Un rezumat al mizeriilor din campania pentru prezidentiale

     M-am gandit ca ar fi bine sa enumeram cat se poate de succint cele mai mari mizerii si prostii din campania prezidentiala 2014. Din ambele tabere ca au existat din plin. Asta pentru a avea un tablou de ansamblu in speranta ca vazandu-l unii dintre cei ametiti de una sau alta dintre propagande isi vor da poate seama unde au gresit. Enumerarea nu respecta ordinea cronologica

- Iohannis ne spune ca e un politruc. Incearca apoi sa dreaga busuiocul a doua zi pretinzand ca a fost un experiment sa vada cum reactioneaza presa si ca el e cunoscut ca un "anticomunist privat". Lasand la o parte imbecilismul evident, cum adica privat domnule Iohannis? Dvs poate ati vrut sa spuneti public, ati ocupat mereu doar functii la stat. 

- Iohannis ne spune cu un ranjet nervos ca profesorii au "Ghinion" ca n-au reusit din salariul de profesor sa faca si ei 6 case in 5 ani. Se corecteaza imediat, insa aiurea, spunand "eu am ghinion". Asa ghinion cu 6 case am vrea si noi. 

- Gabriela Vranceanu Firea spune o gogomanie mai mare ca ea, ca un om care n-are copii e mai putin bun ca nu poate empatiza. Indiferent de cum e sau cum nu e Iohannis, asta e o prostie si-o mizerie care l-a costat voturi pe Ponta, iar coana Firea ar trebui sa-si dea demisia si sa se intoarca la meseria de prompterista.

- Propaganda de pe net jigneste grav o femeie numindu-i nasterea "fatat" Indiferent despre cine e vorba, consideratia fata de aducerea pe lume a unui copil a fost complet lipsa. Sloganul PSD a fost transformat si atasat unei poze cu Gabriela Firea spunand "Mandra ca am fatat". Logic pentru noi, raspundem la o mizerie cu alta mizerie.

- Rand pe rand asa zisii intelectuali si filosofi basisti au fost activati. Vazand ca nu le-a iesit cu Plesu, la o saptamana dupa, gasim faimoasa scrisoare deschisa a lui Liiceanu care chipurile il critica pe Ponta de fapt ilustrand perfect cam toate mizeriile pe care le-a facut Basescu. 

- Pe Facebook si Twitter propagandistii lui Iohannis si PDL au inceput sa posteze asiduu, platiti sau pur si simplu influentati de cei platiti, multi au latrat in continuu aceleasi basini rasuflate, fiind incapabili sa aduca alte argumente decat "plagiator" si "ponta minte". Mai apoi s-a introdus tema "comunistii". Cat de imbecil e un popor sa strige jos comunismul la un sfert de secol dupa ce acesta a picat?

- Multi bloggeri cunoscuti, dupa ce ani de zile ne-au povestit de sarmale, pizza, motociclete, cum se face zacusca, brusc in zilele premergatoare si in zilele cu scrutin au postat unul dupa altul articolase, linkuri , fotografii propagandistice. Imediat ce s-a terminat votul, a doua zi au revenit la postarile despre mancare si alte bazaconii.

- Iohannis pare intr-o prima faza sa fuga de confruntarea cu Ponta. Cele patru televiziuni principale de stiri au stabilit 4 dezbateri in 4 zile diferite invitandu-i pe ambii contracandidati in ordinea urmatoare RTV, Realitatea, B1 si Antena3. Am auzit mizeria conform careia Ponta i-ar face astfel programul lui Iohannis cu aceste dezbateri aranjate de el. Da cred si eu ca Ponta a putut comanda celor doua televiziuni Realitatea si B1 ce sa faca. Intr-un final ne-am dat seama clar ca Iohannis nu fuge de dezbatere ci fuge de RTV si Antena3. Cand a avut loc dezbaterea la RTV, Iohannis a mers la Realitatea, cand a fost cea de la Antena3, s-a dus la DIGI24. 

