Numai tampenii se intampla

Azi dimineata plec la serviciu cu gandul sa curat top-to-bottom computerul pe care voi lucra de acum si care al fost al colegei, proaspat dotata cu unul nou nout. Buuuun. Ajung, il iau, il suflu, ii curat pana si sursa, ii desprind si ventilatorul de la procesor, ii pun sursa de 400W de pe celalalt, e mai noua, ii pun si hardul celuilalt ca e mai mare, in fine, il dotez cu ce e mai bun din cele doua. Apuc sa-l termin si sa-l pun in functiune si sunt chemat la sediu sa pun un windows.

Amendament important - sa salvez toate pozele din C! Zis si facut, intru eu, salvez intai niste documente importante, zic hai sa salvez si Anatomia lui Grey (manca-mi-ar coada) si evident astept zeci de minute pana se salveaza, si intru intr-un final in folderul cu poze, asezate evident, in ciuda insistentelor mele, tot in C in My Pictures. Dau eu clic pe proprietati sa aflu dimensiunea dezastrului si windows-ul ma loveste cu un total de 6,5 Gb. Deja trecuse o ora. Ce sa sterg? Apai dileste muzica, dileste si panarama de Anatomie a lui Gray, mai dileste si toate filmele ce le intalnesti in cale si cand se facura 7GB zic hai ca e rost de copiat. Astept si dupa jumatate de ora imi spune ca nu mai e nici un fel de spatiu pe D. Am impresia ca abia acum am mai sters si restul de filme si muzica si da-i iar, evident asigurandu-ma ca spatiu este. Dar cum windows-ul era lovit de genuine validation, dracu stie daca te mai puteai baza pe ce zice. Si incerc a doua oara, astept aproape o ora , se copie cam vreo 7 giga dupa care iar imi spune ca nu mai este loc.

Efectiv ma loveste damblaua, ramasesera CULMEA! cam 4,1 GB de poze care nu se salvasera. In concluzie erau cam 8GB de poze de fapt. Doamna avea Nero dar nu avea decat DVD-rom. Pun eu un DVD writer pe USB si dau sa scriu pe un DVD intreg calupul de nenorociri. Incepe DVD-ul sa se invarta frenetic in drive, nu mai raspundea de fel, zicea device fail, hait ca am bulit si un disc. Dezinstalez NERO (aveti rabdare ca mai am mult) si instalez unul de la mine, bag alt DVD pe care SOC! il bulesc!. Injur de toti sfintii si ma pun sa imi golesc pe cat posibil sticurile. Evident dureaza inca jumatate de ora si mai bine sa pun cei 4 GB de poze pe 2 sticuri.

Dau sa instalez dracia: De data asta SOC SI GROAZA - descopar ca hardul e pe SATA. Nici la punctul2 nu aveam nimic pentru SATA asa ca du-te pana acasa de ia CD-ul. Noroc cu scuterul. In fine, deja trecusera 3 ore si ceva. Dau, instalez , merge fain.

Apare un fost coleg, care in ziua precedenta luase de la mine trei variante de windows, disperat ca nu poate da de cap unui laptop ACER (@#^%!@^!%#&!^%**#) si ca orice XP i-ar pune da ecranul albastru. Zic "stai linistit, nu e de la windows si nu l-ai stricat, vrea Vista" Aceste laptop-uri sunt o pacoste, am mai vb eu despre asta, asa ca nu reiau, norocul nostru chior e ca am pus o Vista si pe langa faptul sigur ca a mers instalat, a spus ca e gata activat, so thank god!

Ma intorc la celalalt punct de lucru, si dau sa imi deschid PC-ul. Canci peste canci. Ce dracu poa' sa aiba, ma intreb injurand de restul sfintilor in gand. Dadusem un simplu sleep cand am plecat, nu are cum sa fie asta. Il desfac, injurand-ul pe el, ca terminasem cu sfintii, si cand colo, coolerul de pe procesor se cam desprinsese si nici nu era alimentat ventilatorul, dar cauza era sursa care se arsese. Uite asa bine cat am lipsit a murit de dorul meu. I-am schimbat-o, am mai boscorodit ceva vreme, plin de transpiratie dupa care uite ca acum va scriu voua intamplarea, ca poate nu le-ati auzit pe toate.

Si pentru amatorii de pus tone de poze si fisiere in C - s-au inventat DVD-urile fratilor. Ah si am uitat sa va spun: cum naiba sa nu fie de-aiurea cand C-ul doamnei avea 50GB iar D-ul doar 20? Si cum sa repartitionezi cand nici sa salvezi nu poti atata amar de date?