Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Ordonanta de urgenta privind taxa de poluare auto

Pentru cei care nu cunosc acest lucru, o norma de drept, fie ea lege sau ordonanta de urgenta, se considera a fi intrata in vigoare din momentul in care aceasta este publicata in monitorul oficial.

In cazul de fata, ordonanta guvernului nr.208 face valuri printre cumparatorii de masini rulate sau care nu corespund normelor euro4. De ce? Pentru ca ordonanta stipuleaza triplarea taxei auto pentru masinile anterior mentionate prin intermediul unor anexe la ordonanta care sunt de fapt tabele cu ajutorul carora se poate calcula exact taxa functie de emisia de CO2 ( grame/km ). 

Ordonanta spune la articolul II ca in perioada 15 decembrie - 31 decembrie inclusiv, sunt scutite efectiv de la plata taxei de poluare auto toate masinile nou inmatriculate, care nu depasesc 2000 cm3, si conform tabelului, care indeplinesc normele euro3 si euro4 ( si nu depasesc nivelul de 120 grame CO2/km)

Agitatia provocata de publicarea ordonantei pe data de 8 decembrie este evidenta. La inmatriculari, deja taxa de poluare auto se calculeaza conform noii ordonante, mai precis conform anexelor. Cei de la Realitatea TV comenteaza cum ca acest lucru ar fi trebuit facut, cum prevede ordonanta de la 15 decembrie. Tin sa contrazic acest post extrem de inteligent, care cita articolul II. Din pacate pentru ei, se inseala. Daca ar fi citit mai bine, articolul se refera strict la exceptarea de la plata. In consecinta, o data publicata, Ordonanta isi produce efectele conform textului inscris in corpul ordonantei si in anexe. In consecinta ii rog pe cei de la Realitatea sa mai invete drept si sa citeasca si Art I.

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)