Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
N.O.H.A. - Tu cafe Dezlegarea misterului??

     NOHA, o formatie care ar fi trecut neobservata in pieisajul muzical romanesc daca nu ar fi fost o reclama la cafea care i-a utilizat o melodie de pe cel mai recent album. A creat adevarate pasiuni dar si indiferenta, iar la scurt timp clipul a inceput sa fie difuzat pe canalele de muzica.

    De fapt marele mister s-a creat, va vine sa credeti sau nu, in jurul unui cuvant - caña. Toti cei pasionati de melodie au vrut sa stie ce anume face cafeaua atat de savuroasa si au aparut tot felul de pareri, care mai de care mai ingenioase dar si cateva destul de aproape de adevar. Mi s-a nazarit si mie sa investighez problema si ieri am intrat pe niste canale spaniole de mirc crezand ca fac branza praf. Am auzit 4 pareri distincte, fiecare din respectivii fiind convinsi ca spun adevarul. Cu tot cu presupunerile gasite initial pe un site romanesc, s-au facut afirmatii de la cum ca ar fi vorba de cana sau o halba mica de bere, pana la zahar din trestie de zahar sau pai de plastic. Una din cele mai realiste explicatii am primit-o de la un alt user care mi-a spus ca totul depinde nu numai de contextul in care se alfa cuvantul ci si de zona din Spania unde este utilizat. Astfel se poate referi atat la zaharul din trestie de zahar dar si la un indulcitor special pentru cafea facut din mai multe plante ( si a carui ingredient principal banuiesc ca e tot un indulcitor din trestie de zahar ). A parut cea mai plauzibila explicatie pentru cuvantul in sine, desi faptul ca ar fi chiar zahar din trestie de zahar nu se potriveste tot din cauza versurilor: "con azucar y con caña".

     Pana la urma, lamurit bustean de atata puzderie de pareri ma decid sa le scriu celor de la NOHA prin intermediul sitului Myspace unde au un cont. Mi-au raspuns foarte prompt si mi-au dat explicatia mult asteptata. Iata redat in totalitate continutul reply-ului lor:

Hola,
The lyrics of Tu Café is more fun then any deep idea in it and more a game with words they sound good to the music. Minreva Diaz Perez has written the lyrics.
She is from Gijon north Spain and
caña means there something like a glass of tequila or vodka you usually drink to your coffee . funny thing is that café con cana on Ibiza in their slang means to take some cocaine…… I the rest of Spain is cana fresh beer….so its funny to see the reactions on this song which is from country to country different even if its in Spain
all the best
philip

     Dupa mine misterul s-a elucidat, sunt convins ca pentru fanii formatiei informatia asta e chiar pretioasa, ca sa nu mai vorbesc de cei carora versurile le-au starnit doar o mare curiozitate. Va recomand totusi sa ascultati si melodia care da titlul albumului &quot&#59;Dive in your life" precum si restul melodiilor, stilul este unul deosebit iar instrumentatia este moderna si de calitate. 

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)