Televiziunea de contopisti

     Ma tot intreb cum e sa fii un marginalizat, fie al politicii, fie al jurnalisticii, si sa nu poti sa te exprimi public decat in cloaca unui post tv evident la fel de marginalizat? Asta i-as intreba pe "jurnalistii", mai curand conţopíştii de la B1Tv si mai ales pe invitatii lor, majoritatea dintre ei partizani ai acelorasi idei si interese dezavuate si care ingretoseaza in prezent pe marea majoritate a populatiei. 

     Multi dintre acesti invitati au devenit persona non grata la aproape toate celelalte televiziuni, daca nu chiar la toate, iar invitatii cu titulatura de ziaristi care isi fac veacul la postul antementionat nu sunt nici ei departe de acest statut de expulzat mediatic. 

     Dupa ce a scuipat locul care l-a tinut in puf si bani ani de zile, Cristoiu se afla printre cei exilati in televiziunea de cloaca, singurul loc in care l-am mai vazut in ultima perioada. 

     Dupa ce a fost scuipat cu mare scandal chiar de partidul din care face parte, domnul mare intelectual Preda, este si el unul dintre exilatii mediatic, care nu-si mai poate scuipa veninul decat la B1 sub umbrela amfitrionului Turcelu

     Intr-o vreme doamna Pora frecventa si alte posturi in special Romania TV. Din pacate pentru ea si din fericire pentru noi, in ultima vreme isi face veacul tot numai in sudioul patronat de Turcescu unde isi tuguie buzele a placere dupa fiecare infierare a guvernului actual si a lui Ponta, bucurandu-se vizibil de fiecare data cand are ocazia sa mai arunce cu ceva otrava in cei pe care trebuie sa-i injure. 

     A fost o vreme in care si Catalin Prisacariu era invitat constant la Romania TV. Desigur locul cald de la B1 nu se compara cu statutul de invitat pe care poti sa-l combati cu argumente si logica. E mult mai bine sa ai painea si cutitul in mana si s-o tai fix cum iti vine. 

     Din gasca formata la B1 mai face parte desigur si ilustrul comentator Grigoire Ecrivain, recte Cartianu, care in afara de o emisiune dubioasa realizata la Nasu, cu iz de discutie la o partida de table, mai beneficiaza, alaturi de directorul EVZ Dan Andronic si de Dan Turturica, de bagare in seama doar de la Sorina Matei de la RTV care le mai da ici colo cate-un spatiu de emisie ba prin telefon, ba cu o invitatie in platou. 

     Si uite-asa, cu acesti principali oameni de baza se pune cam in fiecare seara de-o discutie mai ceva ca la caminu cultural, unde altundeva decat in ograda la Turcescu, completandu-se unii pe altii cu aceleasi opinii si minciuni marsave ce vin in suportul unor oameni care au dovedit ca sunt doar capabili de a creea scarba si dispret. 

      E drept ca la nivel de baza, principial, si Antena3 si RTV servesc sau poate doar adera unor opinii si interese contrare. La baza e clar ca unii ii sustin pe pedelisti si pe Basescu iar ceilalti ii ling in fund pe uselisti. Dar, si asta e un mare dar, depinde si CUM o faci si CU CINE o faci. 

     In timp ce unii o fac din multiple studiouri cu oameni calmi si argumentat, cu minore iesiri in decor, altii o fac din acelasi studio, cu aceeasi oameni urati si marsavi, cu lipsa de profesionalism, cu niste discutii ca de birt si partida de table, cu oameni care cand deschid gura emit bazaconii mai mari ca ei. 

     Poate crede cineva c-am uitat de Banciu. Saracu daca nu l-ar pomeni Badea si daca n-ar fi facut declaratiile scandaloase care i-au adus mentiuni prin presa de scandal, ar fi un ilustru seminecunoscut. E destul circul pe care-l face Badea pe seama lui, orice as mai spune si eu ar fi inutil. 

     A da, si va rog evitati cuvantul carnat in preajma doamnei Pora...