UPC + abonatii UPC = double fail

     Sa nu va inchipuiti ca doar UPC-ul are catei la cap. Chiar si abonatii sau, mai bine zis, viitorii abonati au cateva stoluri bune de berze la mansarda.

     UPC-istii, in goana lor asidua dupa clienti, ar spune orice pentru a incheia un contract. O "duduie" de la Bucuresti, i-a "garantat" viitorului client prin telefon ca instalarea se poate face dupa dorinta dumnealui si anume: televiziunea instalata pe la etajul trei unde sta maica-sa iar telefonia la 2 sau la 1 unde sta el. Evident ca echipa de instalare si-a pus mainile in cap iar clientul, nemultumit ca nu i se face voia, a renuntat la contract. Nu mai vorbesc de contractele facute in zone unde nici macar nu exista retea UPC.

     Dezinformarile venite din partea agentilor sunt uneori involuntare fiindca nu sunt intrebati si nu au de unde sa stie ce ii trece prin cap clientului sau ce idee si-a facut el despre serviciile UPC. De la pretentii absurde pana la cele nascute din nestiinta, am citit pe ordinele de instalare tot felul de motive stupide pentru care abonatul refuza pur si simplu instalarea:

- vrea cablul bagat prin plinta - din nefericire, instalatorii au fost instruiti ca orice lucrare suplimentara de genul asta, efectuata la domiciliul clientului, inclusiv depasirea celor 15 metri gratuiti, se taxeaza sau nu se face din start. Agentii comerciali "omit" sa comunice astfel de lucruri viitorului client.

- are cablul bagat prin gresie si refuza montarea unui cablu nou. Inlocuirea cablului este absolut necesara in primul rand pentru receptia optima a transmisiei digitale si apoi pentru fluxul de date in internet. Ceea ce ma mira cel mai mult e ca refuza un cablu nou care mai e si gratis. Oricum, daca esti destul de nesanatos sa-l bagi prin gresie, e treaba matale.

- vrea sa cupleze digitalul la calculator. Individul in cauza, constatand ca acest lucru nu e posibil, a expediat frumusel echipa de instalare si a reziliat contractul. Cum digitalul de la UPC nu are mufe RCA, cuplarea lui la calculator ar fi fost destul de dificila, daca nu chiar imposibila. Asa patesti daca nu te informezi.

- un client mai "smecher" a vrut pozat cablul prin toata vila (cu doua etaje) si conectate toate cele 5 televizoare. No coment...

- o doamna a refuzat instalarea motivand ca "i-a deschis cineva ochii si a vazut ca UPC-ul nu e asa cum il vazuse ea" Pai daca tot ti-a deschis ochii, nu puteai matale sa dai telefon si sa comunici ca te razgandisi?

- la o alta locatie, se pare ca n-a facut nimeni nici o cerere de instalare. Echipei i s-a spus ca abonatul e abia iesit din spital si e in stare de inconstienta. Nu stiam ca te lasa sa iesi din spital in stare de inconstienta...

- unu mai firoscos a decretat ca el nu mai doreste instalarea fiindca "nu i se ofera postul manele.tv" (care fie vorba intre noi, se cheama mynele.tv). Hm...pai si digisportu' nu il interesa?

     Exemplele pot continua la nesfarsit cu cei care nu vor sa-si mai gaureasca peretii, cu cei care pur si simplu se razgandesc dar nu au nici un chef sa-si anunte telefonic decizia, cu unii carora li s-a dat telefon si au inchis cand au auzit ca e un operator UPC, cu cei care motiveaza ca inca mai au net sau telefon din alta parte si, in fine, cu cei care suna si fac contract iar cand echipa de instalare ajunge la usa spun ca se mai gandesc daca vor sau nu serviciile UPC.

     O babuta a incuiat pur si simplu usa si le-a spus baietilor ca nu iese nimeni din casa pana nu se vede Antena1. Alti clienti nici macar nu au lasat echipa sa intre, legatura facandu-se doar in cutia de pe scara. Cativa clienti si-au luat intai potcoavele (netul) si abia apoi urmand sa-si cumpere si calul (calculatorul).

     Cel mai inteligent dintre ei a refuzat serviciul de telefonie pe motiv ca, citez "N-am stiut ca trebuie si un modem care se alimenteaza la 220 de volti...." La 380 e bun? |-|

Va recomand sa cititi si articolul acesta, de unde am cules imaginea extrem de inspirata de mai sus.