Arbitrul Coltescu - Rasist sau doar prost?

     Lucrurile ar fi putut judecate cu dovezi. Din pacate nu s-a procedat asa. Si tocmai francezii imbecili s-au oparit, ei care ne-au jignit cu multiple ocazii, de la insultele aruncate la diverse meciuri sau jegul facut intr-o emisiune tv in care un mascarici cu fusta tiganeasca a zis ca salutul romanesc e o formula de cersit pana la voma in care s-au scaldat cei de la CharlieHebdo cand au jignit-o pe Simona Halep cu acea caricatura de joasa speta pe care o puteti vedea in articolul precedent. 

     Cand spun ca lucrurile puteau fi judecate cu dovezi, vorbesc extrem de serios pentru ca filmarea arata foarte clar doua lucruri. In primul rand filmarea arata clar ca prostovanul de Coltescu a spus "negru" si nu vreun cuvant realmente jignitor la adresa persoanelor de culoare. In zgomotul meciului, fara sa mai astepte explicatii, ei au auzit "negro" si au luat foc. N-as vrea sa credeti ca am o placere sa stereotipizez dar puteti urmari si singuri atitudinea jucatorilor de culoare in special a celui vizat care era de-a dreptul isteric. In al doilea rand tot pe filmare se aude pe imaginile in care jucatorul de culoare il ia la rost pe Coltescu ca acesta in suficient de scurt timp a INTELES CLAR ca termenul folosit era negru, pentru ca-i reproseaza de cateva ori "de ce a trebuit sa te adresezi cu negrul acela? eu iti spun albul acela?" Apai hai sa schimbam naibii si hastagul #blacklivesmatter ca e cu black. 

     A intentionat sau a fost Coltescu rasist? Exista oarecum, ca in domeniul juridic, o indoiala rezonabila pentru ca, la o adica, ar fi trebuit sa-l stie dupa nume, sa-l identifice cu totul altfel si mai ales sa nu repete de trei ori "negru". Totusi, stiindu-i pe romani si judecand natura sportului care aduna jucatori de toate nationalitatile, eu ma indoiesc ca individu e rasist. E doar dobitoc. 

     Povestea e de-a dreptul penibila dintr-un considerent care mi-e greu sa-l inteleg. Bine, au fost ofuscati dar cel care a folosit cuvantul in cauza nu era jucator al echipei adverse. Era un arbitru. Ce e isteria aia de muiere sa pleci de pe teren sa refuzi sa mai joci? Nu mai zic de ipocrizia abjecta fix a francezilor care jignesc in dreapta si-n stanga, poate au uitat halul in care o publicatie l-a jignit si pe Mahomed si pe Papa si pe Iisus, si ipocrizia si mai abjecta a turcilor care n-au din Europa cea mai buna atitudine in ce priveste drepturile omului. 

     In rest realitatea e ca acest tavalug al corectitudinii politice cum au numit-o americanii incepe sa faca ravagii din ce in ce mai mari, multiple ONG-uri, tari, politicieni si indivizi folosind-o ca pe o adevarata arma. 

     Am ajuns ca insasi proprietarii drepturilor de autor sa schimbe denumirea cartii 10 negrii mititei, astia de pe la Hollywood si altii asemenea sa bage prin toate filmele persoane si povesti LGBT, sa o faca pe sirena Ariel neagra, sa ceara ca Anne Boleyn sa fie jucata si aia de o negresa, ce mai conteaza ca Boleyn e un personaj istoric de rasa bine documentata, sa ne spuna ca urmatorul James Bond va fi o femeie si sa blameze un ditamai regizorul de film ca n-a prea vazut el cum o persoana trans ar putea personifica-o pe Julieta. Deja o sumedenie de imbecili dintre persoanele de culoare nu mai vor sa le spui nici macar negru iar pe la noi unii dintre tigani se simt de ceva ani ofensati si vor sa fie rromi. Si lucrurile o vor lua cu siguranta si mai razna. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @