Suntem condusi de caini si soferi

     Ambele specii sunt in marea lor majoritate tot niste javre. Nu mai am chef sa vorbesc si sa dau credit pentru cativa caini prietenosi care vin sa ii mangai si se gudura pe langa tine desi sunt ditamai namilele, de asemenea ignor cu desavarsire cele cateva sute de soferi de bun simt care circula inca pe strazi, si incep sa ma indoiesc din ce in ce mai mult ca putem vorbi de sute.

     Cum deja ma asteptam de cativa ani, si in Braila traficul auto devine din ce in ce mai infernal si dotat cu serii intregi de idioti care au impresia ca pietonii nu mai au dreptul sa treaca nici pe verde. Cu sau fara semaforul special cu prioritate continua de dreapta eu nu am idee daca anterior montarii acestui junghi in gatul pietonilor, conducatorii auto aveau sau nu aveau prioritate de dreapta pe strazile cu trei benzi. Cert este ca de la montarea apendicelor de semafoare care acorda fara echivoc aceasta prioritate, jigodiile cu pretentii de soferi fac dreapta chiar si cand e verde pentru pietoni si sunt persoane care traverseaza strada. Dumnealor au se pare o mare graba in curu ala asezat confortabil in spatele volanului si uita ca ei ajung la destinatie in poate un sfert din timpul in care ar ajunge un pieton. Si nu au rabdare, ba se mai uita si urat sau chiar te injura cand vrei sa treci, desi CULMEA e verde. Ia mai duceti-va si tratati-va ! Situatia soferilor grabiti se propaga si pe strazile dintre blocuri care sunt stramte de abia ar putea trece 3 persoane pe carosabil si doua pe fasia numita si trotuar. De ce? Pentru ca aceeasi soferi si-au parcat masinile in asa fel incat de multe ori pe trotuar nu se mai poate circula. 

     Intr-un interviu telefonic acordat de primarul Simionescu ziarului Monitorul de Braila, acesta a fost intrebat cand se va da mult asteptata hotarare de Consiliu local municipal care sa interzica circulatia carutelor in oras. Dupa o alta promisiune, acesta a inceput sa abereze legat de faptul ca mai exista si animale care pur si simplu pasc intre blocurile construite de ANL si cum ca problema este in consecinta mai complexa si e in lucru, dar ca o hotarare va fi gata pana la inceputul lui martie. Just two words: TRY HARDER!

     Cainii sunt o alta mare problema. O problema pe care primarul nostru pe jumatate adormit nu are de gand s-o mai rezolve. Ii doresc sa se peteceasca cu o binemeritata muscatura, preferabil de cur ca sa simta cand si-l indeasa in fotoliul de primar si sa isi aduca aminte sa faca ceva. Cainii sunt un adevarat pericol pentru biciclisti si conducatorii de mopede si motociclete, alergand aproape in haita dupa acestia sau mai rau, stand in calea lor. Am fost nevoit sa pun frana brusca pentru ca un astfel de specimen trecea impasibil strada, cat pe ce sa dau peste el. In rest, daca devenea periculoasa o plimbare seara pana la chiosc dupa ora 9 sau 10, deja incepe sa fie periculos sa mergi prin anumite zone chiar ziua ca sa nu i se nazare unei javre ametite sa latre la tine sau sa te muste.

     Si mie gogosile cu "ei simt cand ti-e frica" sa nu mi le vanda nimeni - haita intreaga, mi-era o frica de o simteam ca un fior in tot corpul, mi se umezise fruntea, si pe drept cuvant pentru ca se latrau intre ei pentru o catea, si am decis sa trec pe langa ei pur si simplu pentru ca nu mai aveam alta alternativa si n-au simtit nici pe dracu !

     Am trimis un mesaj primariei din Braila in speranta ca cineva il va citi si se va misca ceva. Mda...nici eu nu cred ce spun. Cui sa ii pese?  Le-am scris degeaba si o sa raman cu scrisu' si cu nervii si ei cu functiile.