Despre morti....numai de rau

     Nu mi-am putut imagina ca voi citi atatea comentarii rautacioase la adresa lui Amy Winehouse si a mortii ei atat pe siturile din strainatate cat mai ales in romanica. Daca CBS si celelalte situri straine s-au abtinut de la un verdict, cretinoizii de la newz.ro nu s-au sfiit sa titreze "prea multe droguri si alcool". Asa se intampla cu ziaristii carora li se mucegaieste curul si creierul pe scaun iar neuronii nu le mai functioneaza corect, nu ca le-ar fi functionat vreodata. Media din strainatate nu a facut nici macar vreo referire la posibilitatea unei supradoze asa cum s-a facut in multe alte cazuri.

     Pe yahoo answers curgea o pleiada de "nu dau doi bani" si de-alde "cum sa te surprinda moartea ei?" de mi-a facut sila. Pe twitterele romanasilor e si mai mare jale. Se fac bancuri macabre si gretoase cu Amy care nu fac nici o cinste autorilor de altfel inteligenti si cu articole bune pe bloguri.

     Anghel Adrian ( adispune.com ) a fost si mai rautacios postand pe twitter "Sa ne intelegem, niciodata n-am respectat-o pe Amy Winehouse din toate punctele de vedere. Nu exista nimic feminin in ea.."Nu m-am asteptat sa citesc asa ceva scris de Adi. Sa stii Adi, ca nu ti-a cerut nimeni sa vezi ceva feminin in ea ci doar sa ai ceva ureche muzicala. Atunci cand e vorba de o voce ca a lui Amy, nu se mai poate invoca treaba cu gusturile. Putem aprecia daca ne place sau nu muzica pe care o canta dar vocea lui Amy este incontestabila in categoria pop-soul jazz. 

     Paul Mateescu sintetizeaza insa cel mai bine toata uratenia asta sufleteasca de care dam dovada in mod gratuit intr-un post pe twitDeck pentru care ii multumesc:

 

Paul Mateescu 

Paul Mateescu

citesc comentarii de românezi la moartea lui Amy Winehouse și mi se face silă. da, avea nevoie clar de psiholog și dezintoxicări, dar nu poți să îți bați joc de un om, oricine ar fi, la câteva zeci de ore după ce a murit. sau creștinismul la noi înseamnă doar o rugăciune recitată seara din vârful buzelor, cruci făcute în goana autobuzului și lumânări aprinse la ocazii morbide?