Fundatia fiii brailei si-a dat obstescul sfarsit

     Aparuta in pieisaj in 2011, data la care apare pe langa siturile oficiale, ale fundatiei si al lui Diacomatu, si contul de feisbuc, fundatia pare sa-si fi dat in sfarsit duhul. De fapt eu am mai scris ca imediat dupa alegerile pierdute pe buna dreptate de acest paravan PDL, nu s-a mai scris nimic nici pe siteul fundatiei nici pe facebook, iar acum am constatat ca atat siteul fundatiei cat si cel al lui Diacomatu sunt suspendate iar pe contul de feisbuc nu s-a mai scris de un an de zile. 

     Pai s-au terminat banii imediat dupa alegeri. O intreaga propaganda a varsat bani grei in asa zise evenimente culturale si recreationale in care s-au fatait tot felul de muzicanti si s-au castigat si premii, pe feisbuc existand o poza cu o tanara fiica a brailei carand un teveu Sony Bravia. Acum nu stim daca teveul a fost castigat pe bune, dar daca a fost macar s-a ales cineva cu ceva in urma acestei masinarii de propaganda de care acum s-a ales praful. 

     "Mergem inainte" scria in ultima postare de pe site-ul lui Diacomatu, acum vreun an de zile. Intr-un articol dintr-un ziar brailean, Diacomatu raspundea intrebarii esentiale:

De unde aveti atatia bani, pentru toate activitatile din cadrul fundatiei, se vehiculeaza sume imense?

"Nu exista sume imense, exista lucruri normale pe care le poti face cu foarte putini bani si pe care multi nu le inteleg. Se pot face lucruri bune si frumoase cu foarte putini bani, sa vorbesti cu 30 de tineri sa-i convingi sa iasa intr-o zi la reabilitarea cimitirului eroilor, te costa probabil 200 de lei si 20 de sticle de apa. Asta nu inseamna nimic, lucru pe care altii nu le-au facut in 20 de ani. Sumele nu sunt atat de imense, in proportie de 95 la suta, nu sunt banii lui Diacomatu. Diacomatu este pur si simplu un om care sta in fata. Restul banilor, sunt bani veniti, sunt publici, va exista un raport al Curtii de Conturi, va fi postat pe site, si fara niciun fel de ascunzis, fara niciun fel de suspiciune. Avem si sponsori. Nu are nicio legatura cu lumea politica".

     Pai cum domnu Diacomatu? Un concert cu Iris, Puya, Directia5, Ana Lesko, Irina Loghin sau cel cu Stefan Banica Jr, care deja stim cat ia pe concert, e chiar asa un "lucruri normale pe care le poti face cu foarte putini bani"? Mai sa fie. Or fi devenit filotimi artistii astia si veneau pe gratis.

     Da sa zicem ca pentru persoanele din umbra lui Diacomatu era usor si nimic n-avea legatura cu lumea politica, de ce acum nu se mai poate? De ce o data cu alegerile s-a pus dop?

     Anyway, la 12.11.2013 anaf a emis documentul constatator al insolvabilitatii fundatiei alaturi de alte firme, pe care il puteti vizualiza aici. Credeti ca Diacomatu a sucombat o data cu moartea fundatiei? Nu. Pentru serviciul credincios adus cauzei, dansul e mai nou prim-vicepresedintele partidului Miscarea Populara. Frumos nu? Moare un cap al caracatitei , rasar doua in loc. Acum poate se conving si unii de unde avea banii pentru fundatie.