Sfertodoctu sef

     Cin sa fie, cin sa fie, pana imi ghiciti voi mie, da si vaca-n bulimie. Sfertodoctu sef peste toti sfertodoctii de prin blogosfera e desigur marele dottore della blogosfera zosorre. Fix intr-un articolas in care se plange de invatamantu' din Romanica si de nivelul unora de prostie, o comite chiar el bagand una dura de tot, ca sa ne arate cam cum si-a luat el examenele pe la engleza. Cand scrii pe internet si n-are cin' sa te verifice, nu-i mai bine sa nu dai tu cu batu-n balta? Documenteaza-te ca d-aia ai mousu ala-n mana, si da si matale un search pe goagal sa vezi ca nu e "rasberry" e "raspberry". Asta pe langa faptul ca-s convins ca trebuie sa se mai uite o data sa stie si ce anume e, fiind un fruct al carui denumire e foarte foarte putin uzitata pe la noi si chiar in conversatia cu vreun vorbitor nativ.

     Dupa aia vrea sa ne ilumineze cat de dashtept s-a dat el in fata profei de engleza cand si-a pronuntat numele cu accent, ca asa era el mai hipstarash. Moaiiiii ca sa vezi ca dobitoaca nu l-a inteles si ca i-a zis si pe litere. Pai mai hipstaras acu sa te credem ca la o frageda varsta stiai tu subtilitatile de pronuntie ale numelor? Nu de alta da valentin nu e tot aia cu valentine si daca i-oi fi balmajit femeii cine stie ce bazaconie.... Valentin se pronunta valenteen spre deosebire de Valentine pe care il stim cu totii din cauza sarbatorii americane. Curat hipsteras de stiai tu cum e cu valentin versus valentine.

     Si cam ultima bazaconie e treaba aia cu ganditul "de capul tau" slash "cu capul tau". Zoso are ca de obicei probleme cu logica in vorbirea curenta si a cam uitat ca verbul pentru "de capul tau" e a face, a actiona, cam orice verb in genul asta, de capul tau fiind sinonim cu "cum te taie capul". A gandi cum te taie capul e ori un nonsens ori un pleonasm logic. Da partial il scuzam. I s-a incins creierul de la propaganda pdl. Intre timp hipsterasu' a corectat mancal-ar matzele, ca doar mi-a fost mila si i-am lasat un comentariu poate data viitoare n-o mai comite ca la clasa intai.