Firefox devine lider de piata in Romania

     Leo ne arata intr-un articol cifrele care dovedesc faptul ca Firefoxul a depasit, chiar si cu un procent mic, Internet Explorerul in preferintele utilizatorilor. Ca si mine, Leo isi exprima dispretul fata de browserul celor de la Microsoft, de care am vrea sa ne lipsim cu totul. Pana una alta, inca ne e necesar...pentru a descarca Firefoxul, evident.

     Ceea ce ma nemultumeste este ca Firefoxul n-a surclasat mai demult IE. Acest fapt poate fi explicat prin prisma segmentului demografic de utilizatori care inca navigheaza pe web cu ajutorul IE. Marea majoritate a utilizatorilor IE sunt persoane trecute de 40 de ani, care utilizeaza computerul fie foarte putin, fie in cadrul activitatii de serviciu, si care nu au o nevoie stringenta de a naviga intr-un anume fel pe internet. Acest segment nu intelege conceptul de "browser" "bookmarks" sau "tabs" si atunci multiplele avantaje pe care le ofera Firefoxul sunt pe cat de necunoscute pe atat de inutile. 

     In discutiile cu clientii care s-au virusat utilizand IE, mi-am dat seama ca reticenta fata de utilizarea unui alt browser deriva atat din necunoastere dar si din comoditate. Comoditate o numesc ei, pretinzand ca s-au obisnuit cu vechiul browser si le-ar fi foarte greu sa utilizeze Firefox fiindca "arata altfel". Argumentul l-as pricepe daca nu ar fi intervenit in ultimii ani IE7 si IE8 care oricum au dat peste cap interfata cu care ne-am obisnuit de atata vreme. In conditiile in care te trezesti cu un browser ca IE8 care afiseaza toolbarurile ca aruncate din avion, ma intreb, n-ar fi oare mai simplu sa renunte oamenii sa mai fie caposi si sa invete sa lucreze pe Firefox? Mai comod decat a cauta pe Google direct din toolbar, ce poti sa mai ceri? Bineinteles ca IE8 a copiat multe din ideile Firefoxului, avand acum si el taburi si cautare Google din toolbar. Toate aceste imbunatatiri nu ma conving sa-l folosesc mai ales cand imi amintesc faptul ca, deschizand pagini banale in IE, s-au produs sute si mii de virusari din 2007 pana acum. 

     Nu dau pe nimic siguranta, rapiditatea, manevrabilitatea usoara si, de ce nu, posibilitatea personalizarii Firefoxului. Nici macar Opera nu se ridica la acelasi nivel, desi la capitolul rapiditate s-a mai redresat. Sunt convins ca, pe masura ce numarul tinerilor care folosesc internetul va creste, suprematia IE va ramane doar o simpla amintire.

 • 3 stars
  MadaManu
  Comment from: MadaManu
  10/27/09 @ 06:39:38 pm

  Firefox a fost si va fi unul din cele mai bune browsere de pe piata.

 • 5 stars
  Doilar
  Comment from: Doilar
  10/28/09 @ 05:11:13 am

  A fost, este si va fi..Dar eu tot fol. IE :))

 • Pau
  Comment from: Pau
  10/28/09 @ 10:51:53 am

  ma simpt vulpea din imagine care musca IE :)))))) ador Firefox si cu asta basta!

 • 5 stars
  Claudiu
  Comment from: Claudiu
  10/28/09 @ 01:48:55 pm

  Firefox este cel mai bun browser dintre toate.

 • 5 stars
  ceostoy
  Comment from: ceostoy
  10/29/09 @ 12:09:26 am

  Firefox este cel mai bun si asa va ramane ;)

 • Fleshlight
  Comment from: Fleshlight
  10/30/09 @ 04:41:55 am

  Dintotdeauna am considerat ca Firefoxul este mult mai rentabil decat oricare alt browser. Cu siguranta si in viitor va avea aceeasi prioritate la utilizatori.

 • staycu
  Comment from: staycu
  11/01/09 @ 02:55:27 pm

  Si eu folosesc firefox...da,e bun intr`adevar.

 • 5 stars
  Art & Hobby Center
  Comment from: Art & Hobby Center
  02/07/11 @ 04:42:54 am

  Plusul fata de IE este evident. Fata de celelalte browsere este o prapastie. Cred ca va ramane lider multa vreme

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)