Galateanu' maghiar shucarit

     Eu sunt brailean, intr-adevar. Si cei care locuiesc in zona asta, stiu ca se spune ca galatenii nu se au prea bine cu brailenii, sau invers, ideea e aceeasi. Desigur ca nu e un lucru general valabil, in schimb am observat ca animozitatile astea sunt generate de nasul pe sus al galatenilor: "pai noi avem nush cate cluburi" "da un' sa te duci in Braila sa te distrezi?" samd, nesfarsite baliverne legate de faptul ca Galatiul e mai dezvoltat si mai mare. Si primesc un mass-message pe YM de la un galatean cam nationalisto-ofticat:

"Sunt maghiar la origini!Radacinile mele pornesc de dincolo de Tisa!Dar eu...locuiesc aici...inca,,,!Europa va rupe granitele vremelnice,oare? Nu spun ca inima imi zice sa cred in ce a fost marele Imperiu...Si ..mi-as dori ..acea...mare tara a UNGARIEI...Dar..daca traiesc aici,,,ce sa zic..."

     Locuiesti aici "inca"? Da te tine cineva? Ai vreo interdictie de parasire a tarii? Du-te sanatos si fa bors cu maghiarimea ta cu tot. Eu nu am vazut natie mai infecta decat acesti maghiari nationalisti care de secole nu viseaza decat la Transilvania si la teritoriile autonome. Atatea probleme si mofturi. Nu vad altceva decat atitudini subversive. Nu va tine nimeni aici daca vreti sa va vorbiti limba. Usa e deschisa, via "marea tara a Ungariei" Saracu de tine, te compatimesc. 

     Si ii mai compatimesc si pe cei care nu iau atitudine impotriva acestor tendinte. Nu vad nici o organizatie romaneasca cerand in Ungaria lucrurile pe care maghiarii le cer aici. V-ati trezit in mijlocul unei populatii preponderent a-reactive si molatice si faceti ce vreti voi. Hai sictir!

P.S. Nu sunt xenofob, dar ungurii deja au depasit cu mult masura. Nu cred ca mi-as dori ca Europa sa rupa granitele vremelnice cum le spui tu, fiindca parca te vad facand infarct de oftica.