The Unborn - 2009

     Cand raul vrea sa se nasca, gaseste orice ocazie sa intre in lumea noastra. Si care poate fi poarta cea mai buna decat gemenii? O legatura psihica puternica precum cea care se naste intre gemeni pare sa fie ocazia perfecta. Totul incepe in seara in care Casey are un cosmar neobisnuit in care ii apare un copil cu o infatisare neomeneasca. Aflata in casa unor vecini drept dadaca pentru copii lor, Casey se trezeste si va realiza in curand ca ceva necurat se petrece cu baiatul cel mare al familiei. Acesta se juca cu o bucata de oglinda cu care o loveste puternic pe Casey atunci cand ea intra in camera.

     In urma lovirii, Casey constata ca unul din ochi incepe sa se coloreze intr-un albastru intens. Ajunsa la medic ea afla ca a avut un geaman, fapt confirmat cu reticenta de tatal ei. Spiritul o ataca din ce in ce mai puternic, intai la nivel psihic si mai apoi punand stapanire pe persoanele dragi. Bunica fetei, descoperita prin indicii lasate de mama, refuza la inceput sa vorbeasca dar ii dezvaluie pana la urma motivele pentru care tocmai ea este tinta acestei entitati malefice. Iubitul, prietena cea mai buna, dar mai ales un rabin cu credinta si putere, o vor ajuta sa se elibereze...pentru moment.

     Filmul dezvolta un scenariu horror inedit care te tine in suspans pe tot parcursul actiunii. Scenele nu sunt nici pe departe sangeroase dar efectele sunt destul de bine gandite fara sa existe excese, motiv pentru care il recomand si celor care manifesta o reticenta pentru acest gen.

     Intalnim si in The Unborn un element la mare cautare in ultima vreme de catre regizorii filmelor horror - oglinzile. Sunt oare sau nu sunt oglinzile niste porti catre lumea cealalata sau spre alte lumi? Nu vom sti niciodata cu siguranta, dar subiectul fascineaza din ce in ce mai multi regizori. Nu pot sa apreciez aceasta productie la nivelul filmului Mirrors din 2008, dar primeste de la mine un binemeritat 9.