Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Profesionistii trebuiesc .....supravegheati !

     Mai exista CTC-u? Stiti voi, controlul tehnic al calitatii, nu formatia de hip hop care umple pana si paginile wikipedia. Daca nu, atunci sigur ar trebui sa-l reinfiintez cu mine drept director.

     Nu reusesc sa pricep de ce trebuie eu, care nu ma pricep nici la montat aer conditionat, nici la tamplarie, nici la montat termopane sau zugraveli, sa supraveghez si sa corectez pe unul care se pricepe, unul profesionist? De ce trebuie sa-i spun eu unde n-a facut bine si trebuie refacut? In ritmul asta mai bine invat eu cum se face si o fac singur.

     Ultima isprava a fost a celor care au montat rama de termopan la bucatarie. Geam nu s-a pus decat sus iar in partea de jos plase, asta din cauza convectorului care e inca pe peretele interior al apartamentului. Zis si facut, vin oamenii intr-o prima faza si monteaza rama. Au montat-o impecabil, cum sunt f curios am stat langa ei sa ma uit. 

     Mama a chemat apoi un zugrav sa faca o margine. Cum pe unii ii mananca undeva, s-a apucat sa faca o chestie simandicoasa cu polistiren si coltar de metal si normal ca marginea de afara a fost ridicata prea sus. Cand au venit cei de la termopane sa puna geamul si pervazul de aluminiu, eu nu ma simteam prea grozav si n-am mai stat langa ei sa vad ce fac mai ales ca au trebuit sa taie pervazul cu flexul si eu mai lipseam de acolo. I-am auzit "bombanind" ca marginea a fost facuta prea inalta pe dinafara dar nu mi-am imaginat ce au facut. 

     Au montat pervazul cu 5 suruburi pe tamplaria de termopan, din care a rezultat ca doar un surub era montat bine. Cand au pus plasele ei n-au vazut ca restul suruburilor imping in rama plasei fortand si balamalele, lasand si spatiu? Mai mult una din plase daca era impinsa usor se deschidea imediat. 

     Ok, inteleg ca poate nu au anticipat chestia asta, dar tu ca profesionist, cand constati ca s-a procedat gresit dar ca exista solutii, de ce lasi treaba asa? Si de ce trebuie sa vin eu care nu ma pricep si sa-ti spun cum se face?. A trebuit sa ma duc sa le spun ca suruburile pot fi puse mai jos in asa fel incat sa nu incomodeze plasele. Au facut un al doilea drum si au rezolvat problema. 

     Concluzia? Nu, nu sunt eu mai profesionist decat profesionistii, asta e clar. E pur si simplu nepasare. Asa ca, daca aduceti vreun profesionist prin casa, stati cu ochii pe el ca pe butelie. Foarte putini mai prefera lucrul bine facut. 

 • Alexandru
  Comment from: Alexandru
  05/12/11 @ 05:19:42 am

  Asa e. Trebuie sa stai pe capul lor ca de nu te trezesti ca ei vin sa iti monteze centrala termica si iti strica geamul termopan. Caz real

 • alexander
  Comment from: alexander
  05/12/11 @ 05:33:15 am

  Eu nu pricep de ce cineva trebuie sa gaureasca un intreg geam termopan ca sa scoata burlanul centralei , mi se pare stupid, sincer. Eu cand am inchis balconul, in dreptul unde am lasat locul si teava de gaz pt centrala am un zid.

 • ceasuri de mana
  Comment from: ceasuri de mana
  05/12/11 @ 08:02:53 am

  Poi e vor doar banii! Nu munca!

 • Model CV european
  Comment from: Model CV european
  05/13/11 @ 03:13:46 am

  Peste tot este asa. Cand ai adus un "profesionist" la munca in casa ta, trebuie sa stai langa el, daca nu te alegi numai cu dezastre. NU inteleg deloc aceasta metoda, vor numai bani. Nu se gandesc ca trebuie sa ofere si calitate. ar trebuie sa execute o lucrare ca si cum ar face=o pentru seful lor.

 • 5 stars
  taxi bucuresti
  Comment from: taxi bucuresti
  05/13/11 @ 11:39:51 am

  Intr-adevar asa este. Am patit-o si eu cu o brigada de tigani veniti de pe la Craiova care au fost angajati la lucrarea de izolare termica a blocului si s-au apucat sa gaureasca termopanul tuturor pentru a introduce suruburi care sa tina pervaze dintr-o tabla infecta. Cand au ajjuns in dreptul nostru am scos pervazul si l-am aruncat jos fiindca imi astupasera cu el gaurile speciale din termopan prin care se scurgea apa si urma sa imi ploua in casa. Tiganul a venit cu tupeu inapoi si a zis ca tre sa il las sa imi puna pervazul lui infect si sa imi astupe gaurile de scurgere cu silicon ca e lucrare "obligatorie". Sincer cred ca nu stia sa numere pana la 100 daca il puneai. A trebuit sa vb cu seful lui care printr-un contrast zdrobitor arata ca un senator. Groaznic cu meseriasii de acest gen.

 • alexander
  Comment from: alexander
  05/13/11 @ 11:52:12 am

  asta n-am mai auzit-o , pai termopanul n-avea pervazul lui? bine ca nu toata lumea pune asa ceva . Cum sa nu ai de-a face cu astfel de "lucratori" ? mai mult ca sigur la negru, platiti mai prost ca se multumesc si cu putin, si tot asa.

 • Camere de supraveghere video
  Comment from: Camere de supraveghere video
  05/19/11 @ 02:36:02 pm

  Peste to este asa. Daca nu stai langa meserias , nu obtii calitate. Nu inteleg acest fenomen , dar este real. Eu nu mai am incredere in slogaul"firma serioasa si cu experienta".

 • 5 stars
  iulian
  Comment from: iulian
  06/28/11 @ 05:56:04 am

  Omu care nu face treaba buna nu se cauta...si cei bun se sictiresc si devin la fel ca primii....

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)