RDS-u papa tot?

     UPC-ul a inregistrat pierderi si sta sa fie preluat tocmai de RDS. Nimic nu e sigur inca, dar speculatiile si aiurelile au umplut presa si blogurile.

"Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat, că eventuala preluare a UPC de către RCS&RDS va fi analizată de Consiliul Concurenţei (CC), fiind posibil ca instituţia să se fi autosesizat deja, şi că personal nu crede că va fi vorba de o situaţie de monopol."

     Pai eu imi amintesc de o "vreme" in care Astralul prelua in toata tara tot ce se putea, toate firmuletele de cablu mai bune sau mai rele. A venit alta "vreme" in care UPC-ul a cumparat Astralul si cam tot ce i-a venit in cale. Adica atunci n-a mai fost monopol? Da' monopolul infect pe care Romtelecomul il are inca in unele zone in care cine vrea sa aiba internet e obligat sa plateasca sume exorbitante pentru o conexiune de cacat cu perje? Cu genul ala de monopol cum ramane? 

     Daca altii se intrebau rautacios cand o sa capoteze RDS-ul, eu stateam si observam zecile de echipamente refolosite sau de-a dreptul vechi pe care UPC-ul le monta clientilor. In definitiv, sincer vorbind, nu sunt un analist economic si de profitabilitate si nu mi-am inchipuit pe niciuna dintre cele doua mari firme in vreo situatie nasoala. Dar asa cum spun americanii: shit happens!

     Se speculeaza problema pretului. "Cine va mai sta in calea unor scumpiri de abonament daca RDS-ul va fi singurul mare jucator pe piata telecomunicatiilor?" Daca ma uit la efortul enorm de logistica, echipamente si alte aiureli cu care a operat UPC-ul, plus abonamentele considerabil mai mari pe care le practica, eu as spune ca m-ar preocupa cu adevarat problema daca UPC-ul ar fi fost cel care sa preia RDS-ul. Nu e logic?

     Ma indoiesc ca RDS-ul va schimba foarte multe in infrastructura UPC. Si daca ar face-o ar fi asa de rau? Stiu pe cineva care sigur ma injura citind ce am spus. E mort dupa hardughia aia de receiver care nu are nici macar conexiune cu mufe AV dar in schimb il incanta cu romanele intregi scrise in EPG (ghidu ala cretin tip teletext) si cu cateva programe inutile in plus. Si apoi 15 lei in plus daca mai vrei un receiver, inca 15 daca vrei si inregistrare , 8 lei ca poate vrei modem wireless, pachete peste pachete de programe si asa mai departe. Eu unul chiar sunt nerabdator sa vad deznodamantul situatiei.

 • 5 stars
  raducu
  Comment from: raducu
  03/02/11 @ 11:58:46 am

  Mi-ar place, ar fi un peering frumusel mai peste tot.

 • joita lucian
  Comment from: joita lucian
  03/03/11 @ 02:54:02 am

  Ce Consiliu Concurente...Mega image are monopolu in Bucuresti...si i s-au dat toate aprobarile...treaim in tara lu Benjamin F ...cel de pe bancnota de 100!

 • Perfu
  Comment from: Perfu
  03/03/11 @ 08:18:07 am

  Oricum UPC-ul a fost si va ramane un serviciu de cea mai proasta calitate . Si lumea nu uita si nu va uita cum UPC-ul a tras tepe peste tepe marilor isp-uri : Evolva , Mediasat .

 • 5 stars
  gabriel
  Comment from: gabriel
  03/03/11 @ 05:22:19 pm

  se aud ceva zvonuri ca nici la rds nu mai ii ca inainte, oricum cantitatea de tepe date de upc bate cu brio pe cele date de rds, cel mai indicat ar fi sa vina un al treilea jucator pe piata si garantat lucrurie se vor mai linisti un pic. momentan eu stau cu frica in san sa nu clacheze rds din punct financiar, ar fi un dezastru pt tara asta.

 • 4 stars
  Filmari Bacau
  Comment from: Filmari Bacau
  03/04/11 @ 06:54:10 am

  Ideal ar fi sa fie cat mai multi operatori, ca sa fie concurenta. Concurenta mare inseamna preturi mici pentru noi. Nu stiu daca RDS are in momentul de fata asa de multi bani ca sa preia UPC-ul. Stiu ca o duce si el greu.

 • George Brailoiu
  Comment from: George Brailoiu
  03/05/11 @ 10:17:25 am

  Ce ma bucura pe mine personal la problema asta e ca nu mai sunt dependent de tv cum eram acum 5-10 ani. Daca as renunta la tv acum, nu ar fi o mare tragedie.

 • cassini
  Comment from: cassini
  03/11/11 @ 10:39:28 am

  Cu siguranta nu e de dorit un monopol,daca luam ca exemplu companiile de telefonie mobila,observam ca odata cu creterea concurentei au scazut preturile serviciilor,desi se mai dau si tepe ca asa-i la romani,concurenta e calea spre dezvoltarea noastra

 • 5 stars
  Barbie
  Comment from: Barbie
  03/11/11 @ 11:38:33 am

  nu am auzit asta pana acum rds sa preia upc?oricum nu cred ca are sufiecienti bani....:D

 • Parchet exotic
  Comment from: Parchet exotic
  03/22/11 @ 03:55:41 am

  In orase mai mici si in comunele din intreaga tara, exista un singur furnizor de cablu TV si internet, cine vine primul are cei mai multi clienti, iar concurenta cauta alte surse, pentru ca clientii sunt limitati in localitatile mici.

 • 5 stars
  Jocuri fete
  Comment from: Jocuri fete
  03/23/11 @ 07:47:25 am

  Eu cunosc foarte multe persoane care au preferat sa renunte la upc pentru rds..Fiecare atrage in felul lui clientul. Mereu va exista concurenta.

 • Triciclete
  Comment from: Triciclete
  03/31/11 @ 04:31:03 am

  Eu cred ca este foarte bine ca cumpara UPC. Nu vad o alta solutie , daca firma este pe pierdere. Mereu cei mici sunt inghititi de cei mai mari.

 • 5 stars
  Anunturi Bucuresti
  Comment from: Anunturi Bucuresti
  04/01/11 @ 06:41:42 pm

  Ăștia-s căcați, de la consiliul concurenței. Nu se bagă, dacă le dai și lor o parte....îți și mulțumesc.

 • Haine de firma originale
  Comment from: Haine de firma originale
  04/07/11 @ 02:57:01 am

  Nu se streseaza ei pentru situatia de monopol, doar ar dori sa primeasca un comision din tranzactie si sa inchida ochii.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)