GSPula

     La momentul cand eu scriam despre forma asta de monopolizare a transmisiilor meciurilor, totul era roz si frumos, nimeni nu se sinchisea prea mult...sau era doar calmul dinaintea furtunii?

     I se pare cuiva anormal ca LPF-ul sau FRF-ul cine naiba o fi vandut drepturile de difuzare, sa faca o licitatie in sensul asta? Mie nu. Abia acum aflu ca printre conditiile participarii la licitatie a fost depunerea unei sume enorme ca garantie, egala cu valoarea contractului, sau ceva de genul, si ca Antena 1 impreuna cu RCS-RDS a depasit oferta cealalta cu aproximativ 500 mii de euro. Asa si? Vorba cuiva, unde-s doi puterea creste. 

 

      CNA-ul are insa o problema existentiala: cat de curand, GSP TV trebuie sa ajunga in casele a cel putin 70% din romani, altfel va cere Guvernului sa treaca meciurile din Liga I pe lista evenimentelor de importanta nationala. LPF-ul, aflat si el in vizorul scandalului, suspectat ca ar fi favorizat partea castigatoare, a dat-o pe "ba pe-a ma-tii" - "noi avem contract cu Antena 1, n-avem treaba cu RDS". Cum ar spune nea Mitica " Dati-va dracu ca sunteti simpatici, hehehe "

     Una din conditiile participarii la licitatie, inclusa in caietul de sarcini, spune ca CNA-ul se baga in seama degeaba:

„Liga 1 Partener este un eveniment de interes public major şi, ca atare, participantul la licitaţie (câştigătorul licitaţiei) are obligaţia să furnizeze sau să asigure furnizarea de servicii de programe cu acces liber a căror difuzare să acopere o zonă geografică ce ar trebui să cuprindă o audienţă potenţială de peste 60% din populaţia recenzată a României“

Si raspunsul LPF:

După primele etape disputate în acest sezon, deoarece un singur meci se difuzează pe Antena 1 (cotată cu 90% din audienta), iar celelalte şase obligatorii pe GSP TV, care se află doar în grila RCS (şi deţine cam o treime din piata), obiectivul stabilit de caietul de sarcini este departe de a fi realizat. „Cunoaştem acest lucru, care de altfel a fost discutat şi cu câştigătorii licitaţiei. I-am rugat să urgenteze negocierile şi cu ceilalţi operatori de pe piaţă pentru a se intra în legalitate, au ca termen etapele 6-7 (n.r.:30 august-13 septembrie). În caz contrar, vom anula licitaţia şi vom da drepturile altor televiziuni“, ne-a declarat ieri preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). "

Sursa - Cotidianul.ro

     Spuneam eu in articolul de acum ceva vreme ca RDS-ul a pretins din partea UPC o taxa de 2euro per abonat pentru drepturile de redifuzare. Mi se pare chiar corect ca UPC-ul si-a bagat picioarele in el de GSP si a zis "poate ne lasi". Faptul ca UPC-ul nu a facut scandal mi se pare insa revoltator. De ce? Pai in urma acestui refuz ei au pierdut cel putin la noi in oras sute de abonati. I-a durut in cur. Reprezentantul zonal al UPC spunea "sa plece, n-avem ce sa le facem". 

     Acum, premisa acestui scandal par sa fie reclamatiile numeroase din partea oamenilor care acuza firmele de cablu ca nu au in grila acest GSP. Oare? S-au trezit cam tarziu, ca si in cazul Becali. Ma intreb ca si voi de altfel, cui i s-a umflat gogoasa tocmai acum? De cand a anuntat RDS-ul preluarea in grila a acestui post au fost mii de oameni nemultumiti pentru ca apartineau de alt operator. Altfel spus e poveste veche de peste 5 luni, presarata cu interviuri luate oamenilor pe strada nu de ieri de azi.

     S-a umflat dracu tarata-n toti acum in ultima vreme. Oricum pe receiverul digital de RDS, GSP2 nu se mai prinde, in locul lui difuzandu-se un canal de filme - Universal. Am dat un telefon la RDS si am pus problema abonamentului care se scumpeste tocmai din cauza RDS-ului. Mi s-a spus ca nu vor mai exista scumpiri. Le-am spus foarte clar, sa treaca frate GSP-urile astea pe digital, si cine le vrea sa plateasca separat si cu asta basta. La mine nu se mai prinde GSP2 ( pe analogic sincer n-am incercat ) si prin presa vad ca se anunta ca vor difuza meciurile pe 4 GSP-uri simultan|-|  Nesanatosilor!