YouTube FAIL

     Whitney Houston revine in forta cu un nou album. Si cum albumul nu a fost inca lansat, singura metoda de a pune in tema fanii si persoanele interesate a reprezentat-o pentru o bucata de vreme un clip postat pe youtube in care era reprodusa integral melodia din cadrul listening-event-ului de la Los Angeles. Prezentarea de la Los Angeles a fost una publica si din punctul meu de vedere un clip in care se reproducea melodia nu facea altceva decat sa determine cat mai multe persoane sa cumpere noul album.

     Intr-un final clipul a fost sters, in aparenta datorita unui copyright claim al Sony Music. Daca acest claim e real sau nu, nu am cum sa stiu. Pentru mine insa a fost o totala surpriza din moment ce melodia fusese facuta publica integral, iar calitatea audio a clipului era mediocra. Initiativa ulterioara pe care Sony Music a luat-o in mod oficial este insa imbucuratoare pentru fani, dar despre acest eveniment va povestesc in articolul urmator.

     Intelegand intr-o anumita masura actiunea luata de Sony Music, trecem pe meleagurile noastre unde se ridica astfel de pretentii pe motive realmente snoabe si egoiste.

     Dupa ce au facut turul multor bloguri, clipurile in care Mircea Badea e agresat de laptop si mai apoi isi dileste "agregatul" cu un pulan, se trezeste Antena3 sa faca un copyright claim in urma caruia toti au ramas cu buza umflata. Asta pentru ca trustul antenistilor a lansat un nou proiect numit video news

     Acum asta chiar a fost de rasul curcilor. Nu e o melodie sau un videoclip, nu aduce in nici un fel bani ca nu se vinde pe dvd sau electronic, si atunci de ce sa ceri retragerea clipurilor? Oare nu cumva clipurile astea incluse in sute de articole de blog fac emisiunea lui Badea si mai populara? Eu asa zic, mai ales ca fazele au fost intr-adevar comice. Permiteti-mi sa nu dau doi bani pe video news-ul vostru. Pe mine ca blogger nu ma ajuta cu nimic pentru simplul fapt ca nu are embedding links. Linkurile astea nu ar face decat sa atraga sute de vizitatori catre site. Dar se pare ca unii gandesc cu picioarele sau cu talpile de la pantof.

     In aceeasi situatie se regasesc sute sau poate chiar mii de clipuri zilnic, care sunt retrase din cauza acestui copyright claim. In acelasi timp, clipuri in care violenta e la ea acasa, sau ciudateniile extreme se tin lant, nu sunt afectate cu nimic. YouTube-ul este deocamdata intr-o stare de semi-inutilitate care presupun ca o sa se agraveze.  La ce bun sa mai pun un clip youtube pe blog (si vorbesc la modul general pentru ca eu unul nu pun asa ceva decat extrem de rar) cand te poti trezi ca dupa doua zile a fost retras? N-am sa le spun celor care fac astfel de claim-uri decat ca sunt sub limita penibilului.

 • Suplimente nutritive
  Comment from: Suplimente nutritive
  07/30/09 @ 06:07:02 am

  Nu ma mai intereseaza de mult YouTube parca nu mai are cu ce iesi in fata. Cred ca am cautat video care fusese scoate. Si nu inteleg de ce :-?

 • 5 stars
  Serginho
  Comment from: Serginho
  07/31/09 @ 10:05:04 pm

  Nici pe mine parca nu ma mai atrage youtube-ul...adica sa intru si sa caut pe el. Mai nou intru pe metacafe.com :) Si apropo de MB si vrajala lui de a aduce trafic... toti bloggerii au acel clip... majoritatea defapt, eu nu-l am :).

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)