Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Saptamana Financiara prezinta - Nostradamus

     Editia din aceasta saptamana este insotita de volumul "Profetiile lui Nostradamus" intr-o editie de exceptie, cu hartie glossy si pagini extrem de frumos ilustrate ( courtesy of Litera International Publishing - www.litera.ro ) Cartea cuprinde o selectie a celor mai interesante predictii ale lui Nostradamus, insotite de comentarii si este semnata de Pamela Ball, autoarea cartii "10 000 de vise interpretate".

     Pe prima pagina a ziarului "Genocid Fiscal" sau cat de disperat e guvernul. Lipsa banilor la buget determina impunerea unei fiscalitati represive. Impozitul forfetar care se anunta a fi aplicat, va lovi nemilos in intreprinderile mici. Conform acestui impozit, sumele platite trimestrial se vor raporta la cifra de afaceri inregistrata anul trecut, an caracterizat de o crestere economica de 7% ceea ce nu se va putea spune despre anul in curs. Va dati seama ca multe dintre firmele mici vor renunta la activitate. Sa platesti 500 euro anual la stat? Domnul ministru Pogea pare sa isi fi pierdut simtul ratiunii. Mai multe in paginile 8-9 ale ziarului. Ideea de "impozit minim" e in orice caz o aberatie cred fara precedent.

     Un al doilea articol important ne vorbeste despre costul imprumuturilor pe piata interbancara care a scazut de la 18 la 10%. Analistii avertizeaza ca asta ar insemna in mod normal insanatosirea economiei, ceea ce nu prea e cazul. Si atunci? Pot aparea excese, in special o crestere in sectorul imobiliar care nu ar face decat sa inrautateasca lucrurile. Nu-i asa ca si voi vedeti interese ascunse? De altfel un alt articol titreaza "Economia romaneasca, la un pas de recesiune"

     In suplimentul Bani si Afaceri un articol despre eficientizarea consumului energetic. Pana in 2012 toate lampile cu incandescenta dar si cele cu halogen vor fi scoase din uz. Deja incepand cu luna septembrie, lampile de 100W vor fi interzise la productie si comercializare. A se vedea Directiva CE 2005/32

     Cam atat pentru acest numar. Dati fuga la distribuitori, cel putin pentru carte, merita cumparat acest ziar.

 • 5 stars
  Crok
  Comment from: Crok
  04/15/09 @ 06:23:38 am

  frumos!

 • 5 stars
  Tzanc
  Comment from: Tzanc
  04/15/09 @ 10:12:48 am

  E foarte interesant tot ce apare despre Nostradamus ,am vazut si eu ceva cu Nostradamus pe Discovery si nu mi-am luat ochii de acolo pana nu s-a terminat ,aici depinde si de ce persoane se uita pentru ca probabil nu la toti le plac documentarele

 • 4 stars
  Serginho
  Comment from: Serginho
  04/16/09 @ 12:49:27 pm

  Eu am vorbit cu cineva care lucra la ziare sa imi rezerve una :D contra cost desigur :)

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)