Cum distrugi o revista de succes

    Isi mai aminteste cineva revista "20ani"? Aparuta in octombrie 2000, "20ani" s-a dorit a fi o revista glossy pentru tineri, publicata intr-un format si la o calitate asemanatoare revistelor Cosmopolitan si Elle, dar adresata unei generatii obisnuite pana atunci doar cu Bravo si Popcorn.

     Eram de mai bine de patru ani un cititor fidel al revistelor Bravo si Popcorn si, sincer vorbind, revista asta mi s-a parut foarte sincera si fresh. Pe copertile revistei au aparut mai bine de un an de zile tineri aproape necunoscuti, modele ale diverselor agentii, fapt care dadea revistei un appeal deosebit. Numarul 3 il are pe coperta pe Radu Valcan, actual prezentator la Prima TV, si care, la momentul respectiv, era un simplu model al MRA Models Agency. In interiorul revistei, acesti tineri de pe coperta aveau un pictorial in care erau prezentate tendinte vestimentare.

     Daca dezastrul cuprinsese de ceva vreme revistele Bravo si Popcorn, minunea nu a durat mult nici in cazul revistei "20ani". Se vorbise prea mult de vedetele muzicii internationale, erau prea multe postere cu Backstreet boys, prea multe articole despre Michael, Snap, Erasure, trebuia sa ii bagam in seama si pe ai nostri. Astfel a inceput sa se publice din ce in ce mai mult material despre nulitatile de la noi ceea ce m-a determinat in scurt timp sa nu mai cumpar nici una din revistele pe care nu demult le indrageam. Am si acum vreo 300 de postere care demonstreaza faptul ca nu am pierdut nici un numar din Popcorn pana cand au inceput sa ma bata la cap cu BUG Mafia, Akcent, Asia si alte nimicuri.

     La doar un an si jumatate de la lansare, copertile revistei 20ani au inceput sa infatiseze si ele figurile de care mi-era deja greata drept pentru care am incetat sa o mai cumpar. Poate ca restul tinerilor erau in culmea extazului ca se vorbea despre panaramele de la Bambi sau Andre, pe mine ma dezgustau teribil.

     In scurt timp, revista 20ani s-a evaporat cu tot cu website, lasand locul inca unei reviste pentru fete numita Joy. Inca o revista care vorbeste despre aceleasi subiecte prafuite: machiaje, trenduri, horoscoape si alte prostii. Situl revistei e un dezastru ambulant si orice as comenta eu despre el e de prisos. Si unde mai pui ca domeniul www.20ani.ro inca face redirect catre situl e-Joy. Penibil... 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @