La cumparaturi ca la circ

     Romanii nu au invatat inca sa isi faca eficient cumparaturile. Nici eu nu procedez prea grozav la capitolul asta.

     Dar majoritatea par niste muste bete. De fapt chiar sunt niste muste bete care au iesit sa linga zaharu varsat pe masa. Batranii sunt primii din aceasta categorie. Zilnic gasesc un motiv de mers in piata. Isi cara o sacosa de carpa cu ei si se invart zeci de minute printre tarabe. Invariabil merg prin piata la 11 sau 12 cand e cel mai cald. De ce ar vrea un batran sa mearga la 11, cand stiu de la bunicii mei ca oricum ei se trezesc foarte de dimineata? Acum, la drept vorbind, nu are cine sa plimbe catelul dimineata.

     Ciudat, oricat tin la patrupedele lor, si le taraie sau sunt tarati de ele cu lesa, nu le iau cu ei in piata. In schimb, o alta categorie o reprezinta femeile care se pare ca nu tin foarte mult la copiii lor si ii cara prin caldura si aglomeratie ca sa cumpere te miri ce si mai nimic. N-am sa pot pricepe cum poti fi suficient de nesimtita sa iti cari copilul, fie el in carucior, fie de mana, la doar 2, 3 anisori, prin piata prafuita si aglomerata. Ii incomodezi si ii deranjezi si pe ceilalti dar in primul rand obosesti copilul inutil. Lasa-l acasa cu bunica sau cu tatal sau cum o fi, fa cumparaturile, ca mai mult de o ora nu poate sa dureze si apoi daca vrei sa-l plimbi du-l in parc.

     Comportamentul de musca beata nu se opreste la cele enumerate mai sus. Se inghesuie, se baga in fata ta, se uita si urat la tine. In fine, o sumedenie de apucaturi de nesimtire crunta. Am observat insa si faptul ca multi dintre noi nu suntem deloc organizati. Unora ori le place sa mearga toata ziua buna-ziua in piata, ori ca nu au frigider (aproape imposibil, nu?)

     Ma analizam si pe mine zilele trecute. Nu mai am sapun de care imi place. De ce? Pai pentru ca sunt tontoman si nu mi-am luat trei o data sau mai multe. Si lista poate continua. SI majoritatea dintre noi fac la fel. Ma gandeam...chiar si apa pot sa o cumpar in cantitati mai mari. 

     Si la final, o parere personala. Poate ca sunt eu mai aristocrat, mai fara forta, sau lenes, alegeti voi. Dar cred ca un carut de cumparaturi nu demonstreaza lene la nici o varsta, ci respect pentru propria persoana. Si daca mai aud de cumparaturi de la BILLA o sa mi se faca greata!

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @