Oooof, peria mea!

     (pentru o citire mai rapida urmariti textul in albastru)

     Azi mi-am cumparat un aspirator. Samsung SC(VCC)4790. Grea sarcina pentru un cumparator ca mine soldata cu cateva mailuri si telefoane date la 3 magazine online. Motivul? Accesoriile aspiratorului, mai exact periile incluse in cutie. In mod normal n-ar fi trebuit sa existe o problema insa din pacate observ ca exista. In ce priveste numarul lor. Am reusit cu greu sa dau peste un magazin online, mai exact Media Galaxy care are incluse in cutie trei perii. Lucru verificat de operatoarea de la call center la baietii din magazin. 

     Probabil pentru cei care nu stiu sa dea cu aspiratorul sau carora periile standard incluse in pachet li se par bune si suficiente, toate telefoanele date si mailurile ar fi fost complet inutile. Multi oameni cumpara asa de unde le vine la indemana fara sa se informeze defel. 

     Dar s-o iau cu inceputul. Mai intai am ales modelul. M-a interesat in primul rand sa fie un aspirator fara sac, sa aiba posibilitatea variatiei puterii de aspirare, un tub telescopic de otel si apoi o data modelul ales am incercat sa aflu ce fel functioneaza si ce perii are incluse. 

     Gasesc prima data un clip pe youtube cu un produs ambalat pentru piata australiana. Trei perii - una clasica, una pentru spatii inguste cu peri in varf si o perie speciala PeTbrush. Interesant la ultima e faptul ca are un cilindru cu peri si palete de guma dispuse in spirala care incepe sa se roteasca in momentul in care asezi peria pe covor sau alta suprafata. Inteleg ca ar fi o perie de adunat parul animalelor de companie. 

     Si cand am revenit la magazinele noastre online dragi a inceput dileala. Unele magazine afiseaza la specificatii o singura perie. Altele spun ca pachetul vine cu doua perii, alte magazine nu spun absolut nimic iar in fine Media Galaxy se lauda cu trei, fie vorba intre noi fix cate am vazut si in clipul de pe youtube. 

     Mai intai trebuie sa intelegeti ceva. Peria standard la aspiratoarele samsung e aceeasi de ani de zile, o perie lata cu un buton care impinge sau retrage niste peri frontali. Care in timp se retrag si singuri in timp ce dai cu aspiratorul. Si e nasoala. Cu sau fara perii astia absolut toate periile de aspirator late similare nu fac doi bani. Eu unul prefer sa aspir covorul cu un atasament mic pentru aspirat tapiseria, care nu are peri si care isi face treaba de zece ori mai bine decat orice perie lata standard. 

     Apoi trebuie sa intelegeti si faptul ca orice perie Samsung costa mai bine de 50 de lei, ajungand uneori si la 100 de lei. Daca unora dintre magazinele online le place sa se joace cu periile, mie nu-mi convine sa iau la un pret un aspirator ce include doar peria lata standard cand pot lua cu acelasi pret un pachet care include trei perii. 

     Magazinele ce afisau doar o perie inclusa nici nu le-am mai contactat. Sigmanet n-are deloc modelul (relativ vorbind nu prea au de ce ca doar il pot aduce direct de la furnizorul autorizat ca si ceilalti), iar urmatorul pe lista in preferintele mele a fost Azerty. Ne-avand afisat nimic i-am apelat si ulterior le-am trimis un mail. Din pacate am observat ca un alt magazin avea acelasi pret dar transport gratuit. I-am contactat si pe ei cu aceeasi poveste. Si intr-un final vazand ca pe Media Galaxy e tot transport gratuit si pretul aproape identic iar in plus spuneau ca pachetul lor contine trei perii, i-am contactat si pe ei telefonic.

     Ei bine sa sumarizam concluziile

- unele magazine spun ca au in pachet o singura perie - cea lata standard - nu mersi

- magazinul cu transport gratuit s-a informat si mi-au comunicat ca pachetul lor are doua perii - standard si spatii inguste - slabut

- Azery mi-a comunicat ca pachetul lor are trei perii - standard lata , spatii inguste si o perie mica - asa mai vii de-acasa 

- Media Galaxy s-a informat direct la magazin la baietii de acolo, mi s-a spus ca au trei perii - doua late si una pentru spatii inguste

- culmea pe situl oficial Samsung Romania, apar ca incluse doar doua perii - standard si inteligent. - nu se stie care-i aceea ca n-au linkuri

     Acum am optat pentru Media Galaxy in speranta ca a doua perie lata ar putea fi ori cea PeTbrush ori cea pentru parchet care are de jur imprejur peri desi din belsug. Desigur asta o sa vad cand voi primi coletul. 

     Ce se intampla de fapt? De unde pana unde diferentele astea? In definitiv in Romania exista un singur importator autorizat. Nici ei nu sunt niste mari profesionisti in a oferi detalii. Pe situl oficial Samsung Romania se spune ca acest aspirator are doar doua perii, standard si inteligenta. Daca ar avea si niste linkuri sa stim exact despre ce e vorba ar fi....ceva, dar nu e. 

      Specificatiile fiecarui produs impart pe situl oficial periile in standard si optionale. Tijele sun interschimbabile intre produse si deci periile se potrivesc si ele de la un produs la altul. Cel mai probabil Samsung alege sa includa sau nu perii in pachete in functie de cat e dispus un retailer sa plateasca. Din pacate retailerii pun pachetele cam la acelasi pret fie ca au una, doua sau trei perii. Si uite asa unii din ei castiga zeci de lei per produs. Daca nu cumva unii dintre retaileri fac asta de capul lor. Din fericire pentru mine am pretentia ca sunt totusi un consumator calificat. Ma informez atat cat e necesar sa fac o alegere in avantajul meu.

      Si uite asa se cumpara un aspirator in doua ore. DAR cu trei perii si cu transport gratuit. No pain no gain.

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)