Nu e bine domnu' Ponta, nu e bine...

     Din nefericire pentru domnu' Ponta, administratia prezidentiala a publicat filmul integral al intalnirii de ieri si...nu e bine domnu' Ponta, ma tem ca noi te-am votat si...nu e bine. Pentru ce s-au mai dus si Ponta si ministreasa de finante la intalnire daca n-au fost in stare sa argumenteze cu o boaba logica si cu cifre legea aia? Basescu le-a spus clar - vreau s-o promulg, dati-mi insa cifre din care sa reiasa cum va fi acoperita gaura reducerii CAS-ului. Raspunsurile au fost extrem de jenante si oricat de mult nu pot sa sufar acest personaj oribil numit Basescu, mi-e teama ca de data asta le-a cam tras-o. Asa ca imagine publica, nu de alta.

     Am inteles, Ponta face tot cum vrea, legea retrimisa tot o promulga o data si-o data, dar sa vii si sa nu fii in stare sa-i arunci presedintelui niste argumente fundamentate ci doar ochi dati peste cap si onomatopee sau clisee politico-demagogice? Jenant, foarte jenant. Spicuiesc cateva dintre replicile pe care un profesionist nu le va da niciodata intr-o discutie serioasa oricat si-ar ura adversarul. Modul in care Ponta si-a pironit la un moment dat privirea in tavan e foarte bine ilustrat cu cateva panseuri aici.

De pe la minutul 5.

MF. Masura CAS e foarte buna...o sustin din tot sufletul....va asigur ca am facut studii foarte bune si asupra sustenabilitatii

B. Dati-mi-l si mie.

MF. Si nu am nici un fel de dubii ca aceasta masura este una buna care nu va pune in pericol nici tintele bugetare de anul acesta si nici cele de anul viitor, deci...

B. Doamna, dati-mi si mie studiile care spuneti ca s-au facut

(MF se uita spre Ponta)

P. Vi le dam , va dam tot ce vreti (reproducere aproximativa ca Ponta nu prea vorbea in microfon)

........

B. Aratati-mi din ce se compune structura de venituri suplimentare care sa acopere MTO-ul si deficitul suplimentar creat la fondul de pensii.

(Ponta ii sufla MF)

MF. In momentul in care vom elabora bugetul pe 2015, sursele vor fi foarte clare.

B. Doamna dar eu trebuie sa-l promulg acum

..... minutul 9

P. Mai certati-ma dar nu gandim la fel si cred ca nu va suparati .....E dreptul dvs sa retrimiteti legea

B Bun pai asta vreti?

P. Nu, eu vreau s-o promulgati

B. Dar dati-mi argumente s-o promulg, altele decat lozinci

P. Eh... (min 9.54)

B, Altele decat simple declaratii. 

(P. da din cap tot a "eh" si Basescu isi mai incearca norocul cu MF.) 

     "Eh"? Atat ati reusit domnu' Ponta? Si minstresa de finante atat poate? sa stalceasca un cuvant de trei ori amintindu-ne de "mireniada"? - min10 "...sa insvesteaza, sa investeste, sa investea..." si pana la urma volumul vocal i se ineaca si continua Basescu: " doamna, am zis ca..., unde ati terminat ? La Harvard? Si da din cap dezaprobator. Pai la balbaielile de Harvard ale doamnei ministru...i-a servit-o. Sa ne mai amintim povestea cu apciza? 

     Ce-si face omu cu mana lui se cheama lucru manual. Un minim de argumente pe cifre erau suficiente domnule Ponta. Si daca nu le-aveati nu va duceati la intalnire, e simplu. Sau o amanati pana puteati furniza acele argumente. Asa v-ati facut de ras intr-o intalnire pe care as numi-o dezastru de imagine de proportii epice. 

     Dar, vorba dvs. Eh...

" frameborder="0" width="560" height="315">