Cum ramane cu postul independent politic, domnule Moraru?

     Stim deja povestea. Cu audiente la pamant, invitati si subiecte din ce in ce mai plictisitoare, acu o vreme domnul Moraru a plecat de labe1 teve sa-si faca propria televiziune. Fiind clar un opozant al pesedistilor, n-am inteles de fapt care a fost problema care l-a determinat pe Radu Moraru sa plece tocmai de la o televiziune basista. Initial am crezut ca de fapt Radu Moraru e anti psd dar si anti pdl insa de foarte multe ori, intr-un fel mai subtil sau mai direct, i-a luat apararea presedintelui.

     Proiectul care parea la inceput promitator este un esec din multe puncte de vedere. Consider ca nu poti face televiziune din reluari, cu emisiuni prezentate de Cartianu care seamana cu discutiile mosilor la o partida de table sau cu Alexa care pare luata de la andrele si pusa la tv. In acelasi timp nu poti pretinde ca esti o televiziune inovatoare in conditiile in care din extrem de multe privinte Nasul tv seamana cu amatorismul de la OTV. Pe langa amatorism e vorba de publicitatea care se difuza la OTV si cel mai grav de retransmiterea emisiunilor sectei de baptisti care inainte tot la OTV se difuza.

     Insa trecand peste toate astea, cum ramane domnule Moraru cu declaratiile conform carora Nasul tv urma sa fie o televiziune libera, necontrolata de politicieni, neinregimentata politic in nici un fel? 

     Exact pe modelul OTV, Radu Moraru impreuna cu Laurentiu Primo, promoveaza "meritocratia", o utopie politica pentru care fundatia Primo aduna deja adepti in toata tara, umple cutiile postale cu flyere iar Laurentiu Primo isi expune continuu ideile intr-o emisiune ce se vrea un fel de revista presei. Meritocratia se vrea un sistem care sa elimine din viata publica politica, politicienii si partidele politice si mai nou cauta un candidat la presedentie. 

     Ma bucur ca domnul Primo a recunoscut intr-una din emisiuni ca i-ar fi jena sa considere vreodata o candidatura proprie, existand evident oameni mult mai pregatiti, mai abili etc. Ma bucur pentru ca mie mi-e jena sa-l ascult. Emisiunea si modul in care Laurentiu Primo isi expune ideile e mai mult decat penibila. Tonul vocii, tonul vorbirii, exprimarea, poticnirile si modul in care isi exprima ideile e jenant pentru cineva care promoveaza o miscare politica sau de orice fel. Prefer sa-l ascult pe Radu Banciu.

     Pe langa prezenta domnului Primo, care sa-mi fie iertat, cam da cu independenta politica a postului de dusumea, am citit in flyerul primit in posta niste aberatii utopice care, dupa mine, nu ar duce miscarea asta nici macar acolo unde a dus-o Dan Diaconescu pe-a lui pe acelasi model al unei miscari politice pornite la televizor. In plus Nasul tv nu are nici macar sfertul sfertului din aplombul pe care DD l-a investit in partidul lui. Nasul tv e o televiziune apatica, moale ca o mamaliga rasuflata care pare sa incerce atragerea publicului octogenar. 

     Am sa discut punctual aceste idei utopice intr-un alt articol. Pana atunci insa devin din ce in ce mai dezamagit de aceasta asa zisa televiziune si stupefiat de proiectul asta utopic jenant. Cartianu, Alexa si Primo chiar sunt singurii care au fost dispusi sa lucreze in televiziunea dvs domnule Moraru? Niste profesionisti carora nu li se impiedica limba si ideile nu ati gasit?

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @