Profilul eternului frustrat. Radu Banciu

     Stiu ca e un cliseu dar o poza de-a lui Radu Banciu ar trebui sa se afle in DEX-ul ilustrat in dreptul cuvantului frustrat. Pamfletul si satira au fost si vor fi intotdeauna niste modalitati de a critica si lua la misto pe cineva care o merita, din diverse motive, fie ca-i vip, politician, artist sau mai stiu eu in ce pozitie sociala. Radu Banciu n-a fost niciodata pamfletar. N-a fost la drept vorbind nici macar un mistocar. Cap de porc a reusit performanta de a se lua de absolut toata lumea, cu sau fara motiv, trecand mult de bariera unui pamflet sau a unei critici si ajungand fix in canalizare, in suburban si mizerabil. 

     Altfel spus, Banciu are un dinte impotriva tuturor. De fapt nu chiar a tuturor, sunt cativa pe care-i linge in cur cu o pofta nebuna, desi, culmea, si-a ales pentru linsul asta tocmai jigodiile pe care nimeni nu le mai sufera. 

    Pe Raduleasca a facut-o Mihaela Tiganu, s-a luat intr-un mod abject de Arsinel, le-a criticat pana si pe Adelina Pestritu si Dana Rogoz, s-a luat de tot felul de sportivi care chiar n-au avut nici un fel de vina ajungand pana la vorbele de ocara aruncate Simonei Halep. Era sa uit injuraturile pe care i le-a aruncat vicepresedintelui american Joe Biden pe care l-a facut taran, vacar, prost strecurand printre toate astea si faptul ca mancarea romaneasca e de doi lei. 

     Un asa zis jurnalist, graseiat si cu vocea unui jucator de table de bloc, fara talent la pamflet si satira dar cu un izvor nesecat de insulte gratuite, e pur si simplu un om frustrat. Nu exista o alta cauza pentru care cineva insulta pe toata lumea spunand ca-s lipsiti de valoare si talent. E pur si simplu patologic. Mi-e si mila de el pana la urma. 

     Cel mai mare jigodism insa e modul in care pana si presedintele pe langa alti cativa basisti notorii, au girat modul in care Banciu isi face treaba spunand ca nu te poti supara pe el nici cand te critica si ca vezi doamne el are curajul sa spuna ceea ce altii nu spun. Bai, poate doar in lumea lui dezechilibrata e ok sa arunci cu laturi in valorile nationale, in special cele din teatru si sport. In lumea noastra de oameni normali, e cam de porc. Si daca totusi e musai sa critici pe cineva, fa-o pana la o limita. Aia a bunei uzante si a limbajului de cort si mahala. 

     Realizeaza si matale ceva in viata nea Banciule, ca pana una alta esti un comentator sportiv care se crede mare pamfletar si care suge de la tata vacii basiste, cat o mai avea si aia lapte si-apoi sa vedem daca s-o duce dracu labe1, cin' te-o mai angaja.