Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Minti intortocheate - Cristian Gava


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/adriirqo/public_html/inc/plugins/model/_plugins_admin.class.php on line 1467

     Lumea inca mai cauta informatii pe Google despre acest mic asa declarat geniu al zilelor noastre, cel mai tanar membru al Uniunii Scriitorilor din România dupa cum scrie Wikipedia. De unde pana unde mi-a venit si mie cheful sa vad ce mai afiseaza Google despre el? Pai pentru ca scrisesem un articol mai demult si tocmai ce vizualizam niste search queries prin webmaster tools.

     Ajung pe blogul micului scriitor si membru al unei Uniuni de batut campii si citesc un articol destul de greu de digerat, nu pentru ca Gava chiar ar fi un geniu ci pentru ca in el ploua cu citate si cuvinte nelalocul lor, sau cu propozitii interminabile, care isi pierd firul normal al vorbirii si al ideii exprimate. Dar, desigur, cel mai probabil asa e construita mintea unui geniu: daca se spune ca prostii au creierul mai neted, Gava are multe circumvolutiuni si cum nu are capul prea mare s-au incretit acolo in teasta si mnealui se impiedica in ele. Dar sa citam:

"Cateva scene surprind evocator starea&quot&#59;Dans le mal",te fac sa traiesti expresia frantuzeasca.Cititi aceasta carte marturie a nazuintelor si formarii unei generatii,ii veti intalni pe Cioran,pe Tutea,pe Eliade ,pe Ionescu si cunoscand tragicul destin al autoarei,veti lua parte la tragismul si la nefericirea destinului "sarmanei Jeni",asa cum creste,descreste si se invoalta sub privirile noastre in paginile cartii,putan apoi sa spunem despre ea citatul -care ii placea atat de mult-pe care l-a rostit Leon Bloy despre Beethowen:"Car il fut malheureux vraiment comme les pierres"-Sa fii trist ca pietrele."

     Vai de scriitorul din tine domnu' Gava. Dupa mancatul de litere si de virgule, da doamnelor si domnilor, facand abstractie de prima parte, pe care Gava a blagoslovit-o cu un punct, restul se vrea a fi o singura propozitie. (Dumnezeu cu mila)

     1. Cand ai pretentii de scriitor, (desigur ca nu iti cere nimeni sa fii perfect - stim destule minti luminate care se impiedicau in cuvinte pe la TV) ia dracu textu ala, citeste-l de vreo doua ori si publica-l in asa fel sa nu zica lumea "ce scriitor mai e si asta?".

     2. Daca domnu' Gava crede ca trantind cuvinte ca bivuac si alte ineptii intr-un articol in care preaslaveste jurnalul unei tinere care se cearta cu viata, il face un mare ganditor, se inseala.

     3. Il anunt pe Gava ca scriitorii, poetii si in special regizorii ultimelor decenii - in cateva cuvinte oamenii de arta contemporani, sunt in general niste personaje obscure care nu vor ajunge niciodata la valoarea vreunui Eminescu, Bacovia si exemplele pot continua. In aceeasi nota, cine a creat filmul ala cu fluieratul poate sa-si ia premiul si sa si-l bage in fund. Filmul este si va ramane creatia unei minti scrantite. Nu cumva e mai potrivit sa bagam un "pseudo" prin denumirea Uniunii asteia a scriitorilor?

     4. Ai pretentii? Cauta mataluta sa-ti instalezi pe blogosenie ceva sa-ti aranjeze carnatoiul ala de cuvinte ca n-ai nici un alineat si de aliniere nici nu mai poate fi vorba. Seamana cu ziarele alea de proasta calitate care nu stiu pe unde e Justify.

     Inafara de mine care n-am ce face duminica la pranz, a mai auzit cineva ceva de Gava sau il mai baga cineva in seama pe la TV? Avea la un moment dat o emisiune in care se dadea mare analist economic. Mai traieste?
 • 5 stars
  gabyp
  Comment from: gabyp
  12/12/10 @ 07:58:56 am

  Imi amintesc momentul de botez al lui Cristian, cand Nasul il aducea in emisiune. :)

 • Cartuse imprimanta
  Comment from: Cartuse imprimanta
  12/12/10 @ 04:23:31 pm

  Ai dreptate cu Cristian Gava asta.

 • 5 stars
  formulare de contact
  Comment from: formulare de contact
  12/13/10 @ 09:18:03 pm

  analistii economici adevarati sunt putini si nun prea ies in fata. Ce doctinr economice a studiat acest individ???

