Pe ce se bazeaza UPC?

     Dupa ce o posibila fuziune/preluare a UPC-ului de catre RDS a fost anuntata, UPC a plusat enorm introducand o serie de noi servicii si modalitati de livrare a acestor servicii precum optiunile HD, internetul prin fibra, preturi chipurile avantajoase la pachetele de servicii.

     Dar oare pe ce se bazeaza aceste plusari enorme? UPC-ul s-a confruntat in ultimele luni cu probleme financiare reale. Oameni din departamentele tehnice au fost pur si simplu dati afara, s-au comasat enorm departamentele operative si chiar cele de conducere. Mai grav a fost ca s-a lucrat de mai bine de un an cu echipamente refurbished sau refolosite, mai pe romaneste receivere digitale reconditionate, modemuri de internet si voce vechi si foarte vechi, singurele echipamente noi noute fiind unele loturi de modemuri de telefonie, modemurile wireless cisco (cu conditia sa-ti permiti sa mai dai 8 lei lunar in plus) si bineinteles receiverele HD Cisco pentru care se platea oricum 30 lei in plus lunar. 

     Toti au putut vedea insa cu ochii lor cum sediul UPC din Braila a fost reamenajat, iar acum pe toate posturile se vorbeste de internet prin fibra si HD. Foarte tare da, de unde bani? (vorba reclamei) S-a redresat UPC-ul asa rapid? De frica?