Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
Economatele nu sunt populisme

     Am asistat la niste discutii seci si imbecile despre o eventuala redeschidere ale acestor magazine Economat menite a oferi in special batranilor niste preturi mai mici la produse. Au sarit diversi gigei sa arate cu degetul numindu-le masuri populiste, amendand ideea in fel si chip si spunand ba ca n-au functionat, ba ca nu vor functiona.

     Eu sunt convins ca magazinele tip economat au toate sansele sa functioneze. In definitiv de ce n-ar functiona? Preturile nu trebuie sa fie intr-atat de mici incat sa nu existe profit. Stim foarte bine cam ce adaosuri comerciale se practica de la Billa pana la Carrefour. Nici nu am vrea sa isi reduca intr-atat profitul incat sa nu-si poata sustine facturile la curent, ar fi stupid. Cred insa ca pot exista in aceste economate preturi mai mici intr-o marja de 50 bani - 2 lei. Cum altfel n-ar mai putea functiona? Se pot emite fara mari probleme legitimatii de intrare pentru pensionarii cu venituri mici, ca doar n-o sa vina pensionarul de fiecare data cu cuponul de pensie si n-o sa stea nimeni sa se chiorasca in sume si alte prostii. Si salariatilor cu venituri mici li se pot oferi tot niste legitimatii, eventual si cu poza, nu vad problema. Parca si la Metro sunt cu poza. Unde e marea nefunctionare?

     Ca sa numesti populism dorinta oricui de a sustine niste batrani amarati mi se pare o mare nesimtire. Ca politicienii nu o fac intr-un mod total dezinteresat asta e altceva. Ba chiar abera cineva la televizor ca pensionarilor ar trebui sa li se dea drepturile inapoi si atunci nu s-ar mai pune problema nevoii de economate. Pai pensionarii nu au pensii mici de azi de maine si cu siguranta erau mici si in guvernarile anterioare asa ca, dupa umila mea parere, chiar au nevoie de un astfel de sprijin privind alimentele. Dar uite ca politicienii romani stau la putere si in opozitie, nu gasesc niciodata o cale de mijloc si se porcaiesc incontinuu unii pe altii de mai bine de 20 de ani. Cand se vor trezi oare?              

 • 5 stars
  simona sweet
  Comment from: simona sweet
  08/04/11 @ 06:55:08 am

  Majoritatea batranilor au pensii chiar foarte mari...asa ca...

 • nanmarius
  Comment from: nanmarius
  08/07/11 @ 05:59:46 am

  Eu nu stiu decat un economat ala din Piata Rahova si sunt preturi mult mai mari decat la unele magazine de cartier.

 • 5 stars
  zona zoster
  Comment from: zona zoster
  08/08/11 @ 01:18:06 am

  Pai... alea nu sunt economate decat cu numele. Si ce conteaza daca ar fi populisme, atat timp cat ar imbunatati calitatea vietii unor amarati, nu? Totusi, ma indoiesc ca se va pune in vigoare ceva in genul, mai ales ca ar trebui acordate ceva beneficii direct producatorilor. Mai putini bani platiti de producatori (taxe si impozite), mai putini bani la buget. Deci... un mare NU din partea lor.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)