Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Imi amintesc si acum 9/11

     Imi amintesc si astazi cum am auzit despre faptul ca turnurile gemene au fost lovite. Eram pe strada Ana Aslan, mergeam spre casa cu walkman-ul in urechi comutat pe radio fie din plictis fie pentru ca bateriile erau pe terminate. Eram la cativa metri de intrarea pe Mihai Eminescu cand muzica a fost intrerupta de stirile care anuntau evenimentul teribil. 

     M-am oprit in loc sa ascult teribila intamplare, eram complet nedumerit intrebandu-ma cum s-a putut intampla asa ceva. Am grabit pasul spre casa continuand sa ascult in casti relatarile. Ajuns acasa am privit timp de cateva ore transmisiunile care continuau sa dezbata subiectul. A fost atat de socant sa vad cum sute de oameni mor pentru un razboi stupid incat n-am uitat nici acum acea dupamiaza.

     Fara sa fiu ipocrit, imi amintesc ca mi-au dat lacrimile vazand rudele victimelor plangand in fata camerelor de filmat. Acum la 10 ani de la tragedie mi-a revenit in memorie felul in care am aflat atunci stirea, locul exact unde eram, ca era frumos afara, moment intiparit puternic in memorie tocmai prin dramaticul acelor evenimente care asa cum se mentioneaza de fiecare data, au schimbat pentru totdeauna lumea.

     Cartile din seria Dune publicate de editura Nemira contin de altfel un citat pe coperta a doua de Nicholas White

 

" Dupa evenimentele din 11 septembrie 2001, seria Dune se citeste altfel. Durii, fanaticii si, cu toate acestea, nobilii vorbitori de limba araba, fii ai desertului, se confrunta cu liderii corupti ai lumii imperialiste care afla ca, de fapt, si-au subestimat dusmanii. Desi o paralela cu prezentul este greu de realizat, ea ramane azi o potentiala cheie de lectura " 

 

 • Fail Dude
  Comment from: Fail Dude
  09/11/11 @ 03:22:26 pm

  Eram mic atunci, aveam 7 ani. N-am inteles prea bine ce s-a intamplat. Mi-am dat seama abia dupa cativa ani cam ce a fost

 • alexander
  Comment from: alexander
  09/11/11 @ 03:24:53 pm

  Eu aveam deja 18 ani impliniti in ianuarie.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)