Opinii cenzurate si comentarii false pe eMag blog

     Fiind un client emag si jucand si Reteaua pentru o vreme, am ajuns la un moment dat pe blogul emag care anunta deschiderea unui punct de livrare la Braila. Ideea de baza era ca la marginea orasului, tocmai la Promenada Mall, locatie accesibila doar celor care se pot deplasa acolo cu masina, s-a deschis punct de livrare al emag de unde cei care n-au alta treaba acasa si le place sa frece masina si benzina sa se duce sa-si ridice produsele singuri, poate nu se mai chinuie cei de la eMag prea mult. In articol nu se mentioneaza daca se efectueaza vreo reducere la transport insa preocuparea majora a fost faptul ca o data deplasat acolo, pana de craciun iti daruiesc cei de la emag o sticla de Angeli. In consecinta, pentru a-mi exprima reticenta, am lasat urmatorul comentariu:

"  Ideea comenzilor online e sa ti se aduca produsul acasa nu sa te duci la marginea orasului dupa el. Punctul de livrare poate fi folositor doar in sensul unei livrari mai rapide daca acest punct tine stocuri. Daca nu… "

     Comentariul a intrat in moderare, chipurile, si n-a mai iesit din moderare nici pana azi, daca nu cumva a fost chiar sters pentru ca blogul in cauza are probleme reale cu comentariile, lucru observat in urma postarii catorva comentarii succesive. La al doilea au disparut cele anterioare, dupa al treilea au reaparut si apoi au disparut toate mai putin ultimul.

     Am contactat initial emag la telefonul de reclamatii si mai apoi printr-un mail iar astazi am revenit cu un telefon neprimind absolut nici un raspuns. La presupunerea mea ca tot ceea ce apare drept comentariu pe acolo e un fals , fiind absolut toate doar comenturi pozitive, doamna de la capatul celalalt al firului a fost foarte contrariata de presupunerea mea, drept pentru care i-am mentionat si celelalte comentarii lasate care au patit la fel. Am incercat sa aflu un numar de telefon direct pentru a discuta cu cei care se ocupa de blog si mi s-a dat doar e-mailul marketing@emag.ro. Mi s-a mai spus ca si ea la randul ei a contactat acelasi departament dandu-le plangerea mea si ca nu i-au raspuns nici ei pana acum. In ciuda acestei pretinse actiuni, doamna de la telefon a tinut sa imi combata nemultumirea cu argumente foarte slabe neintelegand parca de multiple ori ca singura chestiune e cea a limitare a exprimarii unei opinii. Mai mult a tinut sa sublinieze ca e-mag-ul are dreptul sa deschida puncte de livrare unde vrea si ca nu vede problema din moment ce genul asta de livrare prin preluarea directa e doar o optiune. Bineinteles ca retardat nu sunt si n-am fost si i-am repetat ca singurul obiect al plangerii mele e refuzul de a-mi aproba o opinie contrara pe acel blog.

     Doamna de la sesizari si reclamatii mi-a mai dat de inteles, eu repetandu-i textul comentariului meu de doua ori, ca acesta ar fi irelevant. Si atunci am intrebat-o daca urmatorul comentariu este relevant "Braila rullz!!! hahaha". A fost mai curand surprinsa de logica evidenta a comparatiei si a intors foaia din nou spunand ca ea nu are de unde sa stie ce au gandit cei care administreaza blogul.

     Am incheiat convorbirea promitand sa iau legatura pe mail si cu marketingul ba mai mult sa las un comentariu aprobator pe blog sa vad ce anume se intampla cu el. Daca nici acel comentariu nu este aprobat inseamna ca absolut toate celelalte sunt false, lasate de angajati emag. Daca e aprobat inseamna o cenzura evidenta a opiniilor contrare.

     Daca e sa vorbim despre comentarii false, acuzatia nu este nefondata, indiciile fiind multiple iar unele retardat de evidente. Astfel, iata argumentele:

- daca nu toate, 99,9 % din comentariile de pe blogul emag sunt pozitive si de adulatie

- exista comentarii chiar cu linkul emag sau emaglog, acestea spun "sunteti cei mai tari" sau "sunteti ok imi place de voi"

- linkurile regasite totusi f rar printre comentarii sunt ale unor magazine online iazz.ro, bunaziua.ro, samd

- la articolul cu castigatorii jocului reteaua din nush ce saptamana nu exista nici un comentariu, chiar asa sa nu zica nici unu multumesc?

     Si acum ultima ciudatenie, un comentariu absolut identic ca idee cu al meu, exprimat practic in acelasi fel ce-i drept facut cu doi ani inainte, la deschiderea unui magazin emag.

"Cu magazin sau fara, tot de pe internet comanda omul ! E bun doar daca cineva doreste sa vada produsul live, altfel … "

    Aceeasi idee o exprimam eu. Transformand ar suna - cu punct de livrare sau fara, tot livrat pana acasa vrea omul, e bun doar daca are stocuri pt livrare mai rapida, altfel... Intrebarea este unde anume am gresit eu, daca un comentariu similar trece si al meu nu

     Multe dintre comentariile de pe emagblog sunt false in sensul ca sunt lasate de angajatii emag, e un lucru cert, faptul ca altele ar fi false nu il pot demonstra. Este totusi ceva ciudat cand un comentariu identic e aprobat si al meu nu, mai ales ca in cazul articolului privind introducerea RCA-ului la eMag au fost aprobate chiar doua comentarii negative carora li s-a si raspuns. Si mie putea un admin sa-mi raspunda, mai ales ca spre deosebire de cele de la articolul cu RCA-ul in care li se spunea ca diluarea ofertei le-ar putea aduce pierderea respectului, eu nu am fost nici pe aproape atat de dur in exprimare. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @