Saptamana Financiara prezinta - Nostradamus

     Editia din aceasta saptamana este insotita de volumul "Profetiile lui Nostradamus" intr-o editie de exceptie, cu hartie glossy si pagini extrem de frumos ilustrate ( courtesy of Litera International Publishing - www.litera.ro ) Cartea cuprinde o selectie a celor mai interesante predictii ale lui Nostradamus, insotite de comentarii si este semnata de Pamela Ball, autoarea cartii "10 000 de vise interpretate".

     Pe prima pagina a ziarului "Genocid Fiscal" sau cat de disperat e guvernul. Lipsa banilor la buget determina impunerea unei fiscalitati represive. Impozitul forfetar care se anunta a fi aplicat, va lovi nemilos in intreprinderile mici. Conform acestui impozit, sumele platite trimestrial se vor raporta la cifra de afaceri inregistrata anul trecut, an caracterizat de o crestere economica de 7% ceea ce nu se va putea spune despre anul in curs. Va dati seama ca multe dintre firmele mici vor renunta la activitate. Sa platesti 500 euro anual la stat? Domnul ministru Pogea pare sa isi fi pierdut simtul ratiunii. Mai multe in paginile 8-9 ale ziarului. Ideea de "impozit minim" e in orice caz o aberatie cred fara precedent.

     Un al doilea articol important ne vorbeste despre costul imprumuturilor pe piata interbancara care a scazut de la 18 la 10%. Analistii avertizeaza ca asta ar insemna in mod normal insanatosirea economiei, ceea ce nu prea e cazul. Si atunci? Pot aparea excese, in special o crestere in sectorul imobiliar care nu ar face decat sa inrautateasca lucrurile. Nu-i asa ca si voi vedeti interese ascunse? De altfel un alt articol titreaza "Economia romaneasca, la un pas de recesiune"

     In suplimentul Bani si Afaceri un articol despre eficientizarea consumului energetic. Pana in 2012 toate lampile cu incandescenta dar si cele cu halogen vor fi scoase din uz. Deja incepand cu luna septembrie, lampile de 100W vor fi interzise la productie si comercializare. A se vedea Directiva CE 2005/32

     Cam atat pentru acest numar. Dati fuga la distribuitori, cel putin pentru carte, merita cumparat acest ziar.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @