"De ce va mirati c-a murit?"

     Printre cei care au comentat moartea cantaretei Whitney Houston pe diverse medii online s-au aflat literalmente si o sumedenie de animale lipsite de suflet. Pe facebook au fost postate unele dintre cele mai violente si jegoase astfel de comentarii care mi-au provocat o adevarata stare de revolta interioara. In general s-a spus ca trebuia sa ne asteptam la asta fiindca de 10 ani era intr-o stare jalnica. Cuvantul la ordinea zilei a fost "drogata" dar multe dintre comentarii au trecut intr-un registru mai mult decat insensibil, capatand nuante de-a dreptul animalice sau chiar diabolice.

     Nu pretind ca am fost un fan Whitney Houston asa cum au fost milioanele carora nu le-a scapat vreun album, videoclip, concert sau aparitie media. Nu am plans cu lacrimi de crocodil la auzul vestii dar nu am cum sa-i invinovatesc nici pe cei care au facut-o pentru ca muzica este actul artistic care atinge la cel mai profund nivel sufletul uman. Recunosc insa ca vestea m-a intristat mult tocmai pentru ca stiam prin ce a trecut Whitney in ultimii ani. Asta inseamna oare sa fim oameni? "aa era o drogata, cine nu se astepta sa moara?". Pai orice om cu bun simt se astepta sa NU moara fiindca, pentru dumnezeu, nu suferea nici de cancer nici de vreo tumoare pe creier, nu avea nici leucemie. Orice om cu suflet se asteapta in astfel de cazuri ca persoana respectiva sa-si revina, sa primeasca ajutor, sa aiba suportul familiei si prietenilor dar mai ales sa gaseasca forta interioara sa scape de dependenta.

     Au fost deasemenea batjocoriti cei care o asculta mai mult acum decat in timpul vietii chiar daca acest comportament este unul tipic uman. Nu stim in general ce am avut pana nu il pierdem. Sunt infuriat dar in acelasi timp mi-e mila de cei care au facut tot felul de afirmatii de-a dreptul ofensatoare bunului simt, care pentru a fi bagati in seama au afirmat monstruozitati batandu-si joc de o reala tragedie.

     Exista intr-adevar un anumit snobism in a face un adevarat martirism din moartea unor celebritati, pe unele ridicandu-le la rang de genii (a se vedea cazul Steve Jobs care de altminteri n-a inventat roata), dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne para rau, fiecare dupa cum il taie capul, de moartea lor. Imi vine greu sa cred ca fiintele din exemplele de mesaje de mai jos sunt sau au fost capabile sa iubeasca pe cineva sau sa simta compasiune si empatie.

No feedback yet
Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)