Obiceiuri proaste

     Romanii au niste obiceiuri foarte proaste, niste moduri de a se comporta in societate care demonstreaza egoismul si nepasarea de care dau dovada. Unul din ele ar fi sunatul la ore nepotrivite. 

     Daca traiesti in New York, supranumit "orasul care nu doarme niciodata", poti sa ai astfel de manii, bineinteles nu inseamna ca trebuie sa ti le si suport, dar sa zicem ca ar mai fi de inteles. Dar in momentul in care traiesti in Romania, si mai ales in Braila, orasul care doarme tot timpul, mai bine stai in banca ta si daca n-ai stare mergi si umbla pe strazi.

     Daca n-ai somn in tine la ora 11 fara 20, nu te apuca sa-ti chemi vecinu la o discutie si daca refuza sa vina, sa te apuce telefonatul sau venitul la usa. Asta chiar nu se face si pe mine chiar ma deranjeaza. Chiar ieri seara am avut de-a face cu un astfel de om insomniac care se intampla sa fie unul din cei care cand i se pune lui pata, deranjeaza un bloc intreg. Il pune pe fiu-sau sa ma contacteze pe messenger sa ma cheme pana la el sa discutam ceva important. De important era important: se strang bani sa se contorizeze separat blocul pentru apa. I-a intrat lui in cap ca nu se poate discuta cu maica-mea si ma freaca pe mine la creier de parca eu hotarasc ce si cum.

     Vecinii de dedesubt, nu mai stiu care din ei, faceau vinete. Mirosul l-am simtit pe scara cand am plecat la serviciu, suficient de puternic sa am senzatia ca sunt chiar in bucataria lor. Mai nehalitilor, maica-mea a facut in anii trecuti la vinete de m-a capiat, a pus si la congelator, dar in halul asta nu mirosea nici pe hol daramite pe casa scarii. 

     Astea sunt doar doua lucruri care mi s-au intamplat recent, dar obiceiuri de om nesimtit sunt la tot pasul, de la aruncarea ambalajelor de inghetata pe strada pana la bocaniturile si ciocaniturile fara motive aparente care incep fix pe la ora 14. Ieri ma uitam la televizor si aflam cum mesageria tip Yahoo prosteste copii. Profesorii reclamau faptul ca prescurtarile de genul celor folosite pe messenger incep sa se regaseasca in lucrari si compuneri dar mai ingrijorator, la copii care inca nu au invatat bine sa scrie si sa citeasca. Nu serios ca acu v-ati dat seama? Pai toate astea cumulate ne vor face o natie de imbecili si analfabeti. Incep sa cred ca nu ne mai trezim nici in al 12-lea ceas...

 • Pau
  Comment from: Pau
  10/13/09 @ 08:14:25 am

  obiceiurile proaste is in genetica romanului si nu numai ;)) cat despre messenger, prescuratari si viitoarele generatii .. nush zau cat o sa o ducem in halul asta!

 • haterica ginerica
  Comment from: haterica ginerica
  10/13/09 @ 01:55:15 pm

  copii scriu cu prescurtari gen 'k' doar din fitze

 • 5 stars
  isshmen
  Comment from: isshmen
  10/14/09 @ 04:39:16 am

  Nu..nu! De cand s-a lansat messengeru si s-a "lansat" si o noua limba: MESSENGERESTE!! :)

 • 5 stars
  darky
  Comment from: darky
  10/14/09 @ 07:35:36 am

  @Pau: Nu e adevărat ce spui. Nu sunt în genetica nimănui. Fiecare învață chestiile astea pe parcurs. La început e cum a zis 'haterica ginerica', o fac doar din fițe, iar după aia o fac din obișnuință. Apropo când te știi cu musca pe căciulă, mai bine taci! (vezi c-ai scăpat, probabil fără să vrei un cuvânt care nu exista în dex (nush) ) Anyway, alexander, ești din Brăila?

 • alexander
  Comment from: alexander
  10/14/09 @ 07:43:40 am

  Pau a folosit "nush" cu sensul de "nu pricep" In plus, acest "nush" se foloseste si in vorbire nu doar in scris. Da , sunt din Braila.

 • darky
  Comment from: darky
  10/15/09 @ 05:58:24 am

  Păi da. "nush" vine de la "nu știu". Și în vorbire n-am auzit niciodată să se folosească "nuș" în loc de "nu știu". Chiar dacă-l spui rapid, tot nu se aude "nuș" Ma rog, nu vreau să încep vreo ceartă așa că încetez :P Hm, și eu tot din BR sunt, și te-am întrebat asta ca să știu dacă te bag în folderul Brăila din feedreader :P

 • Rares
  Comment from: Rares
  10/17/09 @ 10:36:28 am

  Geniala explicatia blogerului. Alexander, fara nicio rautate, daca vrei sa "schimbi" ceva la cititori sau mai stiu eu pe cine ar interesa subiectul, fii tu un exemplu. Un mare filozof a spus "Nu-mi dati sfaturi, stiu sa gresesc si singur". Pot sa spun ca si asta e un obicei prost :) A da sfaturi, cu atat mai mult cu cat sunt gresite. O zi buna sa ai.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)