Season of the witch - Review

Season of the witch poster     Nicolas Cage si Ron Pearlman sunt Behmen si Felson, doi cavaleri cruciati cu numeroase victorii in razboaiele purtate in numele bisericii. In timpul unei lupte, Behmen are o revelatie si isi da seama ca uciderea de femei si copii in numele bisericii si al credintei nu este nici pe departe lucrul pentru care el a depus juramant. Impreuna cu Felson, ei decid sa abandoneze trupele cruciatilor si pornesc in drumul spre taramul natal.

     Ajunsi intre zidurile cetatii afla ca ciuma a lovit tinutul iar biserica a pus totul pe seama unei fete presupuse vrajitoare care ar fi marturisit ca ea a adus ciuma. Mizand pe faptul ca au dezertat din trupele de cruciati, biserica reuseste sa-i convinga ca singura solutie e sa escorteze fata la o manastire unde calugarii au cunostintele necesare pentru a alunga blestemul.

     Nu amenintarile bisericii sunt cele care il conving pe Behmen sa porneasca in aceasta misiune ci convingerea lui ca fetei i se face o mare nedreptate. Vrand sa se asigure ca sangele nu ii va fi varsat doar pentru ca biserica are nevoie de un tap ispasitor, Behmen ii promite fetei ca se va asigura ca ajunge teafara la destinatie si ca verdictul asupra vinovatiei sau nevinovatiei ei va fi unul drept.

     Pe drumul catre manastire se intampla o sumedenie de lucruri care dau de gandit celor implicati, dar nimeni nu banuieste adevarul si ceea ce aveau sa descopere o data ajunsi la destinatie.