"Publicistul" care minte si copiaza articole

     Este vorba de "autorul" sitului Efemeride.ro. Intr-o zi am pornit o discutie principiala in care autorul imi reproseaza lipsa de inspiratie in a scrie articole pentru public in loc sa scriu articole chipurile pentru mine. Altfel spus domnul publicist e suparat ca cineva isi exprima propriile opinii in loc sa livreze publicului basini si aiureli. Am incercat degeaba sa-i spun ca nu vad unde e problema lui, fiindca relativ vorbind isi atinge scopul, pana si eu fiind pasionat sa citesc articolele de pe site-ul lui din pura placere pentru sf-uri si teorii ale conspiratiei. 

     Omul a fost insa extrem de ofticat de faptul ca le-am numit asa, acuzandu-ma ca ma cred detinatorul adevarului absolut, discutia incepand de fapt de la un articol care spunea ca exista niste extraterestrii intr-un spital si vindeca niste copii de cancer sau ceva de genul. Ofticarea a devenit si mai evidenta atunci cand i-am spus ca traduce si preia ceea ce scrie pe Efemeride si ca nu e un creator de continut. Atunci a fost momentul in care s-a autointitulat publicist si mi-a dat peste nas cu niste castiguri enorme pe care le obtine in urma acestor articole, aparent din strainatate. 

     M-a intrebat cat castig eu din blog in schimb a refuzat sa dea o cifra avand in vedere ca vezi doamne discutam pe facebook. Cand mi-a sarit tandara suficient de tare incat sa-i spun ca si eu pot traduce niste articole si abera despre extraterestrii si teoria conspiratiei, domnul cu o varsta anume a pornit la insulte intr-un limbaj mai curand specific unui pustan de scoala generala spundandu-mi ca-s praf si alte asemenea. 

     Intre timp l-as intreba pe respectabilul publicist, cum se face ca pe Efemeride exista un articol mot-a-mot existent si pe esoterism.ro fara a exista link catre acest site. De altfel, desi e clar ca articolele sunt traduse, copiate si compilate, nu exista niciodata sursele acestor...scrieri. Insa desigur mi s-a dat de inteles ca americanii il platesc pentru a publica aceste lucruri. Exprimarea a fost ca pentru banii din blogging plateste taxe in SUA. oooo kkeeey. 

    Lasand la o parte articolul despre care vorbeam mai sus, intr-un alt articol se minte cum ca scurgerile de la Fukushima ar fi cauzat aparitia unei testoase gigantice, fotografie dovedit a fi un fake, parte a unui film mai vechi, aparand de altfel si doua comentarii in sensul asta. 

     Si atunci ori americanii au dezvoltat brusc un interes sa ne minta prin intermediul acestui site relativ necunoscut, ori autorul traieste o fantezie. 

     Desigur aceasta fantezie a adunat mai bine de 23 000 de like-uri pe feisbuc. In acelasi rationament si Bianca Dragusanu capitalizeaza de fiecare data audiente enorme, si la Un Show Cacacios se uita mii de persoane cum de altfel pe internet cele mai cautate materiale sunt cele porno. Concluzia o trageti si singuri. 

     Acest articol vine sa contracareze faptul ca cineva care publica sf-uri, minciuni si aberatii, copiate, traduse si compilate nu a avut disponibilitatea sa poarte un dialog si o dezbatere pe idei, a recurs intr-un final la insulte pe fata si m-a blocat pe facebook. Nu accept si nu voi accepta niciodata sa fiu batjocorit pentru faptul ca in loc sa scriu "ce place" imi public ideile si reactiile personale, fie ele si unele neinspirate, slabe, fara talent daca asa considera unii, si voi lupta cu argumente impotriva acestor persoane asa cum am luptat cu Vali Petcu, bloggerul care a considerat ca raspunsul la un comentariu nefavorabil lasat de mine pe blogul sau ar fi abordarea pe mess cu insulte gretoase si mai tarziu cu o incercare de racolare punandu-mi-se in vedere ca si Arhi a fost ca mine si ca doar sub indrumarea lui magistrala a ajuns acolo unde e. Ei uite eu nu-mi vand principiile.