Pora si executia

     Am vizionat cu cateva momente in urma, in reluare, emisiunea din aceasta seara de labe1, prezidata de colonelul Turcelu. Bineinteles ca emisiunea asta nu e cu nimic deosebita de ceea ce face Gadea la Antena3 unde se aduna in mod asemanator cu jurnalistii de acolo si contreaza basistii. La fel se intampla si labe1 unde in emisiunea lui Turcescu cu precadere se aduna o pleiada de basisti care tin sa arunce cu noroi in antenisti. Din punctul asta de vedere totul e aproape la fel. Nu vreau nici macar sa discut cine are dreptate si cine latra pentru ca mi-am mai spus parerea. 

     As vrea insa sa mentionez ca in timp ce labeunistii se aduna sa contreze in deosebi antenistii si derapajele lor jurnalistice, reale si mai mult inchipuite, Gadea isi aduna intr-adevar jurnalistii sa contreze basistii insa indeosebi politicienii basisti si abuzurile lor. Mentiunile legate de labe1 sunt destul de rare. 

     Insa de data asta, din punctul de vedere al basistilor, antena3 a calcat puternic pe bec avand indrazneala s-o execute mediatic pe Pora. In studioul lui Tucelu s-au adunat numai basisti unu si unu, in frunte cu colonelul urmat de Pora, Orcan si Sorina Matei sa se oripileze de indrazneala antenei 3 de a difuza o sceneta in care Pora era defaimata. Si antena 3 in sus, antena 3 in jos, proces bla bla. 

     Ma intreb in primul rand daca ei isi dau seama de nivelul limbajului la care li se desfasoara emisiunile fata de cele de la Antena 3. Pe langa asta, si cel mai important, si fapt pentru care mi-ar fi jena in locul lor, i-as intreba daca-si dau seama ca sceneta cu pricina e filmata cu luni bune de zile inainte fiind o productie a echipei lui Bendeac si fiind difuzata desigur tot cu luni bune de zile inainte la Antena 1. Dar e logic ca ochii si urechile lor sunt doar pe Antena 3 si cum prind o mata de coada o smotocesc cu pofta. Jenant. 

     Deontoloaga pedinafarista Sorina Matei tine un minidiscurs in acelasi sens in care o ia pe calea cliseelor gretoase si spune ca asa cum a fost Pora defaimata in acea sceneta, poate fi oricine. Draga doamna va informez nu doar ca se poate ci culmea ca se face , de ani de zile. Politicienii sunt "defaimati" cum spuneti voi in scenete asemanatoare de ani de zile nu de luni de zile, de la Carcotasi incoace si dinainte de ei de la grupul Divertis. Dar normal, cand stai cu ochii doar pe Antena 3 e greu sa mai vezi si altceva si sa stii pe ce lume traiesti.