De ce B2Evolution bate Wordpress

     Articolul precedent e de fapt o republicare, astfel ca versiunea de b2evolution e una mai veche. De la versiunea 2.x la 5.0.5 s-au schimbat mai multe, fiind adaugate functii noi si extrem de utile care fac b2evolution o alternativa excelenta pentru wordpress, un inlocuitor imbatabil cu foarte putine dezavantaje. Fiindca articolul precedent nu e doar mai vechi ci si stufos, am hotarat sa explic mai bine si punctual avantajele b2evolution. 

     Inainte de a expune aceste avantaje vreau sa fac doua precizari. Cine spune ca wordpress-ul e fie mai complet, fie mai bine optimizat seo fie e intr-o eroare totala, fiind dezinformat, fie rau intentionat fie prea lenes sa cerceteze si sa compare sau in cele mai multe cazuri o combinatie intre astea. In momentul in care b2evolution are INCLUSE setari SEO foarte usor de modificat si aplicat dupa dorinta iar wordpress are nevoie de all in one seo pack instalat ca un add-on, a spune ca wordpress e solutia completa e nu doar o eroare ci si o dovada de ignoranta. 

     Folosirea pe scara larga a wordpress-ului e datorata unor elemente care n-au nici o legatura cu presupusa lui superioritate si anume: o promovare agresiva, includerea lui in majoritatea scripturilor din hosturi si nu in ultimul rand dezinformarea si comportamentul de turma al utilizatorilor. 

     Screenshot-urile care ofera o imagine comparativa asupra celor doua scripturi sunt plasate dupa enumerarea avantajelor b2evo si pot fi vizualizate cu click dreapta view image sau click dreapta open image in new tab in chrome. Sa enumeram deci ce anume face b2evolution "the best choice"

- b2evo e o platforma care ofera multi-blogging. Avantaje? In cazul WP poti crea doar pagini aditionale in care scrii un singur "articol". Multi-blogging inseamna ca poti pur si simplu adauga cate bloguri vrei pe langa cel principal, linkurile catre acestea putand fi asezate extrem de vizibil in header-ul blogului. Poti astfel posta fotografiile, muzica, tutorialele etc in bloguri separate avand astfel o mai buna organizare, cititorii avand astfel un acces structurat la aceste bloguri si postari

- b2evo ofera o functionalitate aparte in ceea ce priveste blogroll-ul. Acesta este constituit intr-un blog aditional in sine, in sidebar-ul blogului principal aparand doar linkurile ca si in cazul WP. Blogul aditional ofera posibilitatea ca pentru fiecare blog/website pe care l-am adaugat in blogroll sa scriem si un review sau niste opinii succinte

- dashboard-ul b2evo e unul extrem de complex cu functii la care WP poate doar sa viseze sau pentru care WP are nevoie de interminabile instalari de addonuri. Puteti vedea in imagini multiplele setari legate de posturi si comentarii, de setarile blogului, widget-uri, antispam sau mentenanta

- de la versiunea 5.0, b2evo include nu doar posibilitatea marcarii unor cuvinte cheie drept spam dar ofera si posibilitatea banarii IP-urilor, mai precis un ban pe intregul IP range sau partial, dupa preferinta. Conform developerilor, versiunile viitoare vor incerca sa integreze banarea pe nickname sau chiar filtrarea spam-ului in alta limba decat cea in care se publica pe blog

- b2evo INCLUDE setari SEO avansate. Cine are pretentia ca se pricepe la SEO le va putea schimba dupa preferinta iar cei care nu se pricep pot alege intre cateva dintre cele mai comprehensive optiuni, dupa preferinta. 

- interfata de scriere si publicare a unui articol bate la fund WP cu succes. screenshot-urile vorbesc de la sine

- b2evo are un file uploader complex care permite nu doar simplul upload de fisiere ci si optiunea drag and drop, vizualizarea fisierelor in slideshow sau uploadul separat in media folderele fiecarui blog creat.

- b2evo contine integrat o pagina de analytics unde pot fi vazute hit-urile pe diverse surse ba chiar si referring domains

- in pagina de mentenanta, nu doar avem posibilitatea de a curata cache-ul pe fiecare blog, dar avem si cele 3 functii de baza pentru baza de date: check, optimize si analyze database. Restul de optiuni le vedeti in imagine

- pagina de widgets ofera multiple posibilitati, putand adauga widget-uri in diverse locatii si cu diverse structuri de la menu link, linkblog list, public blog list pana la cea mai uzuala optiune anume free html, cea mai uzuala pentru a adauga widgeturile generate de facebook, twitter sau simple bannere ale siturilor afiliate, tot in pagina de widgets adaugandu-se si codurile siturilor de analiza externa. Orice widget poate fi adaugat in doar cateva secunde si poate fi mutat in pagina mai sus sau mai jos cu un simplu drag and drop. 

- fiecare blog are inclus twitter plugin.  Adaugati contul dvs de twitter, si dupa ce autorizati aplicatia, fiecare post va fi automat publicat pe twitter.

     Un dezavantaj al b2evo care face multi utilizatori sa opteze pentru WP e lipsa temelor. B2evo are extrem de putine teme/skinuri disponibile, existand o singura adaptare a unei teme foarte apreciate si anume Mistique. Cine se pricepe macar putin la css poate cu usurinta adauga un header personalizat sau un background personalizat, un font sau un titlu, eu unul am facut asta fara nici un fel de ajutor. Oricum a-listerii se bat cu pumnii in piept ca web 2.0 e cel mai tare si ca blogul nu trebuie sa arate flashy si pretentios. 

     Instalarea b2evo este chiar foarte usoara. Stiu ca instinctul de turma, preconceptiile si bazaconiile vehiculate despre cat de grozav e wp au capusat creierele infierbantate insa daca nici multitudinea de functii ale b2evo nu va convinge macar sa-i dati o sansa, nu stiu ce ar putea sa va convinga. 

     Nu va obliga absolut nimeni sa aveti mai multe bloguri. Da, am inteles ca exista ideea ca postarile de pe celelalte bloguri nu sunt indexate. Sunt atat de neindexate incat au vizualizari, dar ma rog. Ok, publicati un blog si bun dar faceti asta cu stil, utilizand un script cu adevarat complex, cu o interfata de publicare intuitiva si plina de optiuni privind atat postarea, comentariile cat si mentenanta, acesta fiind b2evolution. Pana la urma nu va impiedica nimeni sa aveti in fiecare blog o functie de share care sa ofere trimiterea articolului pe twitter, facebook, google plus sau orice alta platforma in cateva secunde. Dupa cum am mai spus, in dashboard-ul fiecarui blog aveti twitter plugin inclus si puteti sa atasati oricand contul de twitter sau conturi diferite. Skin-ul Mistique ofera la finalul fiecarui articol publicat o functie de sharing care va poate trimite articolul pe twitter, digg, facebook, technorati, delicious, stumble upon, google, yahoo buzz, linkedin.

 Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @