizi bizari scăpați tot din creuzetul otevist. Dacă până și o microteleviziune ca NCN își permite să-l jignească pe Raed Arafat numindu-l Arahat într-o ediție a Scurtei lui Lungu, atunci cu siguranță înțelegem absolut greșit libertatea presei. 

     A fi o televiziune liberă înseamnă să fii CORECT și IMPARȚIAL. A fi o televiziune liberă NU înseamnă să fii o colecție de GOLANI cu limbaj de BODEGĂ.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @