Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Nissin Di622 Nikon iTTL flash

 

nissin Di622
     Nissin Di622 e un flash cu un pret relativ mic si cu suficiente functii si moduri de folosire inclusiv slave. Daca nimeni nu spune exact ce si cum, m-am gandit sa-i fac eu un scurt review in care sa-i evidentiez cele cateva functii importante si caracteristici. Pana a intra in subiect as vrea sa va spun ca il puteti achizitiona la cel mai bun pret pe debo.ro, unde este listat la un pret cu aproape 100 ron mai putin decat pe toate celelalte magazine online.

 

 

nissin Di622
     Avantajul prim si major al acestui blitz este faptul ca poate fi rotit in toate directiile posibile, de la 90 de grade vertical pana la intoarcerea completa in spate. Mai precis face o rotatie de 90 de grade in stanga si una completa in dreapta, putand astfel obtine un fill in flash foarte bun atat timp cat suprafata de refractie permite. Expunerea cu flashul indreptat in spate trebuie facuta doar in interior desigur si nu in toate situatiile. Daca e folosit cu o iluminare scazuta ambientala, flashul va proiecta niste dungi pe fotografie asa ca ideal pentru fill in flash e indreptarea capului blitzului 90 de grade in sus.

 

 

nissin Di622
   Chiar in capul blitzului exista un difuser si un reflector, mai pe romaneste doua clapete, una semitransparenta pentru difuzia flashurilor puternice, diminuandu-le intr-un anumit grad, si un panou subtire de reflexie pentru atunci cand flashul e indreptat in tavan si totusi doriti ca iluminarea sa fie cat mai mult reflectata inspre subiect. Am facut cateva fotografii ale lustrei indreptand flash-ul in toate directiile inclusiv in spate si intr-adevar se vede cum sursa de iluminare a obiectului se schimba.

 

 

nissin Di622
     Un alt avantaj al flashului, utilizat pe patina este posibilitatea setarii intensitatii fie manual in trepte fie cum i-as spune eu compensatoriu, minimul fiind unul mai puternic. Optiunile sunt simple si intuitive, existant un butonas de selectie a modului de functionare si butonul -/+ pentru ajustarea directa a intensitatii. Flashul poate fi declansat si manual apasand butonul Pilot. Probabil un fotograf profesionist va putea aprecia daca iluminarea va fi suficienta dandu-i posibilitatea sa creasca sau sa diminueze intensitatea flashului.

 

     Dupa cum spuneam la inceput, flashul functioneaza si ca slave prin declansare optica. Se scoate blitzul de pe patina aparatului si se aseaza pe suportul din dotare setand-ul pe modul Sd (slave digital). Se activeaza blitz-ul built-in al aparatului iar blitzul Nissin se aseaza dupa preferinta. Atunci cand blitzul aparatului foto se declanseaza, senzorul Nissin declanseaza si el flashul instantaneu. Suportul blitzului ofera posibilitatea montarii pe orice tip de trepied si atunci posibilitatile sunt multiple.

     S-a mai spus ca focusul automat al blitzului are un zgomot suparator. E fals. Pentru cei care nu inteleg ce poate insemna zoom-ul la un biet blitz, inseamna ca in interiorul capului blitzului lampa se apropie de ecranul deflector atunci cand aparatul fotografiaza subiecte aflate la o distanta mai mare si invers. In cazul acestui model zoom-ul se face automat dar zgomot mai mare nu face decat atunci cand utilizam panoul diffuser. Blitzul sesizeaza scoaterea panoului din locas si apropie lampa la maxim de el pentru ca lumina sa fie suficient imprastiata. In rest, zgomotul eventualului zoom este minor, in plus in interior blitzul nu face zoom de prea multe ori.

     Am mai gasit pe internet comentarii ciudate legate de materialul din care e facut blitzul, se refereau la carcasa numind-o plastic chinezesc. Acest blitz ca si multe altele functioneaza cu 4 acumulatori AA. Acumulatorii combinati cu greutatea nativa a flashului nu il fac sa pluteasca iar plasticul este unul cat se poate de bun. Am vrut initial sa aleg un Metz cu orientare doar pe verticala, un rationament de pret mai curand, dar acum nu regret ca am ales acest Nissin. Acum mai ramane sa am si ce fotografia.

 

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)