- In cele doua dezbateri la care a fost prezent, Iohannis a avut pretentia sa se desfasoare dezbaterea cum vrea el, sa discute despre ce vrea el, sa se termine dezbaterea cand vrea el, s-a miorlait pana si de niste minute acumulate nevorbite. In rest ne-a demonstrat ca nu cunoaste constitutia, minte si se comporta zemflemitor cu adversarul. Mai nou e suspectat ca ar fi avut si o casca in care i se sufla, in schimb intr-un mod marlanesc, Iohannis i-a replicat lui Ponta c-a venit cu copiutele desi acelea erau constitutia si legile tarii care dovedeau ca Iohannis e fie dezinformat fie rau intentionat. Daca constitutia si legile sunt copiute, nu stiu ce fel de profesor a fost Iohannis.

- Un grup de scelerati au aruncat niste gaini, unele moarte chiar, peste gardul sediului ACL, cu etichete la gat pe care scria "Eu sunt Iohannis si mi-e frica de dezbateri" Pana la urma nu au fost dovezi ca gestul cretin a fost facut de sustinatorii PSD sau chiar de niste PDListi subversivi. Pana la urma erau totusi vreo suta de gaini. Sediul ACL e nepazit? Nu inteleg? De unde nu stiu eu ca tocmai niste membri PDL nu au pus gainile acolo? 

- Pe TPU, o comunitate unde se pun intrebari si alti membrii raspund la ele, brusc in lista de like-uri date de pe facebook profilului TPU apare contul oficial al domnului Iohannis. Mai apoi un singur user, atentie, incepe o propaganda asidua cu zeci de "intrebari" si comentarii agresive pro-Iohannis, care citau de prin ziare basiste, de pe facebook, si ooo da din Liiceanu. La finalul campaniei cateva postari repetate de zeci de ori cu tema "am invins" au fost postate de user in mai multe locuri iar avatarul schimbat in timpul campaniei in Jos comunistii, acum a devenit "Am castigat , ne-am luat tara inapoi". Repet, nici un alt user TPU nu s-a comportat asa indiferent cu cine a tinut. Mie mi-e clar - propaganda platita. 

- Poate cea mai mare mizerie de campanie a fost din nou implicarea bisericii ortodoxe. Mi s-a parut mizerabil pentru 2014 din partea domnului Ponta sa vina in studioul RTV si sa arate ostentativ ca are o iconita in buzunarul sacoului. Mi s-a parut la fel de nepotrivit sa se tot inchine fiind filmat la vot, sau sa spuna ca dumnezeu o sa-i ajute sa castige. Patriarhia si preotii din multe zone, au tinut pana si predici sau declaratii care faceau propaganda mai mult sau mai putin mascata PSD-ului. 

- Pe de alta parte alianta PNL - PDL in care nici unul din numele partidelor nu contine acest element, a devenit ACL - Alianta Crestin Liberala. O manipulare ieftina si complet cretina in conditiile in care Iohannis e luteran. Nu cred ca a influentat prea mult insa votul, dar ramane o manipulare. 

- O mizerie de campanie dinaintea primului tur, facuta tot de biserica ortodoxa. Aceasta a declarat raspicat ca nu-si va da binecuvantarea niciunui candidat daca nu declara ca nu va legaliza niciodata casatoriile gay. Un stat laic condus de aceasta tagma de hoti, pedofili, mincinosi, barbosi nespalati, indoctrinatori agresivi, betivi, imbogatiti din neplata impozitelor si din taxele enorme luate de la enoriasi, deja in 2014 mi se pare o situatie mult prea greu de suportat. 

- Pe facebook si twitter n-au putut fi aduse nici un fel de argumente anti-Iohannis. Imediat ce aduceai un argument mai mult sau mai putin bine conturat, erai facut prost, idiot, postac, psd-ist platit, blocat sau sters din lista. Asta in conditiile in care tocmai ei erau cei mai postaci dintre toti, scriind aproape la fiecare cinci minute cate un rand de propaganda. 

- Intr-o localitate s-au impartit de data asta alimente lasandu-se la usa. Cel mai probabil oferite de propaganda locala PSD, ei asa fiind obisnuiti. Lupul isi mai schimba parul dar...

- Postacii basisti au blamat asiduu faptul ca s-au dat sacose, unii au blamat ambele parti, postand fotografii cu ambele tabere si sacosele lor. Din pacate mizeria a constat in faptul ca sacosele respective erau clar "pline" doar cu o agenda, vizibila ca forma prin ele, si probabil un pix, un calendar si vreo bricheta. Toate materiale electorale aprobate prin lege. Nu s-au dat niciodata alimentele in sacose branduite, din motive evidente.

