Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Wordpress versus B2evolution

     Platforma wordpress este la ora actuala cea mai populara si cea mai utilizata pentru publicarea blogurilor si, surprinzator, exista si unele situri care sunt publicate pe platforma aceasta. Wordpress-ul este, nimic de zis, un instrument usor de utilizat pentru orice blogger, dar nu e singurul.

     Motivul pentru care Wordpress e atat de utilizat consta in multitudinea de situri care gazduiesc gratuit bloguri, pe primul loc aflandu-se wordpress.com, apoi blogger, blogspot si altele, si care folosesc exclusiv acest script. Siturile de free hosting nu se lasa nici ele mai prejos, avand posibilitatea instalarii acestui script din cpanel. Este evident ca pentru cineva care nu stie sa umble in ftp, instalarea unui script predefinit ii este mult mai la indemana.

     Cand am decis sa optez pentru un host si domeniu platite, am descoperit ca Wordpress-ul nu este singura platforma de blogging, dimpotriva exista o platforma net superioara si anume B2evolution. Mi s-a replicat ca Wordpress este platforma cea mai optimizata din punct de vedere SEO. De altfel SEO si web 2.0 sunt obsesiile de ultim moment si se afla in preocuparile tuturor. Ma intreb cum de o fi rezistat atatia ani de zile internetul fara conceptele web 2.0 sau SEO. Sunt convins ca developerii nu ar crea un script care sa nu permita o optimizare SEO, de altfel din screenshoturile urmatoare veti vedea ca scriptul este unul destul de complex si contine mai multe preseturi SEO ce pot fi utilizate dar si posibilitatea evidenta de a impune setari personalizate.

     Ceea ce deosebeste B2evolution de Wordpress este faptul ca B2evolution este un multiblog. Eu l-as recomanda tuturor bloggerilor care vorbesc despre subiecte multiple, in special celor care isi publica si lucrarile artistice, fotografii, desene, design, pentru ca in felul acesta si-ar separa continutul intr-un mod mult mai eficient. Ce inseamna multiblog? Inseamna ca spre deosebire de Wordpress, in loc sa adaugi pagini, in B2evolution se pot adauga bloguri intregi, practic fiecare pagina in plus e un blog ce poate fi customizat separat, poate avea skinul si setarile proprii. Un alt avantaj major fata de Wordpress il consta interfata.

     B2evolution are o interfata mult mai buna, o sumedenie de optiuni, posibilitatea integrarii extrem de facile a widgeturilor oriunde in pagina ( astfel widgeturile pot fi usor integrate in footer, header sau sidebar iar optiunea free html da posibilitatea integrarii aproape oricarui tip de widget ). Pe langa multitudinea de optiuni, pluginul TinyMCE confera posibilitati extraordinare de editare a articolelor - editare HTML tip pop-up, editare/inserare imagini foarte facila, inserarea de aliniat fara sa cunosti HTML, aliniat pe care n-am reusit cu nici un chip sa il pun in wordpress, plus alte optiuni de editare text. Restul il puteti vedea in screenshoturi.

 

( click dreapta view image )

 • Grim_Cris
  Comment from: Grim_Cris
  01/18/09 @ 08:45:49 am

  Ai si tu partea ta de dreptate. Totusi dintre interfata Admin Friendly si SEO aleg SEO. Cu totii stim ca in ziua de azi fara o optimizare ca lumea nu poti ajunge sus si cred ca prefer sa instalez WordPress de 5 ori pentru cinci bloguri decat sa stiu ca scriu in toate mai usor dar nu sunt indexat de Google cum trebuie. Atat timp cat Wordpress ramane sus din punct de vedere SEO voi continua sa-l folosesc

 • Laurentiu
  Comment from: Laurentiu
  09/19/13 @ 06:44:54 pm

  Am testat si B2Evolution-ul si m-am intors la Wordpress. singura chestie misto la b2evolution mi s-a parut admin panel-ul insa nici cel de la Wordpress nu-i rau, mai ales daca esti deja obisnuit cu el. Sa mergem totusi pe mana platformei mai complete, Wordpress :)

 • alexander
  Comment from: alexander
  09/19/13 @ 10:43:03 pm

  bati campii cu platforma mai completa. habar n-ai ce poate b2evolution . Da te lamuresc in episodu 2 cand voi posta noile features din b2evo 5. Oricum toti bateti campii cu wordpress, stai linistit. Completa o pula, au trebuit sa se chinuie sa integreze all in one seo pack ala, mai curand sa-l distribuie ca addon inclus pe cand b2evo avea scheme SEO incorporate de cand wp se juca cu puta-n praf.

 • Marian
  Comment from: Marian
  09/24/13 @ 02:02:08 pm

  Acum 2 ani, un astfel de razboi era intre joomla si wordpress, insa cu timpul se pare ca wordpress a castigat. Insa eu ma intreb oare am dreptate cand spun ca e posibil sa se schimbi exact invers situatia prezentata de tine?

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)