Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Photobucket s-a smecherit

     (pentru a rezuma articolul, cititi doar primul paragraf si textul in rosu)

     Am incasat-o rau de tot de la Photobucket acum 14 zile cand din senin primesc un mail ca ma apropii de banda maxim admisa pentru un cont free, aceasta fiind de 10Gb lunar. Am luat-o sincer vorbind drept gluma, insa a doua zi primesc alt mail care ma anunta ca deja am depasit limita si ca aceasta va fi resetata in 12 zile, pe 15 ale lunii, data la care am creat initial contul. In locul fotografiilor atasate in diferse pagini web deja imi afisau mesajul ala cu "Look who's popular"

     Imi venea sa le spun "yo momma's popular". M-am enervat peste masura si le-am scris imediat un support ticket in care am facut clar faptul ca eu consider toata panarama asta un "santaj comercial" si ca in conditiile in care eu nu castig nimic din faptul ca le utilizez serviciul, n-au sa vada in veci bani de la mine pentru un cont platit. 

     Ei ar vrea probabil sa cred ca, dupa mai bine de 8 luni in care n-am schimbat nimic in cont iar cantitatea de imagini folosite in pagini externe nu s-a schimbat aproape deloc, am depasit brusc limita de banda de 10Gb cu doar 160Mb de imagini aflate in cont.

     Poate suna stupid dar adevarul e ca nu din lipsa de inteligenta ci pentru ca n-am avut nevoie, nu m-am uitat niciodata in cont in pagina care arata progresul benzii alocate lunar. Am insistat cu mailuri catre support pana cand mi-au resetat pur si simplu banda la 0. Atunci am observat cu stupoare ca banda incepuse sa creasca intr-un ritm absolut ridicol, chiar si cu 20Mb la fiecare jumatate de ora. Ajunsese la 1Gb in 24 de ore. Si asta nu e tot. 

     Am luat singurele doua imagini care apareau pe fundalul unui profil si in semnatura unui forum si le-am uploadat pe postimage org. Am sters apoi 30 mb din totalul de 160, am mutat restul imaginilor dintr-un folder in altul, rupand astfel linkurile externe si am facut toate noile foldere private. Au ramas vreo 8 imagini inca legate pe care nu le-am putut muta, si care probabil ca n-au 2Mb in total. Alte imagini care intr-adevar sunt folosite si vizualizate mai des au fost sterse si incluse intr-un cont nou nout. Credeti ca asta a rezolvat ceva? Banda continua sa creasca in acelasi ritm. Le-am transmis toate elementele astea si i-am somat practic sa puna un reprezentant de la tehnic sa verifice ce dracu se intampla.

     Sa mai spun ca majoritatea imaginilor folosite in mod curent sunt texturi utilizate intr-un joc virtual ce beneficiaza de functia de caching. O data ce un utilizator incarca imaginile respective, ele vor fi stocate in cache-ul jocului pana cand utilizatorul isi reinstaleaza jocul sau sterge cache-ul in urma unui repair. Iar asta se intampla rar iar cache-ul jocului ramane in general constant in jurul valorii de 1Gb. Alte vreo 400 de imagini de acolo sunt imagini pe care pana in 2011 le utilizam aici pe blog. Atentie deci din 2011 am inceput fie sa copiez direct linkul sursei sau sa le uploadez direct pe blog in folderul media.

     Chiar si cu 100Mb ramasi, banda continua sa creasca vertiginos, ajunsese la vreo 1,3 Gb in cateva zile. Daca cei de la tehnic au facut ceva sau nu, habar nu am, support ticket-ul e inca deschis, banda a fost resetata la 0, si deocamdata vad ca in 24 de ore, cu 100Mb de imagini ,s-a inregistrat un trafic de doar 194Mb. Asta in conditiile in care abia daca mai sunt 2Mb in linkuri externe.

     La un moment dat, si asta e cel mai important in tot articolul asta cu prea multe detalii, m-am cam ratoit la ei spunandu-le ca e al dracu de aiurea cum creste banda asta din mai nimic. Raspunsul a fost cel putin pentru mine elucidator:

"I didn't know that Photobucket always tracked bandwidth, we just haven't tracked it correctly until a couple months ago. So Users thought that they had unlimited bandwidth, but we never technically offered unlimited, it's just our tracker for it was working incorrectly. So you were linking all these images out while it wasn't working properly. The bandwidth isn't tracked by cache. Even if the images are cached, that really doesn't make much of a difference. Everytime the image is called back to Photobucket as a view, that is tracked as bandwidth. So those images that youput out a long time ago, those 300 images that you linked out a while ago are still linked and everytime they are viewed, that's calling bandwidth. Our policy for it has never changed, we just finally have it tracking correctly."

     Povestea de la final cu cele 300 de imagini facea referinta la imaginile atasate articolelor de pe blog, ultima imagine atasata aici din Photobucket fiind din 2011. Daaaa sunt sigur ca se uita dracu la postarile mele mai vechi de un an daramite la alea din 2011.

     Insa ce e clar pentru mine e ca s-au hotarat ca sunt prea multi utilizatori free si e nasol. Din 2000toamna de cand au ei Photobucket n-au urmarit frate banda corect dar ce sa vezi acum vreo doua luni in sfarsit s-au decis s-o faca si ca inainte de asta era cam dezmat si nu e bine. Ai sictir.

     Observ ca Flickr a decis ca userii free au la dispozitie 1Tb spatiu alocat si banda nelimitata. Codurile ahref si img merg de minune, imaginile pot fi utilizate bine mersi in jocul meu virtual, asa ca Photobucket can kiss my ass.  

  • 5 stars
    Laurentiu
    Comment from: Laurentiu
    07/22/13 @ 07:05:13 pm

    Stii care e partea mai naspa? Ca viata a fost si la Photobucket pana au inceput sa faca nazuri..sper sa nu practice si FlickR-ul aceeasi strategie ca e jale!

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)