Barba discordiei

     Gratie unui individ certat rau cu logica, citeam ieri intr-un articol legat de castigatoarea Eurovisionului cateva afirmatii care frizeaza ridicolul din mai multe puncte de vedere si nu fac altceva decat sa scoata la iveala frustrarile unui om care din nefericire mai e si om de radio. Pe numele sau Toader Paun, el prezinta Clubul de Seara, o emisiune pe la Europa FM.

     Poate cea mai deranjanta afirmatie pe care Toader Paun o face e ca rezultatul Eurovisionului e urmarea unui marketing agresiv, a unei manipulari. "Mă uit fascinat şi în acelaşi timp speriat cum o tehnică agresivă de marketing şi un PR îndrăzneţ  au aprins atâtea pasiuni greşite.....Dezbaterile ar trebui mutate în zona în care cineva a manipulat atât de inteligent la acest Eurovision încât într-o mare de piese care nu spun mare lucru, cel mai ciudat caracter a câştiat suţinerea Europei prin voturi." Daca totusi cititi articolul, omul se contrazice oricum singur. Daca intr-un paragraf afirma ca totul a fost o tehnica agresiva de marketing, in alt paragraf recunoaste ca "Sincer, piesa mi-a plăcut în momentul în care am văzut interpretarea şi am auzit-o. Show-ul a fost impecabil!"

     Domnul Toader Paun traieste de asemenea cu impresia ca personajul Conchita Wurst a fost unul creat special pentru Eurovision. "Reţinerea mare a venit în ceea ce priveşte personajul construit pentru Eurovision. Avem o presimţire că va câştiga şi în acelaşi timp îmi doream să nu se întâmple asta. Nu din raţiuni de discriminare, ci pentru a nu încuraja o formă de manipulare extremă." 

     Nu in ultimul rand, vin afirmatiile privind presupusul deserviciu pe care Conchita l-ar face in ceea ce priveste comunitatea gay si asa zisa integrare a acesteia in societate. "Conchita Wurst nu este un câştig al comunităţii LGBT, cum unii s-au grăbit să afirme după finala Eurovision 2014. Sincer, mi se pare că este un deserviciu enorm. Dacă momentul în care Dana International câştiga Eurovision a fost marcat de ceva dezbateri asupra oamenilor diferiţi, cu sentimentele aferente (scârbă, respingere, acceptare, compasiune, indiferenţă etc), de data aceasta expunerea unei orientări a fost de natură ostentativă, şocantă şi ruptă de lumea în care majoritatea ne trăim viaţa de zi cu zi." "Cred că cei care sunt homosexuali sau transexuali şi-şi trăiesc viaţa liniştit nu se regăsesc în tabloul Eurovsion 2014."

     Nu vi se pare ciudat ca genul asta de afirmatii vine aproape intotdeauna de la personaje heterosexuale? Sau...pretinse heterosexuale. Daca o luam logic e fix ca si cum eu m-as apuca sa spun ce anume simte o femeie sau ce e in mintea unei pisici desi nu sunt nici una nici alta. Am insa vaga impresie ca multi dintre cei care fac astfel de afirmatii, fiind foarte siguri pe ei, si care de cele mai multe ori le argumenteaza cu "am si eu prieteni gay", sunt de fapt fie gay fie bisexuali ascunsi care-si vad cumva amenintata acceptarea de care ar vrea sa beneficieze daca vreodata si-ar declara orientarea in mod public.

     Sa demontam pe rand aceste afirmatii jenante care nu sunt deloc magulitoare pentru un tanar om de radio. 

- personajul Conchita Wurst NU a fost creat special pentru Eurovision. Tom Neuwirth si-a creat aceasta prezenta in 2011 pentru show-ul Die große Chance

Daca in 2006 Tom castiga locul 2 in concursul austriac Starmania, dovedind un talent vocal deosebit, in 2012 a iesit din nefericire pe locul 2 in preselectia nationala Eurovision astfel ca abia in 2014 am vazut-o pe Conchita pe scena concursului european

- inteleg ca si in 2014 avem probleme cu marketingul desi acesta nu mai e de foarte multa vreme o tehnica inovatoare iar agresivitatea in marketing o vedem de la reclama la Parodontax in care se scuipa intr-un mod gretos sange intr-o chiuveta, pana la ciobanul Ghita din reclamele Vodafone. Nu stiu totusi care marketing a fost mai agresiv - Conchita cu machiaj, rochie, show si gesturi mai mult decat cuminti si decente sau curvele poloneze care si-au aratat silicoanele si miscarile pornografice pe scena?

- momentul 1998 nu se va mai intoarce. Dana International ramane in istoria Eurovisionului ca transexualul care a castigat cu o melodie cu versuri jenante si cu o voce de proasta calitate. Dovada am avut-o chiar de curand cand Dana n-a fost in stare sa se califice nici macar in finala. Conchita pe de alta parte va ramane in istoria Eurovision drept personajul care a castigat si cu melodia si cu vocea si cu aparitia socanta, dar cu unul dintre cele mai decente show-uri de pe scena Eurovisionului. De fapt abia daca s-a miscat. 

- ca sa afirmi, in lipsa evidenta a vreunui show sofisticat, ca barba si orientarea sexuala au facut-o pe Conchita castigatoare, nu e doar deplasat ci si absurd. 

- e la fel de absurd, si stiu ca ma repet, sa afirmi ce anume aduce sau nu deservicii comunitatii gay si sa afirmi intr-un mod peiorativ ca show-ul si personajul Conchita sunt o expunere ostentativa a unei orientari, rupta de viata de zi cu zi. Absolut orice show de pe o scena muzicala sau de orice natura nu doar ca este ci trebuie sa fie rupt de viata de zi cu zi. In viata de zi cu zi stai de exemplu in tricou si chiloti la tine in pat sau iesi intr-un trening pe strada. E logic sa iesi din conventional pe o scena. 

     "Dar ce a votat Europa? Senzaţii tari? O piesă? Pentru bărbaţi cred că Polonia ar fi oferit mai multe senzaţii tari! Dar nu este o demonstraţie de iepuraşi Playboy, deşi unii au testat şi varianta asta."

     Pentru care barbati a oferit senzatii tari Polonia domnule Paun? Ai vazut vreodata un iepuras Playboy? Ma refer fix intr-un costum de iepuras Playboy ca inca nu se pune problema unei aparitii nud la Eurovision. Ei bine un iepuras Playboy ar fi fost de zeci de ori mai decent decat o tatoasa care freca un bat intr-un ciubar. Daca dumneata si alti "barbati" preferati astfel de curve ieftine, ce sa zic...nasol. 

     De altfel nici juriul nostru si nici publicul n-a considerat Polonia o sursa de senzatii tari. In rankul juriului Polonia s-a clasat pe 23 ia la televoting pe 21 ceea ce s-a concretizat fix in 0 puncte. 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @