Obiceiuri proaste

     Romanii au niste obiceiuri foarte proaste, niste moduri de a se comporta in societate care demonstreaza egoismul si nepasarea de care dau dovada. Unul din ele ar fi sunatul la ore nepotrivite. 

     Daca traiesti in New York, supranumit "orasul care nu doarme niciodata", poti sa ai astfel de manii, bineinteles nu inseamna ca trebuie sa ti le si suport, dar sa zicem ca ar mai fi de inteles. Dar in momentul in care traiesti in Romania, si mai ales in Braila, orasul care doarme tot timpul, mai bine stai in banca ta si daca n-ai stare mergi si umbla pe strazi.

     Daca n-ai somn in tine la ora 11 fara 20, nu te apuca sa-ti chemi vecinu la o discutie si daca refuza sa vina, sa te apuce telefonatul sau venitul la usa. Asta chiar nu se face si pe mine chiar ma deranjeaza. Chiar ieri seara am avut de-a face cu un astfel de om insomniac care se intampla sa fie unul din cei care cand i se pune lui pata, deranjeaza un bloc intreg. Il pune pe fiu-sau sa ma contacteze pe messenger sa ma cheme pana la el sa discutam ceva important. De important era important: se strang bani sa se contorizeze separat blocul pentru apa. I-a intrat lui in cap ca nu se poate discuta cu maica-mea si ma freaca pe mine la creier de parca eu hotarasc ce si cum.

     Vecinii de dedesubt, nu mai stiu care din ei, faceau vinete. Mirosul l-am simtit pe scara cand am plecat la serviciu, suficient de puternic sa am senzatia ca sunt chiar in bucataria lor. Mai nehalitilor, maica-mea a facut in anii trecuti la vinete de m-a capiat, a pus si la congelator, dar in halul asta nu mirosea nici pe hol daramite pe casa scarii. 

     Astea sunt doar doua lucruri care mi s-au intamplat recent, dar obiceiuri de om nesimtit sunt la tot pasul, de la aruncarea ambalajelor de inghetata pe strada pana la bocaniturile si ciocaniturile fara motive aparente care incep fix pe la ora 14. Ieri ma uitam la televizor si aflam cum mesageria tip Yahoo prosteste copii. Profesorii reclamau faptul ca prescurtarile de genul celor folosite pe messenger incep sa se regaseasca in lucrari si compuneri dar mai ingrijorator, la copii care inca nu au invatat bine sa scrie si sa citeasca. Nu serios ca acu v-ati dat seama? Pai toate astea cumulate ne vor face o natie de imbecili si analfabeti. Incep sa cred ca nu ne mai trezim nici in al 12-lea ceas...