La un pahar de scandal cu Petre Niteanu

     Iata ca a venit si momentul sa public intreaga conversatie purtata prin e-mailuri cu Petre Niteanu, pe care, de nervi, intr-o seara, l-am admonestat cu un mail in care ii reprosam absolut verde in fata, enervat de ce imi puteau auzi urechile, ca nu stie nici sa citeasca si nici sa argumenteze ce citeste.

     N-am spus ca am fost cu prea mult bun simt in mailul initial mai ales ca l-am scris la repezeala. Dar nici el nu s-a lasat mai prejos, intr-o prima faza fiind foarte deranjat de opinia mea pe care spune el, nu da doi lei.

"Nu esti in stare sa citesti! Din pacate e adevarul. In al doilea rand nu te crede Mircea Badea, nu ii ajungi la degetul mic in ceea ce priveste talentul de a pamfletiza si ironiza stirile din ziare. Esti penibil , dovedesti ca presa devine din ce in ce mai impertinenta, si sincer cel mai important - nu stii sa citesti, este infiorator cum te impiedici la fiecare propozitie si chiar cuvant. Ca sa nu mai spun de argumentele dumitale "ma doare capu", "vrajeala" Interesant. Te urmareste cineva? Crede-ma ca eu nu, butonam si pur si simplu nu am mai suportat macelul pe care il consideri dumneata citit."

"Atunci uita-te la badea. Oare de ce consideri ca ma intereseaza parerea ta? Stai acasa, uita-te la ce vrei si nu-mi mai da e-mail ca sa iti exprimi parerea. Nu dau doi lei pe ea, pe tine sau pe oricare cu aceste argumente."

"Pai sincer nici nu credeam ca dai doi lei pe parerea mea. Realitatea ca nu stii sa citesti fara sa te impiedici la fiecare cinci cuvinte insa o pot dovedi, NU E O PARERE, however, limited people shall see limited things"

"uite ce iti propun, asta ca sa intelegi ca parerea oricui conteaza, dar in masura in care tonul prin care este exprimata este unul potrivit: eu iti adresez tie niste intrebari si la finalul raspunsurilor tragem amandoi concluzia. Daca esti de acord, putem incerca sa vedem ce poate iesi din acest experiment menit sa demonstreze ca MEREU este valabil proverbul "tonul face muzica"."

"Eu nu mi-am exprimat parerea intr-un mod de bun simt pentru ca in momentul in care oricine face greseli de exprimare sau gramaticale sau de orice alt fel care imi zgarie urechile il ard de nu se vede. Pur si simplu nu suport. In alta ordine de idei, daca e sa dovedim ca parerea oricui conteaza daca o spune civilizat, ma indoiesc, asta pentru ca daca nu iti expui ideile cu tupeu nu te baga nimeni in seama. Daca mi-as fi exprimat aceeasi nemultumire din mailul initial la tv, cu siguranta as fi facut-o altfel. Cu toate astea sunt de acord sa imi pui oricate intrebari doresti pentru ca sunt un tip curios."

"ok.Iata intrebarile:

1. ce greseli gramaticale am facut eu, greseli care sa-ti zgarie urechea?
2. care parte a discursului, locigii sau exemplelor mele nu-ti place?
3. ofera-mi un singur motiv pt care nu ar trebui sa fac aceasta emisiune

Multumesc pt buna vointa:)"

"Parca era vorba de 10 intrebari..... Greseli gramaticale - nu era vb de emisiunea ta ci in general de modul in care reactionez la mai multe lucruri ce tin de utilizarea limbii romane, printre care si greselile gramaticale. In cazul emisiunii tale ma deranjeaza ca pur si simplu nu citesti cursiv. Impiedicarea la fiecare 5 cuvinte ( chit ca exagerez un pic ) nu e nici normala si nici de dorit pentru cineva care prezinta o emisiune la TV.
A doua problema - ti se pare "ma doare capu" si "hm...interesant" discurs? Si daca tii musai am sa iti trimit un mail cu linkuri suficiente care sustin parerile mele.
Sa sumarizez intr-un singur cuvant motivele pentru care nu ar trebui sa mai faci emisiunea? Nu ai talent - de citit nu, argumentele - tip pustan din gasca de cartier, atitudinea la fel. Dar din moment ce Banica jr prezinta "Tzopaiesc pentru tine", un actor a ajuns sa prezinte emisiuni masluite ca "Trotilati in dragoste" si exista o pleiada de personaje lipsite si de talent dar si de creier care freaca menta la Kanal D, presupun ca e loc si pentru emisiunea ta. Si nu sunt scortos. Sunt realist. In plus chiar nu sunt stresat. By the way - daca tot vrei exemple: se scrie impreunat bunavointa.
P.S. Daca eu am facut vreo greseala gramaticala - mea culpa, n-o sa stau niciodata sa analizez un mail , poate il scriu in graba, desi se intampla rar sa gresesc, dar eu nu apar la tv. I think you catch my drift.
Si inca ceva - ramai dator cu inca 7 intrebari "

":) Am inteles pozitia ta. Nu este nevoie de celalalte 7 intrebari, pt ca e limpede cum si in ce mod gandesti. Pot sa iti spun doar atat:

1. ai drepatate
2. nu ai solutii (in afara manevrarii telecomenzii Tv-ului)
3. nu am rezolvari

Esti mult prea convins de ceea ce spui, dar te sfatuiesc sa fii muuult mai reticent in exprimarea concluziilor, chiar daca ai exemple care sa ti le sustina.

Toate cele bune!"

     Ce am invatat de aici? Nu mare lucru la prima vedere. Daca ne uitam mai atent insa, reiese o concluzie evidenta. Domnului Petre Niteanu nu ii pasa nici cat negru sub unghie de parerea celorlalti, recunoaste ca greseste dar considera ca e mai bine sa schimbam noi postul decat sa isi corecteze el greselile.