- S-a spus pana la greata ca Ponta a introdus 35 de noi taxe. Si ele au fost si enumerate pe cateva situri basiste. Ceea ce nu s-a evidentiat a fost din pacate ca vreo 5 taxe erau la bere si alcool fermentat. Pretul la bere e neschimbat de vreo trei ani. Acestea erau in mare parte cresteri de accize nu taxe noi. La fel cresteri de accize si nu taxe noi au fost in numar de 6 la tigarete (una) si la produse de lux - iahturi, haine de blana, arme, munitie, bijuterii de aur, bolizi. Alta taxa era coplata. Basistii au refuzat sa mentioneze ca desi foarte mica ea nu se plateste de pensionarii cu pensie sub 740 lei. Samd, le-am mai analizat eu pe larg intr-un articol precedent. 

- prostia de care guvernul Ponta si autoritatile competente au dat dovada in primul tur cand n-au fost in stare sa-si dea seama ca o completare a acelei declaratii fix la sediul ambasadei unde se voteaza va ingreuna enorm procesul de vot. La fel nu s-au gandit sa mareasca de atunci la maxim numarul de cabine si stampile. Le-au venit ideile abia la turul doi. Cam tarziu. Lumea era deja nervoasa ca n-a reusit sa voteze desi au stat mai bine de 4 ore la coada. 

- Propaganda basista s-a folosit intr-un mod mizerabil de cozile de la vot din diaspora. DESI au fost cozi identice in 2009, fotografiate si postate de insusi Baconschi, DESI nu s-a facut nimic de atunci cand guvernul Boc putea foarte bine sa rezolve problema, acum capul rautatilor a fost guvernul Ponta, care a fost suficient de prost intr-adevar sa nu-si dea seama de ceea ce se va intampla. 

- Zecile de instigatori dusi din tara la sectiile de vot din strainatate pentru a crea acele regretabile incidente cu politia locala. Persoane care s-au asezat la rand in ultima ora de vot doar pentru a crea agitatie si violente atunci cand s-au inchis usile ambasadelor. Culmea, nici o ambasada n-a fost fortata, insa gardurile de protectie au fost daramate, lumea instigata sa protesteze, era clar in ce directie au mers aceste evenimente. 

- iritat pe drept cuvant de faptul ca Iohannis a ridicat marlaneste tonul la el, Ponta a comis in schimb o prostie mare cat capul lui. I-a replicat lui Iohannis ca atunci cand venea in biroul sau era cuminte si umil. Asta l-a costat enorm pe Ponta pentru o parte din electorat fiind o reminiscenta a unei declaratii aproape identice a lui Basescu legata de Ponta.

- mi-am amintit ca a existat o conferinta de presa a lui Iohannis netransmisa pe Antena3 desi au avut si reporter si microfon probabil pentru ca Iohannis fusese mult mai coerent si rapid in vorbire

- Iohannis minte cu nerusinare ca legea amnistiei si gratierii va scoate toti coruptii psd din inchisoare si comanda asa tac pac ca in doua zile sa fie picata in Parlament desi stie foarte bine ca asa repede nu se poate si ca de fapt legea NU includea la gratiere pe nici unii din corupti, indiferent de motive, era o lista lunga de exceptii prevazute de lege. Dupa alegeri PSD a demonstrat ca se tine de cuvant si a picat legea in parlament. 

- O mizerie de campanie care le-a pus iarasi capac PSD-istilor, dand ocazia din nou sa fie numiti mincinosi a fost distribuirea unui pliant pe care scria ca Iohannis va taia pensiile. E adevarat ca din calculele facute pe masurile utopice ale lui Iohannis reiese ca nu vor putea fi sustinute decat prin eventuale taieri, a te raporta la pensii pentru a-ti atrage tot acelasi electorat imbatranit si speriat si-asa de bombe mi se pare o lovitura sub centura mult prea urata. 

- O alta tampenie facuta a fost impartirea in anumite zone de catre PSD de iconite. Un purtator de cuvant, parca tocmai madam Firea, ne spune ca nu s-a dus Ponta sa imparta iconitele cu mana lui. E adevarat, Ponta doar si-a fluturat iconita scotand-o tacticos din buzunarul sacoului la prima dezbatere de la Romania TV.

     Deocamdata atatea imi amintesc, daca mai sunt si probabil ca mai sunt le voi adauga si pe acelea.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @