Trei posibile scheme in jocul politic al ruperii USL

     Asist din pozitia mea de cetatean care nu doar ca a votat la referendum impotriva formei de viata care ocupa abuziv si scarbos postul de la Cotroceni dar a mai si votat USL-ul la conducerea tarii, la un circ de un porc greu de imaginat. De fapt circ nu e un termen bun ca jignesc pana si circul de proasta factura la care macar mai razi. Corecta descriere a ceea ce se intampla in USL in ultimele doua saptamani se cheama tiganie. O tiganie imputita si abjecta. 

     Eu am votat sa se bata cu Basaul si sistemul lui si USL-ul face scandaluri interne uriase. Ba mai mult, Baselu se simte cum nu se poate mai bine iesind ca o cata din cand in cand sa arunce cu insulte in diversi. Intre timp Ponta si Crinolina se bat ca chiorii intre ei, au inceput sa se si jigneasca. Frumos, n-am ce zice. 

     

      Lupta s-a dat atat de josnic incat cei doi si-au ales pana si tabere media evidente, Ponta continuandu-si aparitiile la Antena3 iar Antonescu mergand labe1 teve. Ce anume spune despre caracterul unui om faptul ca te duci tocmai la televiziunea care nu te scotea din "cacarau" si din alte insulte? Ce spune despre caracterul unui politician faptul ca la inceputul acestei aliante il injura zi lumina pe Baselu ca acum sa arunce cu noroi in Antena3 unde spune ca nu se simte obligat sa bata zilnic matanii la Antena3 si sa faca din atacarea lui Basescu un ritual. Daaaa, i-adevarat dom'le, noi te-am ales sa tii nasu pe sus la conferinte, sa faci crize de nervi si sa te rastesti la jurnalisti mai rau ca o muiere. Cum dracu indrazneste cineva sa-ti ceara matale sa lupti cu Basaul. Pupa-l in cur daca ai inceput sa ai incredere in el.

     In fine. Dar care e scopul umflarii basinii in USL? Vad trei posibile scheme principale pentru ruperea aliantei. 

1. Antonescu vrea printr-o rupere concertata a USL-ului sa se dezica de erodarea normala a guvernarii considerand ca are mai multe sanse daca e privit ca un opozant al PSD-ului si al guvernarii actuale, si crezand ca poate cumva sa candideze "virgin" la functia de presedinte. De altfel contrele lui Antonescu si implicit ale PNL-ului la unele dintre masurile promovate de premier nu sunt de ieri de azi. Cred ca Antonescu joaca mai de mult aceasta carte.

2. O varianta la care nu prea vreau sa ma gandesc este ca Antonescu a fost indeajuns de fraier sa creada ca poate fi sustinut de basisti la presedentie. Cred, ca de altfel in toate cele trei scheme ca Antonescu traieste cu teama ca intr-un final PSD-ul va merge cu un candidat propriu la presedentie si incearca sa faca orice, inclusiv frate cu dracu, sa treaca puntea, dracu in cazul asta fiind evident Basaul. 

3. Ultima varianta pe care o iau in calcul e vechea tiganie. Adica de fapt ambele parti au luat-o razna si vor intr-adevar ruperea, ca PSD-ul vrea intr-adevar sa mearga la prezidentiale cu un candidat propriu, eventual Oprescu, ca Antonescu simte asta si planuia de ceva vreme sa faca tot posibilul incat sa strice alianta ca sa incerce sa iasa cat se poate de nepatat din ciomageala si ca Basescu si ai lui doar profita de pe urma scandalului pentru a se razbuna pe Ponta. 

     E greu sa crezi in intentiile perfect nevinovate ale Crinolinei cand de fapt nu doar ca tine mortis sa-si puna neamtu la minister insa atat Antonescu cat si Johannis tin cu dintii de ideea de vicepremier ba mai mult ca sa fie clar ca-i un fel de sah mat au cerut ca PC-ul sa nu mai aiba vicepremier. E greu sa crezi de egala masura si in intentiile nevinovate ale lui Ponta in conditiile in care e clar ca refuza un compromis din ratiuni care imi scapa. 

     In alta ordine de idei, modul in care Iohannis s-a prezentat in ultimul timp, modul in care l-am auzit cu urechile mele vorbind si cum il vad ca tine cu dintii de "ceea ce i se cuvine" si n-ar renunta nici la fotoliul cald de la Sibiu, ma face sa-mi fie scarba de el. Oricum inteleg ca nu e chiar atat de anti-basist, ca una doua ia masa in cuplu cu familia prezidentiala.

     Lui Iohannis i s-a propus de fapt o solutie usoara, si anume postul de ministru de finante care putea veni simplu la pachet cu pozitia de vicepremier. Insa neamtu cat e el de neamt nu se baga la finante ca...e greu, nu se pricepe. La interne e trai neneaca. 

     Azi vom vedea ce-au de gand USL-istii insa tare mi-e ca astia nu se impaca. Daca se impaca pierderea majora risca sa fie tocmai a PSD-ului fiindca scandalul major creat de Antonescu in aceste doua saptamani si toate suspiciunile valide de apropiere de Basau n-au facut decat sa-l scada major in sansele de a ajunge presedinte. 

     Eu unul nu votez figuranti si crizati la presedentie. Punct.

  • Yamasha
    Comment from: Yamasha
    02/25/14 @ 01:36:55 am

    in momentul de fata nu mai e candidat la presidentie... nu mai ai pe cine alege!! daca maine baselu ar putea candida, i-ar bate pe toti. vedem in toamna ce va mai fi. oricum prostii singuri s-au batut intre ei... base rade in hohote de ei!

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)