uTorrent versus BitComet

     Acum ceva vreme citeam pe cateva forumuri faptul ca multe trackere si chiar uploaderi baneaza clientii BitComet pentru ca acest soft ar avea prin default uploadul limitat. La momentul respectiv viteza de descarcare era vizibil diminuata pe BitComet. Si cum toata lumea lauda uTorrentul, l-am descarcat, pe atunci versiunea 1.6, si am fost pana mai deunazi foarte multumit. Mi-a placut in primul rand interfata prietenoasa, lipsa browserului integrat destul de agasant, modul in care afisa un grafic de disponibilitate si progres al descarcarii.

     Fiindca am vrut sa fac un test cat mai extins al benzii oferite de RDS, am pus la descarcat un film cunoscut si cautat cu uTorrent. Dupa ce-a atins un maxim de 1,2 MB, am descarcat si BitComet-ul si l-am pus sa descarce simultan acelasi film de pe acelasi tracker pe o alta partitie evident. Surpriza a fost de proportii. Limitarea prin default a upload-ului probabil ca a fost scoasa de mult. Insa am ramas uimit sa vad ca descarca cu 2,7 MB ( si asta in paralel cu uTorrentul ) deci mai mult decat dublu.

     As ramane la BitComet, dar desigur voi face si alte teste de download cu diverse fisiere. Cum Azureus-ul e din cate imi amintesc cu mult mai complicat si se foloseste cu predilectie pentru uploadul dedicat si superseed, nu imi raman multe alte optiuni. Voi ce client de descarcat torente folositi?