Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Ipocrizia de conjunctura

     Imi place sa cred ca sunt genul de om sofisticat si caruia ii plac lucrurile oarecum fitzoase si cu clasa. Si in privinta denumirilor, a marcilor si a numelor am aceeasi "problema" in consecinta nu am idee cum de poate sa il cheme pe cineva Melu Belivaca. Dar trecem peste.

     Cum tendinta de englezire a denumirilor firmelor si produselor nu e ceva nou, si cum subscriu si eu intr-o mare masura acestui trend, sunt tentat si eu ca si multa lume, ca, in cazul in care sunt pus sa denumesc ceva sa o fac cat mai sofisticat si englezit posibil. Cu cativa ani buni in urma nimeni nu ma putea convinge ca o denumire mai neaosa poate avea mai mult succes, si radeam de nume de firme precum "La cutarescu" samd. Mi-am dat insa seama ca multa lume n-are habar de engleza mea, si ca, daca o firma isi alege o denumire mult prea pretentioasa, risca sa nu se inteleaga "scopul si durata vizitei" cum se spune.

     Eu insa o tineam una si buna, avand multe discutii pe teme din astea in care criticam fel si fel de denumiri. Si un coleg de generala m-a luat de multe ori peste picior spunand sa il mai las cu engleza mea ca n-am dreptate si ca, vezi doamne, daca ar denumi el o firma sau produs ar face-o in asa fel sa inteleaga lumea. Influentat si de frate-su, care a facut facultatea de design, era clar ca n-am nici o sansa sa il conving de ideile mele. 

     Da' ce sa vezi? Mnealui, comentatoru' lu peste isi face firma bre. Si nu de oricare, ci de service IT. Ah, si cum mi-o denumeste? Office consult IT !!! Adicatelea complet in engleza. Pai bine ma musiu, eu imi schimbai ideile si am recunoscut succesul Depozitului de calculatoare, datorat si 5% datorita denumirii (asta ca sa dau un exemplu arhicunoscut) si matale te arunci direct in oala cu snobi? Cine crezi ca iti intelege tie numele asta de magazin cand degeneratia asta tanara e cu un picior jumate in analfabetism? Si trecand peste asta, nu ziceai tu ca o fi si-o plesni si-o bufni? Vai de capu tau ca n-ai doua vorbe la un loc!

 • mace
  Comment from: mace
  07/11/09 @ 04:27:44 am

  apropo de Belivaca spun ca am cunsocut si eu un individ cu numele asta, spun ca am cunoscut desi inca il cunosc dar sub alt nume... pt ca s-a insurat si a luat numele sotiei

 • 5 stars
  Serginho
  Comment from: Serginho
  07/11/09 @ 12:24:25 pm

  Din moment ce firma ta e in Romania de ce sa nu ii pui nume romanesc... ca doar nu o sa vina un american sa comanda din Romania cand are la 10 metri de el 50 de astfel de firme.

 • inka
  Comment from: inka
  07/11/09 @ 01:17:42 pm

  Buna, te-ar interesa un schimb de linkuri? daca da, astept un comentariu la mine pe blog cu datele tale si numele (cum sa te trec in lista). Pupici si o zi buna iti doresc!

 • inka
  Comment from: inka
  07/11/09 @ 01:27:06 pm

  poti sa ma treci "Inka"

 • alexander
  Comment from: alexander
  07/11/09 @ 01:29:33 pm

  Done ;)

 • Andreea Gheorghe
  Comment from: Andreea Gheorghe
  07/13/09 @ 12:31:39 pm

  Sa stii ca sunt destul de multi romani care inteleg limba engleza. ;)

 • alexander
  Comment from: alexander
  07/13/09 @ 12:33:59 pm

  Din fericire, da , dar ma ingrijoreaza faptul ca deja toate canalele de desene animate sunt dublate in loc sa fie subtitrate, nu mi se pare o tendinta buna, ba dimpotriva.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)