 • Jucarii
  Comment from: Jucarii
  12/14/10 @ 01:33:55 pm

  Acel citat e jalnic! Un elev de clasa a 8-a stia sa compuna un text mult mai bine. Incearca sa iasa in evidenta cu citate, dar ar trebui sa spuna el lucruri interesante, ca sa-l citam noi peste ani. Parerea mea!

 • adidasi
  Comment from: adidasi
  12/15/10 @ 04:52:48 am

  Sub orice critica! Daca nu stiam cine a scris acest text, spuneam ca este o perla de la BAC. La ce mai are nevoie de emisiune, sa stea acasa si sa citeasca cu voce tare!

 • Filme Alina Plugaru
  Comment from: Filme Alina Plugaru
  12/16/10 @ 05:10:26 am

  Eu ma mai uit la televizor mai mult decat duminica la pranz si n-am auzit nici de el, nici de emisiunea lui!

 • Adidasi Puma
  Comment from: Adidasi Puma
  12/21/10 @ 11:56:56 am

  Nici eu nu am anuzit de el pe la televizor. Dar dupa ce am citit textul de mai sus , nici nu mai vreau sa aud. Mi se pare un fals, un fel de manelist al scriitorilor.

 • 5 stars
  Pompe cu tocator
  Comment from: Pompe cu tocator
  12/22/10 @ 03:30:39 am

  Nu am auzit pana acum de "acest geniu al zilelor noastre". Geniile Romaniei sunt altii nu astfel de oameni.

 • 4 stars
  Ana
  Comment from: Ana
  12/24/10 @ 04:54:55 am

  E un patetic, ar trebui sa stea cuminte-n banca lui.

 • filmare nunta
  Comment from: filmare nunta
  12/24/10 @ 02:31:30 pm

  habar n-am cine este domnul dar cum in ziua de azi toti se cred miezul si cum in fieare zi vezi pe fiecare canal tv cate un analist altul in fieare zi nici nu ma intereseaza toti au idei, solutii, vorbesc multe fara sa spuna nimic.

 • Incaltaminte Sport
  Comment from: Incaltaminte Sport
  12/27/10 @ 04:57:25 am

  Nici eu nu am auzit de dl. Gava, dar nici nu vad un motiv serios pentru care ar fi trebuit sa aud. Are probleme grave de exprimare, se pare ca doreste sa ne impresioneze cu cuvintele pompoase puse fara rezonanta in fraze.

 • Dan Stativa
  Comment from: Dan Stativa
  12/28/10 @ 05:10:25 am

  Citatul acela chiar suna rau. Rau de tot. Totusi s-ar putea ca blogul sa nu fie 100% reprezentativ. Poate ca nu ii da atat de multa importanta si nu isi revizuieste articolele inainte de a le publica. Nu am apucat sa citesc nimic scris de dansul si acum sincer nu stiu daca mai merita sa incerc. :)

 • Camasi Barbati
  Comment from: Camasi Barbati
  01/05/11 @ 04:06:29 am

  Jalnic! Nici nu stiu ce cauta pe la TV, pentru ca nu este in stare sa formuleze si sa sustina o idee. Are probleme grava de limbaj, dar pe deasupra vorbeste in citate.

 • Camere supraveghere
  Comment from: Camere supraveghere
  01/06/11 @ 07:28:08 am

  Am vazut si eu blogul lui. Parca s-au ratacit cuvintele prin el. Domnul Gava are prea multe aere de vedeta. El se crede cel mai mare om de cultura in viata. Sa-l aduca cineva cu picioarele pe pamanat.

 • Lenjerie intima
  Comment from: Lenjerie intima
  01/08/11 @ 10:21:45 am

  El mai trebuie sa stie ca orice mare poet , scriitor, savant, devine celebtru numai peste zeci de ani de la moartea sa, asa ca eu ii recomand sa se puna pe treaba , daca doreste sa devina celebru. Celebritatea nu se face cu emisiuni de 2 lei la televiziuni de mahala.

 • Usi de interior
  Comment from: Usi de interior
  01/11/11 @ 01:59:56 pm

  Ma intreb daca s-a gandit mult inainte sa scrie acel text?! Cred ca el nu gandeste ce scrie, parca este un "nebun" care debiteaza cuvinte. Nu stiu ce cauta la TV, nu vreau sa se uite copii mei la emisiuni in care vorbeste el.

 • Petru M
  Comment from: Petru M
  09/20/11 @ 08:21:48 pm

  Este clar ca intotdeuna unii vor fi de alta parere. Asa a fost dintotdeuna si asa va ramane in veci. Cat despre blog il consider unul de viitor mai ales daca vei scrie cat mai des pe el. Felicitari.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)